NBA sezonas kopsavilkums: Porziņģim karjeras gads, Dāvim vismazāk spēļu

NBA sezonas kopsavilkums: Porziņģim karjeras gads, Dāvim vismazāk spēļu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos noslēgusies regulārā sezona un jau pēc tās atvaļinājumos devušies vienīgie latvieši basketbola mekā: Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, jo nedz Vašingtonas ”Wizards”, nedz Dalasas ”Mavericks” nespēja tikt labāko desmitniekā savā konferencē. Vienam no latviešiem šis kļuva par karjeras gadu, bet citam par ne tik veiksmīgu dažādu apsvērumu dēļ. Vai vēlies vairāk sekot līdz NBA? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības.

NBA regulārās sezonas kopsavilkums

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā sezona ilgst no oktobra līdz aprīlim, katrai komandai aizvadot 82 spēles. 30 komandas līgā ir sadalītas divās konferencēs – Austrumu konferencē un Rietumu. Pēc nospēlētajām 82 spēlēm no katras sešas labākās automātiski tiek izslēgšanas spēlēs, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas turpinu cīņu ”play-in” par atlikušajām divām vietām.

Šī gada sezonā nedz ”Wizards”, nedz ”Mavericks” ilgāk par regulāro sezonu nespēlēja. Vašingtonai jau pirms sezonas eksperti nedeva augstas cerības cīņā par ”play-off”, sakot, ka tā būs aptuveni uz robežas. Un tā arī realitātē notika – bieži vien klubs balansēja starp devīto līdz 11. vietu, bet visvairāk to ietekmēja neveiksmīgais posms regulārā turnīra beigās, kad zaudējumi krājās vairāk nekā uzvaras. Ar bilanci 35 uzvaras un 47 zaudējumi klubs beigās ieņēma 12. vietu Austrumu konferencē.

Vieglu dzīvi nesolīja Dāvja Bertāna pārstāvētajai Dalasas ”Mavericks”, jo pirms šīs sezonas klubs bija zaudējis vienu no vadošajiem spēlētājiem – Džeilenu Bransonu. Tas pierādījās arī praksē – Lukam Dončičam nebija pilnvērtīga aizstājēja, bet Džeisons Kids jau trešo reizi uzkāpa uz viena un tā paša grābekļa – viņa vadībā vienības spēlē sliktāk otrajā sezonā nekā pirmajā. Tas īpaši sakāms par aizsardzību – ja pirmajā sezonā tieši tā kopā ar precīzi mestiem tālmetieniem ļāva Dalasai aizspēlēties līdz Rietumu konferences finālam, tad šoreiz spēle savā laukumā bija nepārliecinoša – aizsardzības reitingā klubs bija vien 25. vietā (116.1). Rezultātā tas deva bilanci 38 uzvaras un 46 zaudējumus un 11. vietu Rietumos.

Kā veicās Kristapam Porziņģim un Dāvim Bertānam?

Vašingtonas ”Wizards” ar Kristapu Porziņģi sastāvā netika izslēgšanas spēlēs jau ceturto sezonu pēdējo piecu laikā. Klubs pēdējo reizi ”play off” spēlēja 2020./2021. gada sezonā, kad pirmajā kārtā piecās spēlēs zaudēja Filadelfijas ”76ers”. Latvietis gan pēc ne tik pārliecinoša laika ”Mavericks” sastāvā burtiski staroja Vašingtonas ”Wizards” krāsās, aizvadot karjeras sezonu.

Viņš uzstādīja vairākus karjeras rekordus. Porziņģis šajā sezonā devās laukumā visvairāk spēļu pēdējo piecu laikā – 65. To laikā viņš iekrāja karjeras rekordu vidēji gūtajos punktos spēlē (23.2), atdotajās piespēlēs (2.7), pārķertajās bumbās (0.9), metienu precizitātē (49.8%) un tā saucamajā ”true shoot percentage” statistikas ailē (62.7%). Bez jau pieminētajiem karjeras rekordiem viņš vidēji spēlē vāca 8.4 atlēkušās bumbas, bloķēja 1.5 pretinieku metienus un vidēji spēlēja 32.6 minūtes. Jāatgādina, ka pēc šīs sezonas Kristaps Porziņģis var kļūt par neierobežoti brīvo aģentu, jo līdz 23. jūnijam viņš var atteikties no pēdējā līguma gada, ko vēl noslēdza, esot Dalasas ”Mavericks”. Zināms, ka latvietis jau sācis pārrunas ar ”Wizards” par sadarbības turpināšanu, kas varētu rezultēties ar četru gadu par 180 miljoniem dolāru vienošanos. Laicīga tās panākšana ļautu Kristapam pievienoties Latvijas izlasei uz Pasaules kausa izcīņu vasaras beigās.

Krietni citādāka izvērtās sezona Dāvim Bertānam. Jau pirms tās ievada viņš atsvaidzināja sāpes ceļgalā, kurā pirms tam karjeras laikā tika pārrautas krusteniskās saites. Tas lika izlaist pirmo sezonas mēnesi. Vēlāk kādā no spēlēm Bertāns iedzīvojās ikra muskuļa savainojumā – līdzvērtīgu traumu viņš guva 2020./2021. gada izslēgšanas mačos vēl esot ”Wizards” basketbolists. Tāpat Bertāns nebaudīja lielāko Džeisona Kida uzticību, un, sassumējot visus apstākļus kopā, latvietis devās laukumā vismazāk spēlēs viņa NBA karjeras laikā – 45. To laikā viņam otrs sliktākais gūto punktu rādītājs (4.6), kam pievienotas 1.2 atlēkušās bumbas, 0.5 piespēles, 0.2 pārķertās bumbas, 0.2 bloki, bet tālmetieni tika izpildīti ar 39% precizitāti. Tas ir viņa piektais augstākais rādītājs un labākais pēdējo divu sezonu laikā.

Kristapa Porziņģa lielākie sasniegumi sezonā

Porziņģis ”Wizards” komandas sastāvā vairākos mačos tika pie karjeras rekordiem vienas spēles ietvaros. Divas reizes vienas sezonas laikā viņam izdevās labot vienā mačā gūto punktu rekordu – vispirms 28. novembrī pret Minesotas ”Timberwolves” viņš pirmo reizi karjerā vienā mačā pārsniedza 40 gūtos punktus (41), bet vēlāk šo rekordu laboja par diviem pret ”Hawks” (43). Citā spēlē pret Šarlotes ”Hornets” Porziņģis atkārtoja vienā spēlē trāpīto tālmetienu rekordu (8). Kopumā Kristaps aizvadīja labāko sezonu karjerā un par to viņu visdrīzāk apbalvos ar jaunu līgumu.

Dāvja Bertāna lielākie sasniegumi sezonā

Lai arī Dāvim šī nebija ļoti spilgta sezona, atsevišķos mačos arī viņš pierādīja, kāpēc joprojām atrodas basketbola mekā – NBA. Var uzskaitīt trīs spilgtas spēles, kurās Dāvis Bertāns pierādīja savas prasmes – 21. novembrī pret Denveras ”Nuggets” viņš guva 15 punktus, 20. decembrī pret Minesotas ”Timberwolves” 18, bet rezultatīvāko spēli Dalasas ”Mavericks” sastāvā Bertāns aizvadīja noslēdzošajā regulārā turnīra spēlē, kad savai bijušajai komandai Sanantonio ”Spurs” spēlētājs no Latvijas iemeta 19 punktus, 17 no tiem gūstot pirmā puslaika laikā. Jau pieminētajā mačā Bertānam arī visvairāk atlēkušās bumbas kādā no sezonas mačiem – septiņas.

Basketbola padomi un likmes LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”basketbolu”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās spēles, uz kurām iespējams likt likmes. Mūsu totalizators piedāvā derības uz visām šī turnīra cīņām.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

NBA un basketbola derības LV BET

Ja tevi interesē viena no populārākajām sporta līgām pasaulē, tad LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju iespējas. Bez derēšanas uz spēles uzvarētāju vari prognozēt gūtos punktus katrai no komandām, uzvarētāju puslaikā, uzvarētāju katrā no ceturtdaļām, handikapus, punktu starpības un daudz ko citu. LV BET sporta totalizatora plašajā likmju pasaulē varēsi piedzīvot labāko pieredzi – ienāc un izbaudi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *