Hokeja Čempionu līga: Roberts Bukarts un Mārtiņš Dzierkals cīņā par titulu

Hokeja Čempionu līga: Roberts Bukarts un Mārtiņš Dzierkals cīņā par titulu

Janvārī ar pusfināla spēlēm turpināsies hokeja Čempionu līgas 2023./2024. gada sezonas izspēle. Līdz labāko četriniekam aizspēlējušās divas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas – Roberta Bukarta ”Vitkovice” un Mārtiņa Dzierkala ”Skelleftea”. Turklāt abas spēkosies vienā no pusfināla pāriem. Vēlies veikt likmes uz hokeja spēlēm, tostarp Čempionu līgas turnīru? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar pieejamajām likmēm un veic derības.

Svarīgākā informācija par hokeja Čempionu līgu

Hokeja Čempionu līgu izveidoja Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) 2014./2015. gada sezonā. Šo turnīru var salīdzināt ar futbola un basketbola Čempionu līgām, kur savstarpēji spēkojas vairākas kontinenta labākās komandas, lai tādējādi noskaidrotu spēcīgāko.

Līdz pat 2023/2024. gada sezonai Čempionu līga bija dalībnieku skaitu palielinājusi līdz 32 komandām, taču līdz ar šo sezonu tās samazinājušās par astoņām. Dalībnieku pulku nosaka pēc valstu ranga, un pagaidām nevienai no Latvijas hokeja komandām nav sanācis kvalificēties Čempionu līgai.

Pagaidām par Čempionu hokeja līgas uzvarētājām kļuvušas vai nu Zviedrijas vai Somijas komandas. Par pirmo čempioni kļuva zviedru klubs ”Lulea”, pēc kā nākamajos četros no pieciem gadiem par spēcīgāko kļuva ”Frolunda”. Viens šī turnīra tituls arī tādām komandām kā ”Rogle”, JYP un ”Tappara”, kas ir esošā čempione. Pagājušās sezonas finālā tā apspēlēja pirmo čempioni ”Lulea”.

Tā kā tika mainīts komandu skaita formāts, 2023./2024. gada sezonā mainīja arī izspēles formātu. Visas komandas grupu turnīrā aizvada sešas spēles katra, un 16 labākās pēc kopējās bilances (ne grupu) kvalificējas izslēgšanas turnīram. ”Play-off” komandas pāros sadalītas pēc vietu secības pēc regulārā turnīra – pirmā vieta spēkojas pret 16. vietu un tamlīdzīgi. Katrā kārtā līdz pat finālam tiek aizvadītas divas spēles, nākamajā iekļūstot uzvarētājai divu spēļu summā. Izņēmums ir fināls, kur viss noskaidrojās vienā spēlē.

Hokeja Čempionu līgas dalībnieces 2023./2024. gada sezonā

Šajā sezonā turnīrā piedalās tādas komandas kā Manheimas ”Adler” (Vācija), ”Vaxjo Lakers” (Zviedrija), ”Lukko” (Somija), ”Farjestad” (Zviedrija), ”Skelleftea” (Zviedrija), ”Ilves” (Somija), ”Servette” (Šveice), ”Pelicans” (Somija), ”Vitkovice” (Čehija), Minhenes ”Red Bull” (Vācija), Pardubices ”Dynamo” (Čehija), Triņecas ”Ocelari” (Čehija), ”Biel-Benne” (Šveice), ”Innsbruck” (Austrija), ”Ingolstadt” (Vācija), ”Rapperswil” (Šveice), Belfāstas ”Giants” (Lielbritānija), ”Tappara” (Somija), ”Dragons de Rouen” (Francija), Zalcburgas ”Red Bull” (Austrija), Stavangers ”Oilers” (Norvēģija), ”Bolzano” (Itālija), Ālborgas ”Pirates” (Dānija) un ”Košice” (Slovākija).

Hokeja Čempionu līga: līdz pusfinālam tikušas divas latviešu pārstāvētās komandas

Hokeja čempionu līgas turnīrs aizspēlējies jau līdz pusfinālam. Regulārajā sezonā noskaidrojās, ka turnīrā būs jauns čempions, jo somu ”’Tappara” nespēja iekļūt labāko 16 komandu vidū. Izslēgšanas spēles sasniedza ”Adler”, ”Lakers”, ”Lukko”, ”Farjestad”, ”Skelleftea”, ”Ilves”, ”Servette”, ”Pelicans”, ”Vitkovice”, ”Red Bull”, ”Dynamo”, ”Ocelari”, ”Biel-Benne”, ”Innsbruck”, ”Ingolstadt” un ”Rapperswil”.

Līdz pusfinālam tikušas četras komandas un divas pārstāv Latvijas hokeja sportisti – ”Vitkovice” rindās jau ne pirmo sezonu spēlē Roberts Bukarts, bet pēc sekmīga pasaules čempionāta uz Zviedrijas ”Skelleftea” pārcēlās Mārtiņš Dzierkals. Vēl līdz labāko četriniekam aizspēlējās Šveices Ženēvas ”Servette” un Somijas ”Lukko”.

”Vitkovice” izslēgšanas spēles sāka ar somu ”Pelicans” kluba uzvarēšanu divu spēļu summā ar 4:1, bet ceļā uz pusfinālu ceturtdaļfinālā divās spēlēs ar kopējo rezultātu 6:3 tika apspēlēta Šveices ”Rapperswil”. Tikmēr Dzierkala ”Skelleftea” izslēgšanas turnīru sāka ar ”Trinec” pārspēšanu (divu spēļu summā 8:6), bet ceturtdaļfinālā tā tika galā ar ”Farjestad” pretestību (divu spēļu summā 7:5).

Dzierkals Zviedrijas kluba labā astoņās turnīra spēlēs ticis pie sešiem rezultativitātes punktiem (3+3). Arī Robertam Bukartam ”Vitkovice” sastāvā seši rezultativitātes punkti, no kuriem divi iespēti ar vārtu guvumiem, bet četri ar rezultatīvajām piespēlēm.

Pusfinālos ”Skelleftea” spēkosies tieši pret ”Vitkovice”, bet citā pārī Ženēvas ”Servette” pret ”Lukko”. Pirmā spēle gaidāma 9. janvārī, bet atbildes mačs 16. janvārī. Pēcāk tiks paziņots par to, kad varētu notikt fināls, bet visdrīzāk tas gaidāms februārī.

Hokeja Čempionu līgas favorīti

Pirms pusfināla par galvenajām favorītēm uzskata trīs komandas – ”Skelleftea” (koeficients 2.1), ”Servette” un ”Lukko” (abām koeficients 3.1). Vismazākās izredzes kļūt par šīs sezonas hokeja čempionu līgas uzvarētāju dotas Roberta Bukarta pārstāvētajai ”Vitkovice” (koeficients 10.00).

Hokeja Čempionu līgas derības LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvā veikt derības uz visām hokeja spēlēm, tostarp Čempionu līgas turnīru. Bez tā, ka vari prognozēt spēles uzvarētāju, pastāv arī handikapa, gūto vārtu, katra perioda likmes un daudz kas cits. Iespējams arī noteikt spēles precīzu rezultātu, vārtu guvējus un citus ar spēli saistītos aspektus, tostarp statistikas rādītājus par izdarītajiem metieniem un līdzīgi.

Ja vēlies izdarīt sporta likmes uz hokeja čempionu līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Hokejs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *