NBA konferenču finālā 2019./2020. gada sezonas dueļu atkārtojums

NBA konferenču finālā 2019./2020. gada sezonas dueļu atkārtojums

Jau sākot no 17. maija rīta, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ietvaros gaidāmas cīņās Austrumu un Rietumu konferences finālā. Austrumos savstarpēji spēkosies Bostonas ”Celtics” pret Maiami ”Heat”, bet Rietumos Losandželosas ”Lakers” pret Denveras ”Nuggets”, tādējādi šādiem pāriem atkārtojoties otro reizi kopš 2019./2020. gada sezonas. Vēlies vairāk uzzināt par NBA? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Kas notika NBA izslēgšanas spēļu pirmajās divās kārtās?

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmās divas izslēgšanas spēļu kārtas deva daudz aizraujošu spēļu un vairākus pārsteigumus. Tā, piemēram, jau pēc pirmās kārtas sezona noslēdzās regulārās sezonas uzvarētājai Milvoki ”Bucks”, kas sērijā ar 1-4 piekāpās Maiami ”Heat”. Sērijas laikā traumā iedzīvojās līderis Jannis Adetokunbo, bet pēc sezonas beigām no darba tika atlaists ilggadējais kluba galvenais treneris Maiks Budenholzers.

Austrumu konferences interesantākā pirmo divu kārtu sērija bija starp Bostonas ”Celtics” un Filadelfijas ”76ers” otrajā kārtā. Tajā bija nepieciešamas maksimālās septiņas spēles, uzvaru savā laukumā izšķirošajā cīņā gūstot ķeltu komandai no Bostonas. Pēdējo septiņu sezonu laikā klubs jau piekto reizi spēlēs Austrumu konferences finālā. Noslēdzošajā spēlē izcilu sniegumu demonstrēja ”Celtics” līderis Džeisons Teitums, to noslēdzot ar 51 punktu.

Rietumu konferences lielākais pārsteigums sagādāts no Losandželosas ”Lakers”, kas pirmajā kārtā sešās spēlēs apspēlēja Memfisas ”Grizzlies”, bet pusfinālā tikpat mačos čempioni Goldensteitas ”Warriors”. Tas nozīmē, ka šajā sezonā tiks kronēts jauns čempions. Pie tam, ”Lakers” ir visas iespējas kļūt par pirmo vienību NBA vēsturē, kas čempiontitulu izcīna pēc 2-10 bilances sezonas sākumā, septītās vietas regulārās sezonas ieskaitē un negatīvas bilances pirms Zvaigžņu spēles pārtraukuma.

Cita intriģējoša sērija bija manāma pusfinālā starp Denveras ”Nuggets” un Fīniksas ”Suns” vienībām. Konferences finālā iekļuva Nikola Jokičs ar kompāniju no Kolorādo štata, kamēr Fīniksa to nespēja paveikt ar Devinu Bukeru un nesen iemainīto Kevinu Durentu ierindā. Sērijas laikā traumā iedzīvojās Kriss Pols, bet pēc tās beigām no darba tika atlaists galvenais treneris Montijs Viljamss.

Jāatgādina, ka 2022./2023. gada NBA izslēgšanas spēļu turnīrā nepiedalās neviens no latviešu basketbolistiem. Gan Dāvja Bertāna Dalasas ”Mavericks”, gan Kristapa Porziņģa Vašingtonas ”Wizards” sezonu noslēdza uzreiz pēc regulārā turnīra beigām.

Kuras komandas kvalificējās konferenču finālam?

Austrumu konferences finālā spēkosies Bostonas ”Celtics” pret Maiami ”Heat”, kamēr Rietumu konferences Denveras ”Nuggets” pret Losandželosas ”Lakers”. Šāds konferenču fināls bija arī 2019./2020. gada sezonā, kad tā tika izspēlēta burbulī. Toreiz finālā iekļuva ”Heat” un ”Lakers”, pēdējo titulu iegūstot vienai no līgas populārākajām komandām no Losandželosas.

Austrumos ”Celtics” pret ”Heat” duelis tieši finālā notiks jau trešo sezonu pēdējo četru laikā. Pirms trim sezonām ar 4-2 sērijā pārāka bija ”Heat”, bet iepriekšējā finālā iekļuva ”Celtics”, uzvarot sērijā ar 4-3. Bostona sezonu sagaidīja ar jaunu treneri – par romantiskām attiecībām ar kluba darbinieci no galvenā trenera amata tika atbrīvots Ime Udoka un viņa vietu ieņēma Džo Mazula. Izslēgšanas spēļu laikā klubs spēlējis pilnā sastāvā, kamēr to nevar teikt par ”Heat”, kas zaudējusi divus nozīmīgus rotācijas basketbolistus Taileru Hero un Viktoru Oladipo. Līdera lomu uzņēmies Džimijs Batlers, kurš pirmajā kārtā pret ”Bucks” vienā spēlē guva 56 punktus, bet citā 42.

Karstākā komanda NBA jau kādu laiku ir ”Lakers”. Februāra maiņu darījumu laikā tā veica vairākus darījumus, piesaistot Rui Hačimuru, Deandželo Raselu un vēl citus spēlētājus. Risks attaisnojās un līderiem Lebronam Džeimsam, kā arī Entonijam Deivisam parādījās kvalitatīvi lomas spēlētāji. Šī kļuvusi tikai par otro reizi kopš 2010. gada, kad ”Lakers” spēlēs Rietumu konferences finālā. Arī Denveras ”Nuggets” tajā nav spēlējusi kopš zīmīgās 2019./2020. gada sezonas. Vairāki individuālie dueļi liek domāt, ka šī sērija būs patiesi intriģējoša.

Kuram ir vislielākās izredzes uzvarēt?

Bukmeikeri Austrumu konferences finālā par galveno favorīti uzskata ”Celtics”. Tās koeficients uz uzvaru šīs sezonas NBA novērtēts ar 2.05 koeficientu. Savukārt tās pretiniecei ”Heat” ir zemākais koeficients starp četrām vienībām (15.00). Rietumu konferences finālā tiek sagaidīta sīva cīņa, jo abām komandām ir iespējas uzvarēt – ”Nuggets” iespējas kļūt par čempioni vērtētas nedaudz augstāk (3.3) par ”Lakers” (4.00). Maiami ar līderi Džimiju Batleru ierindā jau izslēgšanas spēļu laikā sagādājusi vairākus pārsteigumus, tāpēc šo vienību nevar nenovērtēt. Rietumu konferences finālā visai iespējams, ka var būt maksimālās septiņas spēles.

Konferenču fināla spēļu grafiks

Austrumu konferences fināls starp ”Celtics” un ”Heat” komandām sāksies 18. maija naktī pēc Latvijas laika. Vēl spēles sērijā gaidāms 20. maija, 22. un 24. maija naktī, bet nepieciešamības gadījumā, ja sērija nenoslēgsies pēc minimālajām četrām spēlēm, vēl mači gaidāmi naktī uz 26., 28. un 30. maiju.

Rietumu konferences fināls starp ”Nuggets” un ”Lakers” komandām sāksies naktī uz 17. maiju pēc Latvijas laika. Vēl spēles sērijā gaidāms naktī uz 19., 21. un 23. maiju, bet nepieciešamības gadījumā, ja sērija nenoslēgsies pēc minimālajām četrām spēlēm, vēl mači gaidāmi naktī uz 25., 27. un 29. maiju.

NBA sporta derības LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”basketbolu”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās spēles, uz kurām iespējams likt likmes. Mūsu totalizators piedāvā derības uz visām šī turnīra cīņām.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Derības un NBA fināla iznākuma prognozēšana LV BET

Ja tevi interesē viena no populārākajām sporta līgām pasaulē, tad LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju iespējas. Bez derēšanas uz spēles uzvarētāju vari prognozēt gūtos punktus katrai no komandām, uzvarētāju puslaikā, uzvarētāju katrā no ceturtdaļām, handikapus, punktu starpības un daudz ko citu.

LV BET uz konferences fināla spēlēm piedāvā arī īpašās likmes. Paredzi, kurš no sarakstā esošajiem spēlētājiem sērijā gūs visvairāk punktus, izcīnīs visvairāk atlēkušās bumbas, atdos visvairāk piespēļu vai iemetīs visvairāk tālmetienus. Ar visām likmēm iepazīsties mūsu mājaslapā, kur piedāvājam pašas labākās likmes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *