F1 Meksikas GP: vai mājinieks Peress iepriecinās līdzjutējus?

F1 Meksikas GP: vai mājinieks Peress iepriecinās līdzjutējus?

No 27. līdz 29. oktobrim gaidāms Formula 1 sezonas 20. posms, kas norisināsies Meksikā. To kā vietējo fanu mīlulis sagaidīs viens no ”Red Bull” pilotiem Serhio Peress, kurš ar savu sniegumu vēlēsies iepriecināt meksikāņus. Vēlies vairāk uzzināt par F1 čempionāta norisi? Ienāc LV BET sporta blogā, uzzini par piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Meksikas Grand Prix

Meksikā pirmo reizi ”Grand Prix” posms F1 čempionāta ietvaros tika organizēts 1963. gadā. Līdz mūsdienām bija noteikti nogriežņi, kad F1 piloti Meksikā nesacentās – tā notika no 1971. līdz 1985. gadam un no 1993. līdz 2014. gadam. Kopš 2015. gada Meksikas GP atkal ir Formula 1 kalendārā, taču 2020. gadā posma norisē iejaucās Covid-19 pandēmija, tam nenotiekot.

Visvairāk reižu par Meksikas posma uzvarētāju kļuvis Makss Verstapens no ”Red Bull”. Pēdējo divu pasaules čempionātu uzvarētājs šeit uzvarējis 2017., 2018., 2021. un 2022. gadā. Divas reizes par Meksikas GP labāko pilotu kļuvis septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons, francūzis Alēns Prosts un brits Naidžels Mansels.

Arī komandu vērtējumā visvairāk uzvaru ir ”Red Bull”, kurai visas uzvaras gan izcīnījis jau minētais Verstapens. ”McLaren”, ”Ferrari” un ”Williams” komandu piloti šajā Latīņamerikas valstī uzvarējuši trīs reizes. Pirmās komandas pārstāvji pēdējo reizi Meksikā uzvarēja tālajā 1989. gadā, ”Williams” 1992. gadā, bet ”Ferrari” 2019. gadā.

Iepriekšējās Meksikas Grand Prix ieguvēji

2022.gadā par Meksikas GP uzvarētāju kļuva Nīderlandes pilots Makss Verstapens, kurš jau divus gadus pēc kārtas uzvarējis gan Meksikā, gan vēlāk kļuvis par pasaules čempionu. Pirms gada viņš šajā trasē uzvarēja salīdzinoši pārliecinoši, otrās vietas ieguvēju Lūisu Hamiltonu apsteidzot par 15 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja Verstapena komandas biedrs un mājinieks Serhio Peress, kamēr ātrāko apļa laiku sasniedza Hamiltona komandas biedrs Džordžs Rasels (viena minūte 20.153 sekundes).

Kādu balvu saņems Meksikas Grand Prix uzvarētājs?

Katrā posmā sacensību uzvarētājs tiek pie speciāli izveidota kausa un šampanieša, taču pats nozīmīgākais ir punktu kopvērtējumā tabulā. Pirmās vietas ieguvējs tiek pie 25 punktiem, otrās 18, trešās 15, ceturtās 12, piektās desmit, sestās astoņiem, septītās sešiem, astotās četriem, devītās diviem, bet desmitās vietas ieguvējam tiek viens punkts. Tas arī palīdz to komandām konstruktoru kausā, jo sezonas noslēgumā čempiona titulu iegūst ne tikai pilots, bet arī kāda komanda, kas tikusi pie visvairāk punktiem.

Kur notiks Meksikas Grand Prix?

Meksikas posms tiek organizēts ”Autodromo Hermanos Rodriguez” trasē. Sportistiem sacensību laikā ir jāveic 71 aplis, bet katra apļa garums ir nedaudz virs četriem kilometriem (4.304 kilometri). Tas nozīmē, ka sacīkstes laikā visi F1 komandu piloti veic kopējo distanci 305.354 kilometru apmērā.

Meksikas Grand Prix grafiks

Meksikas GP nav no tiem, kurā ir paredzēts sprints, līdz ar to šī posma grafiks ir pēc klasiskā plāna. 27. oktobrī gaidāms pirmais treniņbrauciens, bet 28. oktobra naktī pēc Latvijas laika otrais. 28. oktobra vakarā plānots noslēdzošais treniņbrauciens, bet naktī uz 29. oktobri pēc Latvijas laika notiks kvalifikācija, kurā noteiks vietu secību startā. Sacīkste gaidāma 29. oktobrī plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

Formula 1 Meksikas Grand Prix dalībnieki

Šajā, 2023. gada sezonā, F1 piedalās desmit komandas. Posmā ”Red Bull” pārstāvēs Makss Verstapens un Serhio Peress, ”Ferrari” Šarls Leklērs un Karloss Sainss, ”Mercedes” Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels, ”Aston Martin” Lenss Strols un Fernando Alonso, ”Alfa Romeo” Valteri Botass un Guanju Žo, ”Alpine” Pjērs Gaslī un Estebans Okons, ”AlphaTauri” Niks de Vrīss un Juka Cunoda, ”Haas” Niko Hulkenbergs un Kevins Magnusens, ”McLaren” Oskars Pjastri un Lendo Noriss, bet ”Williams” pārstāvēs Alekss Albons un Logans Šārdžents.

Jāmin, ka sezonas laikā notika viena izmaiņa pilotu rindās. Niku de Vrīsu ”AlphaTauri” rindās nomainīja pieredzējušais Daniels Rikjardo, taču vienā no posmiem viņš iedzīvojās rokas savainojumā, kas viņam liegs turpināt čempionātu uz kādu laiku. Viņu nomainīja ”Red Bull” testa pilots Līams Losons. Pagaidām nav zināms, kad Rikjardo varētu atgriezties sacensību apritē, bet viņa rokai jau veikta operācija. Visai iespējams, Rikjardo jau būs atpakaļ ierindā uz Meksikas posmu.

Meksikas Grand Prix favorīti un prognozes

Kā jebkurā F1 posmā, arī šajā favorīts būs ”Red Bull” pilots Makss Verstapens. Viņam gan pēdējā laikā nopietnāku konkurenci izrāda ”McLaren” piloti Lendo Noriss un Oskars Pjastri. Tāpat ik pa laikam labāku sniegumu demonstrē Karloss Sainss, kurš uzvarēja Singapūras posmā, kā arī ”Mercedes” pieredzējušais braucējs Lūiss Hamiltons. Pirmo posmu spozmi pazaudējis ”Aston Martin” ar Fernando Alonso priekšgalā. Ja cīņa par titulu praktiski ir noslēgusies, tad spraigāka cīņa ir par otro un trešo vietu kopvērtējumā. Pēc 17 aizvadītiem posmiem otrais bija Serhio Peress ar 223 punktiem, bet nemaz tik tālu nebija Lūiss Hamiltons ar 190 punktiem. Ceturtais ar 174 ir Fernando Alonso, kuram ar 150 sekoja Karloss Sainss.

Likmes uz Meksikas Grand Prix ar LV BET

Ja vēlies veikt likmi uz F 1 posmu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”Formula 1”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās derību iespējas uz čempionāta notikumiem.

Likt likmes uz F 1 ir ļoti vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Derību padomi un likmes uz Meksikas Grand Prix vietnē LV BET

LV BET sporta totalizatorā pieejams plašs likmju klāsts. Vari derēt kvalifikācijas, sacensību, brīvo treniņbraucienu uzvarētājus. Tāpat vari noteikt, kura no komandām uzvarēs, kurš no pilotiem sasniegs ātrāko apļa laiku, kā arī abu komandu pilotu izcīnītas vietas sacensībās. Iespējams arī prognozēt iznākumus dažādos pilotu dueļos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *