Formula 1 Kanādas Grand Prix

Formula 1 Kanādas Grand Prix

N0 16. līdz 18. jūnijam Formulas 1 2023. gada sezona turpināsies ar posmu Kanādā. Pagaidām čempionātā dominē ”Red Bull” piloti Makss Verstapens un Serhio Peress, kuri Kanādā turpinās cīņu par titulu. Vēlies vairāk uzzināt par F1? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Grand Prix Kanāda

Pirmās formulas posms Kanāda notiek jau kopš 1967. gada. Laika posmā līdz 2023. gadam dažus gadus gan šajā Ziemeļamerikas reģiona valstī posms nav noticis – tā bijis 1975., 1987., 2009., kā arī 2020. un 2021. gados, kad pasaulē valdīja Covid-19 pandēmija. Kanāda sacīkste atgriezās pirms gada, kad triumfēja divkārtējais pasaules čempions Makss Verstapens no ”Red Bull”.

Visvairāk reižu, septiņas, par Kanādas ”Grand Prix” uzvarētājiem kļuvušas divas pirmās formulas leģendas – Mihaels Šūmahers un vēl aktīvais pilots Lūiss Hamiltons. Brits Hamiltons uzvaru Kanādā svinējis 2007., 2010., 2012., 2015., 2016., 2017. un 2019. gadā. Komandu konkurencē vislabāk klājies leģendārajai ”Ferrari”, kura šeit uzvarējusi 12 reizes. Konkurenci sastādījusi arī ”McLaren”, bet pēdējās divās reizēs uzvaru svinējuši vai nu ”Mercedes”, vai ”Red Bull” braucēji.

Kanādas posms būs devītais pēc kārtas čempionāta ietvaros. Pirms tā kopvērtējumā līderis ir pēdējo divu sezonu čempions Makss Verstapens, kurš izcīnījis jau 17o punktus. Ar 117 punktiem otrais ir viņa komandas biedrs, Serhio Peress, bet Fernando Alonso no ”Aston Martin” vienības ir trešais (99 punkti). Viņam seko Lūiss Hamiltons ar 87. Konstruktoru kausā ”Mercedes” dominē ar 287 punktiem, kamēr otrie ir ”Mercedes” ar 152. Trešo vietu ar 134 punktiem ieņem ”Aston Martin”.

Iepriekšējā Kanādas Grand Prix uzvarētāji

Iepriekšējā, 2022. gada sacīkstē, uzvaru izcīnīja jau pieminētais Verstapens, kurš gan pirmo vietu ieguva cīņā ar ”Ferrari” pilotu Karlosu Sainsu, kuru apsteidza tikai par 0.993 sekundēm. Sainss bija tas, kurš konkrētajā sacīkstē uzrādīja ātrāko apļa laiku (viena minūte, 15.749 sekundes)

Kādu balvu saņem Kanādas Grand Prix uzvarētājs?

Katrā posmā sacensību uzvarētājs tiek pie speciāli izveidota kausa un šampanieša, taču pats nozīmīgākais ir punktu kopvērtējumā tabulā. Pirmās vietas ieguvējs tiek pie 25 punktiem, otrās 18, trešās 15, ceturtās 12, piektās desmit, sestās astoņiem, septītās sešiem, astotās četriem, devītās diviem, bet desmitās vietas ieguvējam tiek viens punkts. Tas arī palīdz to komandām konstruktoru kausā, jo sezonas noslēgumā čempiona titulu iegūst ne tikai pilots, bet arī kāda komanda, kas tikusi pie visvairāk punktiem.

Kur notiks Kanādas Grand Prix?

Kopš 1978. gada Kanādas lielās balvas izcīņa tiek organizēta Monreālā, ”Circuit Gilles Villeneuve” trasē. Viena apļa garums ir nedaudz virs četriem kilometriem (4.36), bet sportistiem kopumā jāpieveic 70 apļi jeb virs 305 kilometriem kopumā (305.270 kilometri)

Kanādas Grand Prix grafiks

Kanāda nebūs viena no tām vietām, kur sportistiem būs jāaizvada sprinta sacīkste. Līdz ar to posma grafiks būs pēc klasiskā principa – piektdien, 16. maijā, tiks aizvadīti pirmie treniņbraucieni, kuriem sekos nākamie divi 17. maijā. Šajā dienā norisināsies arī kvalifikācija, bet 18. maijā plkst. 21:00 pēc Latvijas laika gaidāma arī pati sacīkste, kur par uzvaru cīnīsies 20 piloti.

Formula 1 Kanādas Grand Prix dalībnieki

Šajā, 2023. gada sezonā, F1 piedalās desmit komandas. Posmā ”Red Bull” pārstāvēs Makss Verstapens un Serhio Peress, ”Ferrari” Šarls Leklērs un Karloss Sainss, ”Mercedes” Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels, ”Aston Martin” Lenss Strols un Fernando Alonso, ”Alfa Romeo” Valteri Botass un Guanju Žo, ”Alpine” Pjērs Gaslī un Estebans Okons, ”AlphaTauri” Niks de Vrīss un Juka Cunoda, ”Haas” Niko Hulkenbergs un Kevins Magnusens, ”McLaren” Oskars Pjastri un Lendo Noriss, bet ”Williams” pārstāvēs Alekss Albons un Logans Šārdžents.

Kanādas Grand Prix favorīti un prognozes

Par sacensību galveno favorītu uzskata ”Red Bull” braucēju Maksu Verstapenu. Viņa potenciālā uzvara tiek vērtēta ar koeficientu 1.33. Pie tam, bukmeikeru uzskata, ka tieši viņš kļūs par kvalifikācijas uzvarētāju (koeficients 1.50). Otrs labākais koeficients dots viņa komandas biedram, Serhio Peresam (5.5), kamēr trešās Luisam Hamiltonam (12.00). Kvalifikācijas sakarā trešās labākās prognozes atdotas ”Ferrari” pilotam Šarlam Leklēram (7.00), kurš pēdējā laikā labāk sevi apliecinājis tieši šajā formātā. Vēlāk pasaules vienu no labākajiem pilotiem bieži pievīlusi formulas tehniskais stāvoklis.

Kanādas Grand Prix likmes LV BET

Ja vēlies veikt likmi uz F 1 posmu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”Formula 1”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās derību iespējas uz čempionāta notikumiem.

Likt likmes uz F 1 ir ļoti vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Kanādas Grand Prix derību padomi un likmes LV BET

LV BET sporta totalizatorā pieejams plašs likmju klāsts. Vari derēt kvalifikācijas, sacensību, brīvo treniņbraucienu uzvarētājus. Tāpat vari noteikt, kura no komandām uzvarēs, kurš no pilotiem sasniegs ātrāko apļa laiku, kā arī abu komandu pilotu izcīnītas vietas sacensībās. Iespējams arī prognozēt iznākumus dažādos pilotu dueļos.

Ja vēlies veikt likmes uz Formulas 1 čempionātu, tad pirms tam ieskaties, kāda ir situācija kopvērtējumā. 2023. gadā dominē ”Red Bull”, kas ir divus soļus priekšā citiem, līdz ar to katrā no posmiem tieši viņus uzskatīs par galvenajiem favorītiem. ”Mercedes” līderis Lūiss Hamiltons gan atzinis, ka sezonas laikā viņa pārstāvētā komanda kādā no posmiem sīvākos pretiniekus spēs uzvarēt. Tāpat spēcīga šogad ir ”Aston Martin” komanda ar Fernando Alonso sastāvā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *