2023. gada Premjerlīgas šautriņu mešana: Van Gervens turpinās dominēt?

2023. gada Premjerlīgas šautriņu mešana: Van Gervens turpinās dominēt?

Jau 25. maijā tiks noteikts Premjerlīgas čempions šautriņu mešanā. Finālčetriniekā iekļuvuši tādi šī sporta veida pārstāvji kā Maikls van Gervens, Gervins Praiss, esošais pasaules čempions Maikls Smits, kā arī Džonijs Kleitons. Pirms gada sesto reizi karjerā par Premjerlīgas čempionu kļuva Nīderlandes šautriņu metējs Van Gervens. Vai vēlies vairāk uzzināt par šautrām? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar potenciālajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par 2023. gada Premjerlīgas šautriņu mešanu

Premjerlīgu nevar uzskatīt par reitinga turnīru šautriņu mešanā. Tas ir prestižākais komercturnīrs Lielbritānijā. Tajā piedalās astoņi šautriņu metēji, kas izvēlēti no organizatoru, Professional Darts cooperation (PDC) vidus. Parasti lielākā daļa no spēlētājiem ieņem vadošās vietas PDC rangā, viena vieta parasti tiek pirmā gada reitinga turnīra ”Masters” uzvarētājam, bet dažkārt kāds cits spēlētājs tiek uzaicināts savas nozīmīgās popularitātes un iepriekšējo sasniegumu dēļ.

Premjerlīgas turnīru organizē jau kopš 2005. gada un līdz šim visvairāk reižu, sešas, uzvarējuši Fils Teilors un Maikls van Gervens, kurš ir arī pašreizējais turnīra uzvarētājs. Vēl par Premjerlīgas uzvarētājiem kļuvuši tādi sportisti kā Džeimss Veids, Gerijs Andersons, Reimonds van Bārnevelds, Glens Durants un Džonijs Kleitons.

Šī gada jeb 2023. gada Premjerlīgas turnīrā startēja astoņi šautriņu metēji – Maikls Van Gervens, Gervins Praiss, Maikls Smits, Džonijs Kleitons, Neitans Aspinaks, Dimitri van den Bergs, Pīters Raits, kā arī Kriss Dobijs. Vēl nekad Premjerlīgā nav piedalījies Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma, kurš gan šobrīd neaizvada to labāko sezonu. 2023. gada pasaules čempionāta ietvaros Latvijas šautriņu metējs pārvarēja pirmo kārtu, vēlāk izstājoties otrajā. Lai spēlētu Premjerlīgā, Razmam nepieciešams būt elites vidū vai uzvarēt Masters.

Premjerlīgas formāts paredz, ka astoņi dalībnieki piedalās 16 miniturnīros tādās lokācijās kā Belfāstā, Kārdifā, Dublinā, Ekseterā, Glāzgovā, Liverpūlē, Notingemā, Ņūkāslā, Berlīnē, Birmingemā, Braitonā, Roterdamā, Līdsā, Mančestrā, Šefīldā un Aberdīnā. Katrā turnīrā vispirms aizvada ceturtdaļfināla mačus, vēlāk noritot pusfinālam un finālam, katrā jāuzvar sešos legos. Zaudētāji ceturtdaļfinālā neiegūst nevienu punktu, pusfinālisti divus, finālists trīs, bet posma uzvarētājs piecus punktus turnīra tabulā. Pēc 16 miniturnīriem pēc punktiem nosaka, kuri četri piedalīsies finālā, kas allaž notiek O2 arēnā Londonā.

Kas piedalīsies šautriņu mešanas Premjerlīgas 2023 finālā?

Finālā jau 25. maija ceturtdienā cīnīsies esošais čempions Maikls van Gervens, 2022. gada pasaules čempionāta uzvarētājs Gervins Praiss un pašreizējais PDC pasaules čempions Maikls Smits. Kompāniju papildinās velsietis Džonijs Kleitons. Visvairāk punktus 16 turnīru ieskaitē ieguva Praiss (39), kam sekoja Van Gervens un Smits (abiem 33) un Kleitons (24). Pēdējā, ceturtā vieta, finālčetriniekā noskaidrojās pēdējā vakarā. Neitanam Aspinalam bija jāaizspēlējas līdz finālam, lai tiktu labāko četru vidū, taču viņš apstājās pusfinālā pret Praisu un tādējādi izstājās pēc pirmā apļa. Savukārt pleca savainojumā iedzīvojās Van Gervens un pagaidām nav skaidrības par viņa dalību finālsacensībās. Viņš atteicās no dalības pēdējās kārtas pusfinālā ar domu, lai varētu startēt 25. maijā gaidāmajā pusfinālā un potenciāli arī finālā.

Kuru var saukt par 2023. gada Premjerlīgas šautriņu mešanā favorītu?

Par galvenajiem favorītiem var saukt trīs šautriņu mešanas pārstāvjus – Maiklu Smitu, Maiklu van Gervenu un Gervinu Praisu. Mazākās izredzes uzvarēt ir Kleitonam, kurš tikai pašā pēdējā brīdī kvalificējās finālčetriniekam.

Pusfinālā Praiss spēkosies pret savu tautieti Kleitonu un tiek uzskatīts par mača favorītu. Koeficients uz viņa uzvaru novērtēts ar varbūtību 1.35, kamēr Kleitonam koeficients ir zemāks – 3.10. Krietni lielāka intriga tiek sagaidīta otrajā pusfināla duelī starp Smitu un Van Gervenu un vismaz pagaidām bukmeikeri nav izšķīrušies, kuram dot priekšroku – abu uzvara novērtēta vienādi (1.88). Jāņem gan vērā potenciālais Van Gervena savainojums un tā iespējami atstātās sekas.

Premier League Darts 2023 padomi un likmes

LV BET sporta totalizatorā iespējams atrast likmes arī uz Premjerlīgas notikumiem šautriņu mešanā. Pie tam, pieejams samērā plašs likmju klāsts bez uzvarētāja noteikšanas. Vari veikt likmes uz kopā nospēlēto legu skaitu, to handikapu, precīzu rezultātu. Atceries, ka pusfinālā tiks spēlēts līdz kāda sportista desmit uzvarētiem legiem, kas var dot maksimāli 19 legus, bet finālā līdz 11, kas var dot maksimāli 21 spēlētu legu.

Pastāv arī vēl citas iespējamas likmes uz šautriņu mešanas sacensībām. Par augstāko iespējamo noslēguma kombināciju uzskata tā saucamo ”big fish” jeb 170. Vari derēt, vai spēles laikā kādam to izdosies paveikt. Tāpat iespējams derēt uz maksimālo (180 punktu) gājienu skaitu kopā, katram atsevišķi un kurš veiks pirmo maksimālo gājienu. Iespējamas arī derības uz augstāko kombināciju un kurā sektorā (trīskāršais, dubultais, parastais) ielidos pirmā mestā šautra legā.

Pirms veic likmes ieskaties, kādā formā katrs no šautriņu metējiem atrodas. Pēdējā laikā veiksmīgus rezultātus demonstrē Gervins Praiss, bet Maikla Van Gervena sakarā nepieciešams ieskatīties, kāds ir viņa veselības stāvoklis, kas var ietekmēt sniegumu.

Likmes uz šautriņu mešanu vietnē LV BET

Ja tev interesē derēt uz šautriņu mešanas turnīriem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”Šautriņu mešana”. Ar tā palīdzību vari izvēlēties piedāvājumā esošās spēles un izdarīt likmes.

Izdarīt likmes uz šautriņu mešanas turnīriem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Tas ir tik vienkārši! Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš piedāvā saviem spēlētājiem jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot šautru turnīriem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *