Rīgas derbijs Virslīgā: RFS pret Riga FC

Rīgas derbijs Virslīgā: RFS pret Riga FC

Latvijas futbola Virslīgas 15. kārtas ietvaros 26. maijā gaidāms Rīgas derbijs – savstarpēji spēkosies divas čempionāta līderes – RFS pret ”Riga FC”. Sezonas pirmajā duelī tika fiksēts neizšķirts (1:1). Vai vēlies vairāk uzzināt par Virslīgu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības.

Futbola spēle RFS – Riga FC. Kas jums jāzina?

Spēles starp RFS un ”Riga FC” Optibet futbola Virslīgas ietvaros tiek gaidītas ar lielāko interesi. Var uzskatīt, ka abas komandas šobrīd ir finansiāli turīgākās, ar labāko organizācijas līmeni un spēka līmeni čempionātā. Katra no tām veikusi ieguldījumu futbola infrastruktūrā – RFS izveidojusi savu bāzi Valdlaučos, bet ”Riga FC” Mežaparkā un Piņķos. Pie tam, kā savu nākamo attīstības soli abas spērušas telpu futbola virzienā. RFS Futsal un ”Riga” izveidojušas savas komandas.

Latvijas futbola virslīgas laikā komandas savstarpēji spēkojas četras reizes. 2023. gada čempionātā viens mačs komandu vidū jau noticis, otrās kārtas ietvaros tām spēlējot neizšķirti 1:1. Konkrētajā mačā kopš 14. minūtes ”Riga” spēlēja mazākumā, jo 14. minūtē noraidījumu nopelnīja Usejuns Niangs. 42. minūtē rezultātu atklāja RFS leģionārs Emersons, bet mača izskaņā 11 metru soda sitienu realizēja un vārtus guva Duglass Aureliu, tādējādi komandas punktus dalīja uz pusēm.

Informācija par abām komandām

RFS

RFS savu šī brīža attīstības posmu sāka 2016. gadā. Kopš tā laika tā spēlē Latvijas futbola Virslīgā un pēdējos gados ik čempionātu to sauc par vienu no galvenajām favorītēm. Tās līdzšinējais lielākais sasniegums ir 2021. gada čempiontitula iegūšana un kvalificēšanās UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīram 2022./2023. gada sezonā. RFS kļuva tikai par otro Latvijas komandu, kas spējusi tikt kāda Eiropas turnīra grupu turnīrā. Tā ietvaros tā spēlēja pret ”Fiorentina”, ”Herts” un ”Basaksehir”, nopelnot divus punktus ar neizšķirtiem. Šajā sezonā to pārstāv tādi zināmi futbolisti kā Jānis Ikaunieks, Pāvels Šteinbors, Roberts Savaļnieks, Stefans Paničs, Emersons, Petrs Marešs, Žiga Lipuščeks, Vitālijs Jagodinskis, Mārcis Ošs, Artūrs Zjuzins, Elvis Stuglis, bet uzbrukumā līderis ir serbs Andrejs Iličs. Viņš pirmo 12 spēļu laikā bija guvis astoņus vārtus.

Riga FC

Kopš 2016. gada savu straujo attīstību aizsākusi arī ”Riga FC”, kas ir arī titulētāka vienība par RFS. Laika posmā no 2018. līdz 2020. gadam klubs trīs reizes pēc kārtas kļuva par Optibet Latvijas futbola virslīgas čempioni. Atšķirībā no RFS, tā vēl nekad nav kvalificējusies kāda Eirokausa grupu turnīram. Tāpat komanda ir zināma ar biežām treneru rokādēm, taču vismaz 2023. gada sezonu tā sākusi stabili. Pirms čempionāta komanda par galveno treneri nozīmēja Tomislavu Stipiču, kurš sezonu iepriekš vadīja ”Auda”. Ar viņu kā vienības stūrmani izdevies sākt turnīru bez zaudējumiem, 13 spēlēs iekrājot 11 uzvaras un divus zaudējumus. Tas rezultējies arī pārliecinošā vadībā čempionātā, esot pāris punktus priekšā tieši RFS. Komandas rindās spēlē tādi zināmi futbolisti kā Nils Puriņš, Milošs Jojičs, Hrvoje Babecs, Duglass Aureliu, Mikaels Soisalo, Antonijs Černomordijs, Eduards Daškevics, bet uzbrukuma smailē sevi apliecinājis Marko Regža, kuru atzina par pirmo divu mēnešu labāko futbola virslīgas spēlētāju. Viņš 13 spēlēs ticis pie septiņiem precīziem sitieniem.

Kurai komandai ir iespēja uzvarēt?

Uzvarēt var tā viena, tā otra komanda. Šoreiz mājas spēli aizvadīs RFS, līdz ar to bukmeikeri var tieši viņus uzskatīt par nelielu spēles favorīti. Virslīga ir interesanta ar to, ka pastāv iespēja komandām vienai otru uzvarēt. Vārtus var gūt abi uzbrukuma līderi, Iličs un Regža, bet futbola virslīgas fani var gūt diezgan baudāmu futbolu, jo vismaz čempionāta ievadā abas rādījušas stabilāko futbolu.

Likmes uz spēli RFS – Riga FC pie LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Latvijas virslīgas futbola spēlēm, tostarp RFS pret Riga FC, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visus Virslīgas mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlēm tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz futbola mačiem Optibet Virslīgā ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Futbola derības LV BET

Ja tevi interesē Latvijas futbola augstākā līmeņa jeb Optibet virslīgas mači, tad uz jebkuru no tām LV BET Sporta totalizators piedāvā veikt derības. Viena no spēlētāju iecienītākajām derībām ir prognozēt spēles uzvarētāju. Atceries, ka futbola mačs var noslēgties arī neizšķirti, tāpēc ir iespējams izskatīt arī šādu opciju. Tāpat piedāvājumā var būt dažādas likmes, kas saistītas ar gūto vārtu skaitu gan komandām kopā, gan atsevišķi, notikumiem katrā no puslaikiem un pat precīza rezultāta prognozēšanu.

Pēdējos gados RFS pret Riga FC duelis bijs intriģējošākais futbola Virslīgas ietvaros. Tāpat biežāk uzvarējusi RFS, taču vismaz šajā sezonā labāk turnīru sākusi Riga, kas mērķēs izcīnīt pirmo uzvaru pār sīvāko konkurenti kopš pagājušā gada 27. maija (2:0). Ja vēlies izbaudīt virslīgas sezonu no paša sākuma, tad LV BET sporta totalizators saviem spēlētājiem piedāvā pašu labāko pieredzi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *