Sāksies MXGP sezona: Pauls Jonass dosies cīņā par augstākajām vietām

Sāksies MXGP sezona: Pauls Jonass dosies cīņā par augstākajām vietām

Jau šī gada 12. martā ar pirmo posmu Argentīnā sāksies 2023. gada pasaules čempionāta sezona MXGP klasē. Nemainīgi kā vienīgais no Latvijas to pārstāvēs Pauls Jonass, kurš šogad startēs ”Standing Construct” komandā ar ”Honda” ražoto motociklu. Vai vēlies vairāk uzzināt par MXGP un motokrosa čempionāta notikumiem? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par MXGP jauno sezonu

Jaunā sezona pasaules čempionātā motokrosā, kā ierasts, sāksies martā, bet noslēgsies oktobra sākumā ar posmu Lielbritānijā. Kopumā sportistiem būs jāpiedalās 19 posmos, bet vēl pašā sezonas izskaņā gaidāmas Nāciju kausa sacensības.

2022. gada pasaules čempionātā motokrosā ne to labāko sniegumu demonstrēja Latvijas motokrosists Pauls Jonass, kurš pārstāvēja ”Standing Construct Husqvarna Factory” komandu. Tās sastāvā un, braucot ar ”Husqvarna” motociklu, Jonass piedzīvoja vairākus kritienus. Tāpat īsi pirms sezonas viņš iedzīvojās rokas savainojumā, kas patraucēja uzrādīt labākos rezultātus tās ievadā un kopumā ietekmēja visu čempionāta gaitu.

Starpsezonā notikušas izmaiņas, un Pauls Jonass vairāk uz ”Husqvarna” ražotājiem motocikliem nebrauks. Lai arī palicis ”Standing Construct” komandā, 2023. gada pasaules čempionāta sezonā MXGP klasē viņš startēs ar ”Honda” ražoto motociklu. Tas liek ar cerībām raudzīties uz iespējamajiem uzlabojumiem rezultātos, pie tam, Jonasam starpsezonā izdevies iztikt bez savainojumiem. Jāatgādina, ka 2022. gada pasaules čempionātā motokrosā Pauls Jonass kopvērtējumā ieņēma devīto vietu ar izcīnītiem 350 punktiem. Par čempionu kļuva slovēnis Tims Gajsers, otro vietu izcīnīja Džeremijs Zēvers, bet trešo Horhe Prado.

MXGP kalendārs 2023. gada sezonā

Jaunā sezona sāksies marta otrajā nedēļas nogalē ar posmu Argentīnā. Jau pirmajā posmā piedalīsies arī Pauls Jonass, taču kopumā gan vienīgajam latvietim un citiem nāksies startēt veselos 19 posmos līdz pat 1. oktobrim. Viens no gaidītākajiem posmiem Latvijas MXGP pasaules čempionāta līdzjutējiem būs Ķegumā notiekošais, kas gaidāms 3. un 4. jūnijā. Tas kļūs par sezonas astoto posmu un ne pirmo reizi šī trase uzņem MXGP sacensības. Pirms gada šis kļuva par veiksmīgāko posmu Jonasam, kurš ieguva otro vietu tā kopvērtējumā.

Pēc posma Argentīnā gaidāmas sacensības Itālijā, Šveicē, Portugālē, Spānijā, Francijā, Vācijā, Indonēzijā, Čehijā, Beļģijā, Somijā, Zviedrijā, Nīderlandē, Turcijā, Vjetnamā un arī Lielbritānijā. Martā plānoti divi posmi, aprīlī trīs, maijā divi, jūnijā trīs, jūlijā četri, augustā un septembri divi, bet oktobrī viens.

MXGP 2023 dalībnieki

Ilgu laiku sacensību apritē neatgriezīsies 2022. gada čempions pasaules čempionātā motokrosā Tims Gajsers, kurš Itālijas atklātā čempionāta otrajā posmā lauza labo augšstilba kaulu. Kopumā 2023. gada sezonā piedalīsies tādi motokrosisti kā Romēns Febvrs, Kalvins Vlanderēns, Benuā Paturels, Brents van Doniks, Stefens Rubinī, Pauls Jonass, Mičs Evanss, Horhe Prado, Rubens Fernandess, Hardi Rosiorgs, Alesandro Lupino, Džefrijs Hērlingss, Kevins Brumans, Džeremijs Zēvers, Valentins Žilē, Matia Guadaņini, Alvins Ostlunds un Braiens Bogerss. Tieši pēdējais ir Jonasa komandas biedrs ”Standing Construct” komandā un abi startēja vienā vienībā arī pirms gada. Toreiz, vēl esot ”Construct Husqvarna Factory racing” dalībnieks, Bogerss kopvērtējumā bija augstāk par Jonasu, ieņemot sesto vietu.

Pauls Jonass – svarīgākā informācija

26 gadus vecais Latvijas motokrosists uzskatāms par labāko savā sporta veidā no Latvijas. Viņa karjeras lielākais panākums fiksēts 2017. gada sezonā, kad, pārstāvot KTM komandu, viņš kļuva ar MX2 sezonas uzvarētāju kopvērtējumā. Jau savā pirmajā sezonā MXGP klasē viņš kopvērtējumā bija sestais, kas ir arī viņa augstākais sasniegums pašā prestižākajā motokrosa disciplīnā. Lai arī pagājusī sezona Jonasam neizdevās, viņu tāpat var saukt par vienu no MXGP vadošajiem sportistiem un līdz ar to arī konkurentu par augstākajām vietām. Pilnīgi skaidrs, ka arī turpmākajās sezonās Jonass atkal pārstāvēs Latvijas vārdu MXGP klasē.

Likmes uz MXGP 2023

Ja vēlies izdarīt likmes uz MXGP sacensībām, tad dodies uz LV BET mājaslapu, augšējā izvēlnē meklē ”Sports”’ un tad kreisajā stūrī izvēlnē meklē ”motosports”. Tieši šajā kategorijā var meklēt arī MXGP sacensības, tostarp iespējamās likmes uz jebkuru no posmiem.

Likt likmes uz motosporta sacensībām ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo notikumu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlē un likmju piedāvājumā, LV BET pieejams Sporta blogs, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem un derību iespējām.

MXGP 2023. gada sezonas likmes pie LV BET

Ja tevi interesē sekot līdz Paula Jonasa sekmēm MXGP klasē 2023. gada čempionātā, tad ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē pieejamās likmes. Jāatgādina, ka čempionāts sāksies marta otrajā nedēļas nogalē Argentīna un risināsies līdz pat oktobrim. Ja tevi interesē šis čempionāts, tad uz katru no posmiem visdrīzāk tev būs iespēja derēt uz posma uzvarētāju kopvērtējumā, kā arī uzvarētāju katrā no braucieniem. Katrā posmā sportisti dodas divos braucienos, posmā uzvarot tam, kurš ieguvis visvairāk punktus.

Gadījumā, ja daudz neseko līdz šim sporta veidam, tad apskaties ”outright” iespēju. Nav teikts, ka sporta totalizatori to piedāvās, taču, ja šāds piedāvājums ir pieejams, tad ieskaties, lai saprastu, kuri no sportistiem varētu būt čempionāta favorīti. Starp vadošajiem jāsauc tādi motokrosisti kā Romēns Febvrs, Džeremijs Zēvers, Horhe Prado, Braiens Bogerss un arī Pauls Jonass.

Atceries, ka LV BET sporta totalizators piedāvā labākās derību iespējas uz visiem sporta notikumiem Latvijā un pasaulē. Ienāc un izbaudi labākos sporta notikumus pie mums!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *