NHL regulārā sezona neizvērtās tā labākā latviešu hokejistiem

NHL regulārā sezona neizvērtās tā labākā latviešu hokejistiem

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrotas visas 16 komandas, kuras turpinās cīņu par Stenlija kausu. Šoreiz no latviešiem šajā izcīņā cīnīsies Teodors Bļugers, kurš spēlē vienā no Rietumu konferences spēcīgākajām vienībām Lasvegasas ”Golden Knights”. Citiem sezona jau ir beigusies. Vēlies vairāk uzzināt par NHL? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

NHL regulārā sezona: ar rekordiem un sēriju pārtraukšanām

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona ilgst no oktobra līdz aprīlim un visām 32 līgas vienībām jāaizvada 82 spēļu sezona. Gan no Austrumu, gan Rietumu konferences izslēgšanas spēlēs tiek astoņas labākās vienības, kas jau ir noskaidrotas.

Austrumu konferencē un visā līgā par regulārā turnīra uzvarētāju kļuva Bostonas ”Bruins”. Klubs šajā sezonā spēlēja tikt dominējoši, ka uzrādīja līgas visu laiku rekordu izcīnītajās uzvarās (64) un iegūtajos punktos (133). Vēl no Austrumu konferences tālāk tika arī tādas komandas kā Karolīnas ”Hurricanes” (111 punkti), Ņūdžersijas ”Devils” (110 punkti), Toronto ”Maple Leafs” (109 punkti), Ņujorkas ”Rangers” (107 punkti), Tampabejas ”Lightning” (96 punkti), Ņujorkas ”Islanders” (93 punkti) un Floridas ”Panthers” (92 punkti). Ilgā iekļūšanas ”play off” sērija noslēgusies bijušajai Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas ”Penguins”, kas Stenlija kausa izcīņā nespēlēs pirmo reizi kopš tālā 2006. gada. Tā sezonas izskaņā ierindojusies devītajā vietā Austrumos.

Rietumu konferencē tik plaša punktu raža cik Austrumos netika novērota, taču pirmās septiņas vienības tika pie vismaz 100 punktiem. No Rietumiem vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja Lasvegasas ”Golden Knights” (109 punkti), Edmontonas ”Oilers” (107 punkti), Dalasas ”Stars” (106 punkti), Kolorādo ”Avalanche” (105 punkti), Losandželosas ”Kings” (102 punkti), Minesotas ”Wild” (102 punkti), Sietlas ”Kraken” (100 punkti) un Vinipegas ”Jets” (95 punkti). Pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē Stenlija kausa izcīņā piedalīsies Sietla, kura līgu pastiprināja vien pagājušajā sezonā.

Punktu ziņā rezultatīvākie bijuši divi Edmontonas ”Oilers” hokejisti. Konors Makdeivids ar 152 rezultativitātes punktiem kļuva par tās rezultatīvāko spēlētāju, kam sekoja Leons Draizaitls ar 125. Vēl rezultatīvāko spēlētāju sarakstā atrodami tādi hokejisti kā Ņikita Kučerovs (112), Dāvids Pastrņāks (111), Džeisons Robertsons (109), Metjū Tkačuks (108), Neitans Makinons (107), Miko Rantanens (102) un Eliass Petešons (101). Starp vārtsargiem labāko statistiku ievāca Bostonas ”Bruins” vārtsargs Linuss Ulmarks (1.89 vidēji ielaistas ripas), kam sekoja Filips Gustavsons (2.02) un Džeremijs Sveimens (2.21).

Kā veicās latviešu pārstāvētajām komandām?

No Latvijas spēlētājiem tikai viens piedalīsies Stenlija kausa izcīņā – Teodors Bļugers kopā ar Lasvegasas ”Golden Knights”. Latvietis uz to tika aizmainīts sezonas maiņu darījumu laikā no Pitsburgas ”Penguins”. Tieši Lasvegasu var saukt par vienu no favorītēm Rietumu konferencē, taču jau ar pirmajām izslēgšanas spēļu kārtām to nāksies pierādīt laukumos.

Pārējās latviešu pārstāvētās komandas noslēdza sezonu pēc regulārā turnīra beigām. Joprojām sauso sēriju turpina Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ”Sabres”, kas jau 12. sezonu pēc kārtas to pabeidz pēc regulārā turnīra beigām. Šoreiz gan ”Sabres” atradās cīņā līdz pat tā beigām, noslēgumā ieņemot desmito vietu Austrumu konferencē.

Ļoti neveiksmīga izvērtās Elvja Merzļikina un Kolumbusas ”Blue Jackets” sezona. Kopumā jau no pirmajām sezonas spēlēm klubs demonstrēja ļoti vāju hokeju, īpaši aizsardzībā, kas izpaudās rezultātos. Beigās tā ierindojās pēdējā vietā Austrumu konferencē un arī visā līgā. Arī latviešu hokejistam sezona bija tālu no vēlamās.

Vietu Nacionālajā hokeja līgā vismaz šīs sezonas kontekstā pazaudēja uzbrucējs Rūdolfs Balcers. Sezonu uzbrucējs sāka Floridas ”Panthers” sastāvā, kas ātri vien viņu ievietoja neaizsargāto spēlētāju sarakstā. No tā viņu izvēlējās pēdējo trīs sezonu Stenlija kausa fināliste Tampabejas ”Lightning”. Iesācis spēlēt tās rindās, Balcers ātri iedzīvojās ķermeņa augšdaļas savainojumā, pēc tā izārstēšanas sezonu turpinot fārmklubā Amerikas Hokeja līgā. ”Lightning” turpina sezonu izslēgšanas mačos un visdrīzāk Balceram nāksies uzkavēties kopā ar vienību.

Latvijas hokejistu statistika

Starp Latvijas hokejistiem rezultatīvākais bija Bufalo ”Sabres” spēlējošais Zemgus Girgensons. Kopumā mūsu spēlētāji šajā sezonā nevarēja lepoties ar augstu rezultativitāti, bet Girgensons kārtējo reizi pierādīja savu stabilitāti. Viņš regulārajā sezonā ieguva 18 punktus, gūstot desmit vārtus un atdodot astoņas piespēles. Kopš 2018./2019. gada sezonas viņš allaž sakrājis starp 18 un 19 punktiem (18, 19, 18 un tagad 18).

Viens punkts mazāk bija Teodora Bļugeram, kurš regulāro turnīru noslēdza ar 16 punktiem – četriem vārtiem un 12 piespēlēm. Šī gan kļuvusi par viņa mazrezultatīvāko sezonu kopš 2018./2019. gada, kad viņš laiku ”Penguins” dalīja ar spēlēm AHL. Pie tam, 2022. gada sezonu viņš noslēdza ar karjeras rekordu – 28 punktiem, līdz ar to kritums ir ievērojams. Sezonas sākumā Bļugers iedzīvojās traumā, kas, iespējams, ietekmēja viņa sniegumu pašās pirmajās spēlēs.

Neveiksmīgāko karjeras sezonu NHL aizvadīja Elvis Merzļikins. Viņš laukumā devās vismazāk spēlēs kopš 2020./2021. gada sezonas (30), bet viņa statistika bija visvājākā hokeja mekas karjeras laikā – vidēji ielaistas 4.23 ripas spēlē un atvairīti 87.6% pretinieku metieni. Visas sezonas garumā latvietis cīnījās ar aizsargu kļūdām, kā arī personiskām problēmām – regulārā turnīra izskaņā viņš pameta komandu un devās uz Latviju, jo aizsaulē tika saukta viņa vecmāmiņa.

17 spēles NHL ir otrs mazākais karjeras rādītājs Balceram, kurš pirms tam divas pilnvērtīgas sezonas pavadīja Sanhosē ”Sharks”. Floridā latvietis nospēlēja 14 mačus, iekrājot divus vārtus un divas piespēles, bet Tampabejā vien trīs spēles, kurās vieni gūti vārti. Viņa turpmākā karjera NHL šobrīd ir uz lielas jautājuma zīmes.

Priecīgākos brīžus sezonas vidū Latvijas hokeja līdzjutējiem sniedza vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš debitēja līgā Vankūveras ”Canucks” vārtos. Viņš laukumā devās piecās spēlēs, kurās palīdzēja izcīnīt trīs uzvaras, atvairot 90.8 % pretinieku metienus un ielaižot 2.75 ripas spēlē. Viņš šobrīd ir arī viens no Amerikas Hokeja līgas labākajiem vārtsargiem (2.43, 90.9%), un visai iespējams, ka jau nākamajā sezonā Šilovu NHL vārtos varēs redzēt biežāk.

Likmes uz NHL pie LV BET

Ja interesē izdarīt likmes uz NHL hokeja spēlēm, tostarp Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās NHL spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

NHL derību padomi LV BET

NHL ir viena no populārākajām sporta līgām pasaulē un Latvijā, kā jau hokeja zemē, tai ir īpaša vieta. Ja vēlies veikt likmes uz notikumiem turnīrā, tad LV BET saviem lietotājiem piedāvā labākās iespējamās likmju variācijas. Gan vari derēt uz spēles uzvarētāju, gan vārtu daudzumu, uzvarētāju periodā, precīzu rezultātu un daudz ko citu. Pirms veic likmes iepazīsties ar ”outright” iespējām jeb to, kuras no komandām, piemēram, Stenlija kausa izcīņā uzskatāmas par galvenajām favorītēm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *