Snūkers British Open 2023

Snūkers British Open 2023

No šī gada 25. septembra līdz 1. oktobrim ”Cheltenham Racecourse” gaidāms viens no nozīmīgākajiem snūkera turnīriem kalendārajā gadā – British open. Pirms gada par turnīra uzvarētāju kļuva velsietis Raiens Dejs, kurš finālā apspēlēja Marku Alenu. Vai vēlies uzzināt vairāk par snūkeru? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par British Open snūkera turnīru

British Open snūkera turnīrs tiek organizēts kopš 1980. gada, bet laika posmā no 2004./2005. gada sezonas līdz 2020./2021. gada sezonai tas nenotika. To reanimēja pēc pirms diviem gadiem, un jau atkal šis nozīmīgais snūkera turnīrs ir atpakaļ kalendārā. Sākotnēji British Open noritēja Derbijā, bet vēlāk tas organizēts tādās vietās kā Plimutā, Ņūkāslā, Telfordā, Braitonā, Lesterā un Miltonkinsā. 2023. gadā pirmo reizi šo snūkera turnīru organizēs Čeltenhemā.

Pēdējos divos gados par turnīra uzvarētājiem kļuvuši Velsas snūkeristi. Pirms gada par labāko kļuva Raiens Dejs, kurš finālā ar 10-7 pārspēja Marku Alenu. Savukārt pirms diviem gadiem, kad pēc 17 gadu pārtraukuma turnīru reanimēja, par čempionu kļuva Mark Williams, kurš finālā tika galā ar Geriju Vilsonu (6-4). Turnīra vēsturē uzvarējuši arī tādi zināmi snūkeristi kā John Higgins, Ronny O’Sullivan un citi.

2023.gadā Britu atklātais čempionāts tiks organizēts no 25. septembra līdz 1. oktobrim. Tas norit Pasaules snūkera tūres ietvaros un būs sezonas trešais reitinga turnīrs. Pēc katras kārtas norisināsies izloze, kas noteiks pārus nākamajā kārtā. Vienīgais izņēmums gan būs fināls, jo tad turnīrā būs atlikuši vien divi spēlētāji. Līdz ceturtdaļfinālam labākajam snūkeristam jāuzvar četros freimos (best of seven), ceturtdaļfināls norit līdz kāda pieciem uzvarētiem freimiem (best of nine), pusfināls līdz sešiem (best of eleven), bet fināls līdz desmit (best of nineteen). British Open čempions nodrošinās vietu Champion of Champions turnīrā.

Šī gada britu atklātā čempionāta kopējais balvu fonds sastāda 478 tūkstošus sterliņu mārciņu. No tā 100 tūkstoši pienāksies uzvarētājam. Finālists mājās brauks ar 45 tūkstošu sterliņu mārciņu lielu naudas balvu, pusfinālisti 20 tūkstošu, ceturtdaļfinālisti 12 tūkstošu, bet iekļūšana labāko 16 vidū ļaus nopelnīt astoņus tūkstošus sterliņu mārciņas. Otrā kārta ļaus iegūt piecus tūkstošus, bet zaudējums pirmajā kārtā trīs tūkstošus sterliņu mārciņu. Pie naudas balvas tiks arī kāds snūkerists, kurš izcēlsies ar augstāko breiku – tas viņam ļaus savu naudas balvu palielināt par pieciem tūkstošiem.

Iepriekšējie izdevumi un daži vārdi par British Open vēsturi

Vēsturiski šajā turnīrā piedalījās vien 16 spēlētāji, kuri bija īpaši aicināti. Kopumā British Open vēsturē bieži vien mainījušies sponsori un tādējādi arī izspēles formāts. Par pirmo turnīra uzvarētāju kļuva anglis Alekss Higinss, kurš 1980. gada turnīrā spēja apspēlēt Reju Rērdonu no Velsas. Vēl par šī turnīra čempioniem kļuvuši tādi snūkeristi kā Stīvss Deiviss, Rejs Rērdons, Silvino Francisko, Džimijs Vaits, Stīvens Hendrijs, Tonijs Meo, Bobs Šaperons, Ronijs O’Salivans, Džons Higinss, Naidžels Bonds, Mark Williams, Fergals O’Braiens, Pīters Ebdons, Pols Hanters un Raiens Dejs.

British Open dalībnieki

Šī gada turnīrā piedalīsies tādi snūkeristi kā Ding Junhui, Luca Brecel, Anton Kazakov, Judd Trump, Jiang Jun, Robert Milkins, Ali Carter, Allan Taylor, Mark Allen, Anthony Mcgill, Jamie Clarke, Neil Robertson, Peng Yisong, Mark Williams, Gary Wilson, Ahmed Aly Elsayed, Ronnie O’Sullivan, Jimmy Robertson, Sean O’Sullivan, Ryan Day, Ben Woollaston, Mark Selby, Kyren Wilson, Martin O’Donnell, Joe O’Connor, Jack Lisowski, Shaun Murphy, Rebecca Kenna, John Higgins, Long Zehaung, Stan Moody un Barry Hawkins.

Var pat teikt, ka šī gada British Open pulcēs spēcīgu snūkeristu sastāvu. Džuds Tramps, Marks Alens, Nīls Robertsons, Marks Viljamss, Ronijs O’Salivans, Džimijs Robertsons, Raiens Dejs, Marks Selbijs uzskatāmi par vieniem no planētas spēcīgākajiem snūkeristiem. Raiens Dejs dosies aizstāvēt iepriekš izcīnīto titulu pirms gada. Sagaidāms, ka šī gada britu atklātais čempionāts solās būt ļoti spraigs.

British Open grafiks

Kopumā šis nozīmīgais turnīrs norisināsies no 25. septembra līdz 1. oktobrim, bet pagaidām precīzs spēļu grafiks nav paziņots. Ir zināmi pirmās kārtas pāru sadalījums, bet nekas vairāk. Visdrīzāk tieši 25. septembrī un iespējams arī 26. septembrī norisināsies pirmās kārtas izspēle, bet uzvarētājs, kā arī 100 tūkstošu sterliņu mārciņu ieguvējs, tiks noskaidrots 1. oktobrī.

Likmes uz British Open vietnē LV BET

Ja vēlies likt likmi uz snūkera notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”Snūkers”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās spēles. Ja spēle tevi būs ieinteresējusi, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz snūkera notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Snūkera un British Open derību padomi un derības LV BET

Spēlētājs, kurš bumbiņu sitis vislabāk un ir bijis labākais no punktu iegūšanas viedokļa, uzvar spēlē. To uzrauga tiesnesis, jo spēlētājam ir izpildes laiks pirms sitiena izdarīšanas. Ja spēlētājs ilgi nesit bumbu, tad gājiens var tikt piešķirts pretiniekam. Čempionātā var būt dažādi iespējami pavērsieni, kad arī vājāks spēlētājs var uzvarēt.

Ja vēlies izdarīt likmi uz British Open sacensībām, tad iepazīsties ar favorītiem, un to pēdējā laika sniegumu. Tas var palīdzēt izdarīt pareizo likmi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *