F1 ASV GP Ostina

F1: ASV GP Ostina

No 20. līdz 22. oktobrim Teksasas štata Ostinas pilsētā gaidāmas Amerikas Grand Prix posms Formulā 1. Jau priekšlaicīgi zināms, ka Makss Verstapens drīzumā trešo reizi kļūs par čempionu, bet ”Red Bull” par Konstruktora kausa ieguvēju, taču intriga paliek par pārējo vietu noskaidrošanu. Vai vēlies vairāk uzzināt par F1? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par ASV Grand Prix

Pirmo reizi F1 ”Grand Prix” ASV Teksasas štata Ostinā notika 1959. gadā. Līdz 2023. gadam bija brīži, kad šeit posms nenorisinājās – tā bija no 1981. līdz 1988. gadam, no 1992. līdz 1999. gadam, no 2008. līdz 2011. gadam, bet Covid-19 pandēmijas dēļ atcelts tika plānotais posms 2020. gadā.

Posms ASV noticis dažādās lokācijās, bet kopš 2012. gada to pārsvarā organizē Ostinā. F1 kalendārā Ziemeļamerikas posms ir viens no noslēdzošajiem – 2023. gadā šeit rīkos 19. posmu. Jāmin gan, ka 2023. gada čempionātā ASV organizē trīs posmus – vienu arī Maiami un azartspēļu galvaspilsētā Lasvegasā.

Iepriekšējās ASV Grand Prix uzvarētāji

2022.gada posmā par uzvarētāju kļuva pasaules čempions Makss Verstapens. Viņš par piecām sekundēm apsteidza septiņkārtējo čempionu Lūisu Hamiltonu, bet septiņas sekundes zaudēja Šarls Leklērs. Pole position ieguva cits ”’Ferrari” pilots Karloss Sainss, kurš pēc tam sacīkstē gan nespēja šo vietu nosargāt.

Visvairāk reižu par ASV Grand Prix uzvarētāju kļuvis Lūiss Hamiltons – viņš šajā trasē izcīnījis sešas uzvaras (2007., 2012., 2014., 2015., 2016., 2017. gadā). Pieci tituli ASV posmā ir citam leģendārajam autosportistam Mihaelam Šūmaheram, bet trīs reizes šeit uzvarējuši Greiems Hils un Džims Klārks. Ja šogad uzvarēs Verstapens, tad viņš arī piebiedrosies trīs reižu uzvarētāju pulkam.

No aktīvajām komandām ASV vislabāk klājies ”Ferrari”. Šīs komandas piloti šeit uzvarējuši desmit reizes, tiesa, pēdējo reizi tas paveikts 2018. gadā. ”McLaren” ir astoņi tituli, bet pirms ”Red Bull” dominējusī ”Mercedes” par F1 ASV posma uzvarētāju kļuvusi piecas reizes – visas laika posmā no 2014. līdz 2019. gadam.

Kādu balvu saņems ASV Grand Prix uzvarētājs?

Katrā posmā sacensību uzvarētājs tiek pie speciāli izveidota kausa un šampanieša, taču pats nozīmīgākais ir punktu kopvērtējumā tabulā. Pirmās vietas ieguvējs tiek pie 25 punktiem, otrās 18, trešās 15, ceturtās 12, piektās desmit, sestās astoņiem, septītās sešiem, astotās četriem, devītās diviem, bet desmitās vietas ieguvējam tiek viens punkts. Tas arī palīdz to komandām konstruktoru kausā, jo sezonas noslēgumā čempiona titulu iegūst ne tikai pilots, bet arī kāda komanda, kas tikusi pie visvairāk punktiem.

Kur notiks ASV Grand Prix?

F1 ASV posms notiek Teksasas štata Ostinā, ”Circuit of the Americas” trasē. Sportistiem sacīkstes laikā jāveic 56 apļi, un katra apļa garums ir nedaudz virs pieciem kilometriem (5.513 km). Kopējā distance, ko sportisti veic sacīkstes laikā, ir 308.405 kilometri. Pagājušajā, 2022. gadā, ātrāko apli uzrādīja ”Mercedes” pilots Džordžs Rasels, kurš ātrākajā aplī uzrādīja rezultātu viena minūte 38.788 sekundes.

ASV Grand Prix grafiks

Šis kļūs par vienu no tiem posmiem, kurā paredzēts sprints. Tas nozīmē, ka 20. oktobrī norisināsies pirmie treniņbraucieni, bet 21. oktobris sāksies ar kvalifikāciju sprintam. Sprints jau būs 22. oktobrī naktī pēc Latvijas laika, kad sportisti cīnīsies par papildus punktiem kopvērtējumā un starta vietām vēlāk gaidāmajās sacensībās. 22. oktobrī plkst. 22:00 pēc Latvijas laika gaidāma arī pati sacīkste, kurā jau šobrīd var paredzet, ka netrūks intrigu.

Formula 1 ASV Grand Prix dalībnieki

Šajā, 2023. gada sezonā, F1 piedalās desmit komandas. Posmā ”Red Bull” pārstāvēs Makss Verstapens un Serhio Peress, ”Ferrari” Šarls Leklērs un Karloss Sainss, ”Mercedes” Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels, ”Aston Martin” Lenss Strols un Fernando Alonso, ”Alfa Romeo” Valteri Botass un Guanju Žo, ”Alpine” Pjērs Gaslī un Estebans Okons, ”AlphaTauri” Niks de Vrīss un Juka Cunoda, ”Haas” Niko Hulkenbergs un Kevins Magnusens, ”McLaren” Oskars Pjastri un Lendo Noriss, bet ”Williams” pārstāvēs Alekss Albons un Logans Šārdžents.

Jāmin, ka sezonas laikā notika viena izmaiņa pilotu rindās. Niku de Vrīsu ”AlphaTauri” rindās nomainīja pieredzējušais Daniels Rikjardo, taču vienā no posmiem viņš iedzīvojās rokas savainojumā, kas viņam liegs turpināt čempionātu uz kādu laiku. Viņu nomainīja ”Red Bull” testa pilots Līams Losons. Pagaidām nav zināms, kad Rikjardo varētu atgriezties sacensību apritē, bet viņa rokai jau veikta operācija.

ASV Grand Prix favorīti un prognozes

Kā jebkurā F1 posmā, arī šajā favorīts būs ”Red Bull” pilots Makss Verstapens. Viņam gan pēdējā laikā nopietnāku konkurenci izrāda ”McLaren” piloti Lendo Noriss un Oskars Pjastri. Tāpat ik pa laikam labāku sniegumu demonstrē Karloss Sainss, kurš uzvarēja Singapūras posmā, kā arī ”Mercedes” pieredzējušais braucējs Lūiss Hamiltons. Pirmo posmu spozmi pazaudējis ”Aston Martin” ar Fernando Alonso priekšgalā. Ja cīņa par titulu praktiski ir noslēgusies, tad spraigāka cīņa ir par otro un trešo vietu kopvērtējumā. Pēc 17 aizvadītiem posmiem otrais bija Serhio Peress ar 223 punktiem, bet nemaz tik tālu nebija Lūiss Hamiltons ar 190 punktiem. Ceturtais ar 174 ir Fernando Alonso, kuram ar 150 sekoja Karloss Sainss.

Likmes uz ASV Grand Prix ar LV BET

Ja vēlies veikt likmi uz F 1 posmu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”Formula 1”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās derību iespējas uz čempionāta notikumiem.

Likt likmes uz F 1 ir ļoti vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Padomi un bukmeikeru likmes uz ASV Grand Prix pie LV BET

LV BET sporta totalizatorā pieejams plašs likmju klāsts. Vari derēt kvalifikācijas, sacensību, brīvo treniņbraucienu uzvarētājus. Tāpat vari noteikt, kura no komandām uzvarēs, kurš no pilotiem sasniegs ātrāko apļa laiku, kā arī abu komandu pilotu izcīnītas vietas sacensībās. Iespējams arī prognozēt iznākumus dažādos pilotu dueļos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *