Pludmales volejbols: Beach Pro Elite 16

Pludmales volejbols: Beach Pro Elite 16

Pilnā sparā risinās jaunā pludmales volejbola sezona. Jau otro gadu pēc kārtas labākie volejbola pāri gan dāmām, gan kungiem sevi apliecina vairākos ”Elite 16” turnīros visā pasaulē. Daži jau ir, bet citi vēl tikai plānoti līdz pat gada beigām. Vai vēlies vairāk uzzināt par pludmales volejbola turnīriem? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Beach Pro Elite 16 turnīriem

Pludmales volejbola turnīru organizatori pirms 2022. gada sezonas lēma mainīt sporta veida nozīmīgāko sacensību izspēles formātu. Tā rezultātā tapa ”Beach Pro Tour”, kuras ietvaros par lielākajiem turnīriem varēja uzskatīt ”Beach Pro tour Elite 16”. Tas pulcēja spēcīgākos pāros vīriešu un sieviešu konkurencē, sadalot 150 tūkstošus ASV dolāru vērtu naudas laimestu. Tāpat tika ieviesta zemākas raudzes turnīru sistēma – aiz ”Elite 16” nāca ”Challenge” turnīri, kuros balvu fonds bija ap 75 tūkstošiem dolāru, bet pašas zemākās raudzes ir tā saucamie ”Future”, kuros nav iespējams cīnīties par nopietnām naudas balvām.

Iepriekšējā sezonā viens no ”Beach Pro Tour Elite 16” turnīriem notika Jūrmalā, Majoru pludmales smiltīs. Toreiz nedz Tīna Graudiņa kopā ar Anastasiju Samoilovu, nedz citi Latvijas pludmales volejbola pāri nespēja uzrādīt augstvērtīgākos rezultātus. 2023. gada sezonā pats augstākā kaluma turnīrs Latvijā nenotiks, taču no 15. līdz 18. jūnijam Jūrmalā gaidāms ”Challenge” sērijas turnīrs.

Beach Pro Elite 16 grafiks

”Beach Pro Tour Elite 16” turnīri notiek visas sezonas garumā. Divi no tiem jau ir notikuši. No 1. līdz 5. februārim Dohā, Katarā par uzvarētājām sieviešu konkurencē kļuva Nīderlandes sportistes Katja Stāma un Raisa Šūne, bet vīriešu konkurencē uzvarēja norvēģi Anderss Mūls un Kristians Sērums. Savukārt no 22. līdz 26. martam Meksikā par uzvarētājām kļuva amerikānietes Sāra Hjūza un Kellija Čenga, kamēr vīriešiem labākie bija zviedri Dāvids Āmans un Džonatans Helvigs. Tīna Graudiņa kopā ar Anastasiju Samoilovu labāko sezonas rezultātu sasniedza pirmajā ”Beach Pro tour Elite 16” posmā Dohā, kad sasniedza pusfinālu, vēlāk ierindojoties ceturtajā vietā.

Bez jau notikušajiem Elite 16 posmiem tādi 2023. gada laikā vēl paredzēti Brazīlijā, kas plānots no 26. līdz 30. aprīlim. Vēlāk no 31. maija līdz 4. jūnijam labākie pasaules pludmales volejbolisti dosies uz Čehijas pilsētu Ostravu, bet pēc tam vēl gaidāmi Elite 16 posmi Gštādē (no 5. līdz 9. jūlijam), Monreālā (no 26. līdz 30. jūlijam), Hamburgā (no 16. līdz 20. augustam), Parīzē (no 27. septembra līdz 1. oktobrim), bet sezonas noslēdzošais augstākā līmeņa pludmales volejbola turnīra norise plānota Dubaijā (no 1. līdz 5. novembrim).

Beach Pro Elite 16 dalībnieki

Katrā no Beach Pro Tour Elite 16 posmiem dalībnieku sastāvs atšķiras. Vadošie ranga pāri tajā iegūst vietu jau pēc izcīnītajiem punktiem, bet citiem par pēdējām vietām ir iespējams cīnīties kvalifikācijas spēlēs. Visbiežāk tā sevi cenšās vīriešu konkurencē pierādīt Aleksandrs Samoilovs kopā ar Jāni Šmēdiņu, bet Mārtiņš Pļaviņš ar Mihailu Samoilovu visdrīzāk sezonu sāks ar Eiropas čempionātu un Jūrmalā notiekošo posmu.

Latvijas spēlētāji un viņu iespējas Beach Pro Elite 16

Šobrīd par vadošo pludmales volejbola pāri Latvijā var saukt dāmu duetu – Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa. Viņas ir divkārtējās Eiropas čempiones, ieņēmušas ceturto vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs un regulāri piedalās ”Beach Pro tour Elite 16” turnīros. Ik pa laikam tajos abas ierindojas labāko trijniekā, bet šajā sezonā pirmajā posmā tās ieguva ceturto vietu. Nedaudz no pozīcijām atkāpušies vīri. Jau minēts, ka Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pārsvarā spēlē par tikšanu kādā no lielajiem turnīriem kvalifikācijas kārtā. Mārtiņš Pļaviņš ar Mihailu Samoilovu vēl plāno sākt sezonu, bet Pļaviņa bijušais pārinieks Edgars Točs visdrīzāk atkal mainīs pārinieku.

Beach Pro Elite 16 favorīti

Pludmales volejbola laukumos vērojama nopietna konkurence gan sievietēm, gan vīriešiem. Tas nozīmē, ka katrā Elite 16 turnīrā par uzvaru cīnās principā visi pāri, taču par favorītiem var saukt pat līdz desmit duetus. Vīriešu konkurencē pēdējos gados gan vieni no dominējošākajiem pāriem ir norvēģi Anderss Mūls un Kristians Sērums. Šo sezonu labi sākuši zviedri Dāvids Āmans un Džonatans Helvigs, spēlējot finālā pirmo divi Elite16 turnīru laikā. Pirmajā četriniekā bijuši arī tādi dueti kā itāļi Alekss Ranjēri/Adrians Karambula, poļi Bartošs/Losjaks/Mihals Brils, vācieši Klemenss Viklers/Nils Ēlerss un Nīderlandes sportisti Stefans Bērmans/Joriks de Grots. Jāmin, ka spēcīgi kā ierasts ir Brazīlijas dueti, arī ASV ir spēcīgas pludmales volejbola tradīcijas.

Vēl lielāka konkurence ir dāmām, kur nevienu nevar saukt par dominējošu duetu. Pirmajos divos Elite 16 septiņi pludmales volejbola dueti tika labāko četriniekā – Katja Stāma/Raisa Šūna, Nina Brunera/Tanja Huberlī, Talikva Klensija/Mariafa Solara, Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova, Sāra Hjūza/Kellija Čenga, Eduarda Lisboa/Ana Patrīsija un Marta Menegati/Valentīna Gotardi.

Likmes uz Beach Pro Elite 16 pie LV BET

Ja vēlies likt likmes uz pludmales volejbola notiekumiem, tostarp ”Beach Pro Tour Elite 16” turnīriem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”pludmales volejbols”, kur atradīsi visas šī sporta veida mačus vienkopus. Pavisam noteikti piedāvājumā atradīsies arī sezonas svarīgākā spēle.

Likt likmes uz pludmales volejbola mačiem un notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Beach Pro Elite 16 derību padomi vietnē LV BET

Pludmales volejbols ir vasaras karstākais sporta veids: jūra, saule, pludmale un azartiska sporta spēle, kas var aizraut jebkuru līdzjutēju pasaulē. Arī uz šī sporta veida turnīriem iespējams likt derības, tostarp to piedāvā arī LV BET. Uz visām Elite 16 turnīrā notiekošajām spēlēm iespējams likt likmes uz to, kurš no duetiem uzvarēs.

Uz atsevišķām pludmales volejbola spēlēm vari paredzēt arī tādus notikumus, kā kurš no pāriem uzvarēs pirmajā setā, kāds būs visas spēles punktu handikaps, cik komandas gūs kopējos punktus un kāds kopējo punktu skaits būs pirmajā setā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *