Stenlija kausa izslēgšanas spēles: 16 komandas cīnīsies par slaveno titulu

Stenlija kausa izslēgšanas spēles: 16 komandas cīnīsies par slaveno titulu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) ietvaros gaidāmi izšķirošie brīži, jo aprīļa vidū starts tiek dots ”play off” pirmās kārtas mačiem. Austrumu un Rietumu konferencēs 16 komandas turpinās cīņu par prestižo Stenlija kausu, kurš šogad atceļoja arī uz Latviju. Vai vēlies vairāk uzzināt par NHL? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par Stenlija kausa izslēgšanas spēlēm

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā piedalās 16 komandas – astoņas Austrumu konferencē un astoņas Rietumu. Tās savu vietu ”play off” izcīnījušas regulārā turnīra laikā, kurā no oktobra līdz pat aprīlim katrai no 32 vienībām jāaizvada 82 spēļu sezona.

NHL izslēgšanas spēļu formāts paredz, ka Stenlija kausa ieguvējai jāuzvar četrās sērijās – vispirms trijās savas konferences ietvaros, bet vēlāk arī finālā pret otras konferences čempioni. Lai uzvarētu katru no sērijām, klubam jāuzvar četrās spēlēs. Tas nozīmē, ka katra sērija ilgst maksimums septiņas spēles, bet minimums četras. Stenlija kausa finālā par čempiontitulu cīnās Austrumu un Rietumu konferences uzvarētājas.

Stenlija kausu uzvarētājai pasniedz kopš tālā 1915. gada un uz tā uzgravēts katra čempiona vārds un uzvārds. Šis kauss kļuvis slavens visā pasaulē un tas sezonas gaitā arī paceļo uz dažādām valstīm. Tā, piemēram, 2023. gadā tas uz brīdi pirmo reizi paviesojās Latvijā. Lai arī latviešiem ir viens NHL čempions – Sandis Ozoliņš, 1996. gadā kauss uz Latviju nedevās.

Visvairāk reižu par Stenlija kausa ieguvēju kļuvusi Monreālas ”Canadiens”, kurai 24 tituli. Pēdējais no tiem gan izcīnīts pasen – 1992./1993. gada sezonā. 1967. gadā pēdējo reizi par šī titula ieguvēju kļuva Toronto ”Maple Leafs”, kam 13 uzvaras. Tikmēr 11 reizes šo trofeju virs galvām cēluši Detroitas ”Red Wings” hokejisti. Par esošajiem čempioniem uzskata Kolorado ”Avalanche”, kas 2021./2022. gada finālā apturēja Tampabejas ”Lightning”.

Komandas, kuras piedalīsies Stenlija kausa izslēgšanas spēlēs

Austrumu konference

No Austrumiem NHL izslēgšanas mačos piedalīsies Bostonas ”Bruins”, Karolīnas ”Hurricanes”, Ņūdžersijas ”Devils”, Toronto ”Maple Leafs”, Ņujorkas ”Rangers”, Tampabejas ”Lightning”, Ņujorkas ”Islanders” un Floridas ”Panthers”. ”Bruins” šajā sezonā uzstādīja divus rekordus – kļuva par uzvarām bagātāko komandu vienas sezonas laikā (65) un punktiem bagātāko vēsturē (135). Tikmēr 16 sezonu sēriju ar iekļūšanu play off pārstāvēja bijusī Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas ”Penguins”, kas palika kā pirmā aiz svītras (devītā).

Stenlija kausa izcīņā pirmās kārtas ietvaros savstarpēji Bostonas ”Bruins” spēlēs pret Floridas ”Panthers”, Karolīnas ”Hurricanes” pret Ņujorkas ”Islanders”, Ņūdžersijas ”Devils” pret Ņujorkas ”Rangers”, bet Toronto ”Maple Leafs” cīnīsies pret Tampabejas ”Lightning”.

Rietumu konference

No Rietumiem par Stenlija kausu turpinās cīnīties Lasvegasas ”Golden Knights”, Edmontonas ”Oilers”, Dalasas ”Stars”, Kolorado ”Avalanche”, Losandželosas ”Kings”, Minesotas ”Wild”, Sietlas ”Kraken” un Vinipegas ”Jets”. Teodors Bļugers kopā ar ”Golden Knights” kļuva par Rietumu konferences uzvarētāju, tiekot pie 111 punktiem. Latvietis šo vienību pastiprināja sezonas laikā, tiekot maiņu darījumu laikā aizmainīts no Pitsburgas ”Penguins”. Pirmo reizi play off spēlēs Sietlas ”Kraken”, kas NHL pastiprināja tikai iepriekšējā sezonā.

Pirmajā kārtā Bļugers ar ”Golden Knights” spēkosies pret ”Jets”. Citos pāros gaidāma Edmontonas ”Oilers” cīņa pret Losandželosas ”Kings”, Dalasas ”Stars” spēkošanās pret ”Kraken”, bet čempione ”Avalanche” ceļu uz titula atkārtošanu sāks pret Minesotas ”Wild”.

Stenlija kausa izslēgšanas spēļu grafiks

Zināms, ka Stenlija kausa izcīņas pirmās spēles gaidāmas 17. aprīlī. Tieši tad NHL sāksies svarīgākās spēles sezonā. Pagaidām līga paziņojusi par pirmo divu spēļu norisēm katrā no dueļiem, kas ilgs nedēļas no 17. līdz 21. aprīlim. Kā ierasts, visdrīzāk pirmā kārta tiks izspēlēta līdz aprīļa beigām. Tobrīd vai maija sākumā sāksies otrās kārtas spēles, maija otrajā pusē konferenču fināli, bet Stenlija kausa izslēgšanas spēlēs viss noskaidrosies jūnijā, kad gaidāma lielā finālsērija.

Kur var skatīties Stenlija kausa izslēgšanas spēles?

Latvijas teritorijā Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēles un arī visas regulārā turnīra mačus translē straumēšanas platforma Viaplay. Ja esi tās lietotājs, tad tev ir iespēja sekot visiem mačiem līdz, tostarp tiem, kuros spēlēs Teodors Bļugers. Viņš līdz šim ”Golden Knights” sastāvā guvis divus vārtus un atdevis četras piespēles. Tāpat dažādiem spēļu momentu apskatiem iespējams sekot līdz NHL oficiālajos sociālo tīklu kontos, kā arī katra kluba kontos.

Likmes uz Stenlija kausa izslēgšanas spēlēm LV BET

Ja tevi interesē veikt derības uz Stenlija kausa mačiem, tad LV BET sporta totalizators piedāvās veikt likmes uz katru no tiem. Pirms izslēgšanas spēļu sākuma par galveno favorīti uz titula iegūšanu tiek minēta Bostonas ”Bruins”, kuras koeficients noteikts ar 4.00. Pašreizējai čempionei ”Avalanche” dots otrs labākais koeficients (7.25), bet Rietumu konferences vicelīderei Edmontonas ”Oilers” trešais (7.50). Vēl starp favorītēm minētas ”Maple Leafs” (9.00), ”Hurricanes” (10.00), ”Devils” (10.5), ”Golden Knights” (11.00), ”Stars” (15.00) un ”Rangers” (15.00). Vismazākās izredzes uz titulu atvēlētas Ņujorkas ”Islanders” (46.00).

Izslēgšanas spēlēs gan bieži vien sagaidāmi pārsteigumi un šī sezona pavisam noteikti nebūs izņēmums. Visdrīzāk kāda no pašlaik zemāk redzamajām komandām pārsteigs hokeja līdzjutējus un aizspēlēsies tālu, kamēr kāda no favorītēm paklups kādā no pirmajām kārtām. Pirms veic likmes, esi uzmanīgs, izpēti katras komandas sastāvus, savstarpējo maču bilances un citus būtiskus faktorus. Pārsvarā ļoti svarīgas sērijā ir trešās un piektās spēles, bet no 0-3 vai 1-3 kāda vienība atspēlējas reti.

LV BET sporta totalizators uz katru no spēlēm piedāvā plašu likmju klāstu. Vari derēt uz spēles uzvarētāju, taču atceries, ka ”play off” mačs var noslēgties arī pēc pamatlaika jeb papildlaikā. Izslēgšanas mačos papildlaiks rit tik ilgi, kamēr kāda komanda iemet vārtus. Tāpat vari derēt uz handikapu, gūto vārtu skaitu, precīzu rezultātu un daudz ko citu!

Hokeja prognoze un derības LV BET

Ja interesē izdarīt likmes uz NHL hokeja spēlēm, tostarp Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās NHL spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *