2023. gada IIHF pasaules čempionāts: B grupa

2023. gada IIHF pasaules čempionāts: B grupa

Jau no 12. līdz 28. maijam Somijas pilsētā Tamperē un Latvijas galvaspilsētā Rīgā gaidāmi hokeja svētki – 2023. gada pasaules čempionāts hokejā. LV BET Sporta blogs īsi pirms tā sākuma iepazīstina ar abu grupu komandām, spēļu grafiku un favorītēm, šoreiz pievēršoties B apakšgrupai. Vai vēlies vairāk uzzināt par izlašu hokeju? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par B grupu

Sākotnēji 2023. gada pasaules čempionātu hokejā bija jārīko Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā. Plānus mainīja Krievijas invāzija Ukrainā, uz ko reaģēja sporta pasaule, izslēdzot no dažādām sacensībām krievu un baltkrievu sportistus. Hokejs nebija izņēmums – šīs valsts komandas jau otro gadu nepiedalīsies pasaules čempionātā, bet 2023. gada turnīra rīkošanas tiesības tika piešķirtas Somijas pilsētai Tamperei un Latvijas galvaspilsētai Rīgai. Jāmin, ka Somija turnīru uzņems otro gadu pēc kārtas – šeit hokejisti pulcējās arī 2022. gadā. Latvija un Rīgā pasaules čempionāts hokejā gaidāms trešo reizi – pirmo reizi ”Arēna Rīga” mačus uzņēma 2006. gadā, bet otro 2021. gadā.

Pasaules čempionāts hokejā jau ilgus gadus tiek izspēlēts pēc vienas un tās pašas formulas. 16 komandas tiek sadalītas divās grupās par astoņām vienībām, respektīvi, A un B apakšgrupā. Pēc apļa turnīra izspēles tiek noteiktas četras labākās, kuras spēlēs ceturtdaļfinālā, bet katras grupas pēdējās vietas īpašniece izkrīt divīziju zemāk.

Ja A apakšgrupas komandas spēlēs Somijā, tad visas B grupas vienības Latvijas galvaspilsētā Rīgā, mačiem tiekot aizvadītiem ”Arēna Rīga”. Šo sporta halli būvēja īsi pirms 2006. gada čempionāta un tā tika atvērta tā paša gada 15. februārī. Kopējās halles izmaksas lēšamas 20 miljonu latu jeb aptuveni 25 miljonu eiro vērtībā. Laika gaitā šī halle kļuvusi par nozīmīgāko vietu, kur norit visi nozīmīgākie sporta pasākumi, kā arī mūzikas koncerti. Tās ietilpība ir no desmit līdz 11 tūkstošiem līdzjutēju uz sporta pasākumiem un 14 500 uz koncertiem.

B grupas komandas

IIHF pasaules čempionātā hokejā B apakšgrupā savstarpēji spēkosies hokeja dzimtenes pārstāvji Kanāda, Čehija, Kazahstāna, Latvija, Norvēģija, Slovēnija, Slovākija un Šveice. Iepriekšējā turnīrā kanādieši aizspēlējās līdz finālam, pagarinājumā zaudējot Somijai. Čehija turnīru nesāka spīdoši, bet vēlāk aizspēlējās līdz pat bronzas medaļām, kamēr Šveice un Slovākija turnīru noslēdza ceturtdaļfināla fāzē (5. un 8. vieta). Latvija pagājušā gada turnīrā ar trim uzvarām finišēja desmitajā vietā, norvēģi ieņēma 13., bet Kazahstāna 14. vietu. Savukārt Slovēnija atgriezusies spēcīgāko konkurencē, pagājušajā gadā uzvarot divīziju zemāk turnīrā.

Kad notiks B grupas spēles?

”Arēnā Rīga” par pasaules čempionāta atklāšanas dienu kļūs 12. maijs. Slovākijai būs kaimiņu duelis pret Čehiju, bet mājiniece Latvija cīnīsies pret spēcīgo Kanādu. 13. maijs jau nāks ar nākamajiem mačiem – Harija Vītoliņa trenētajai komandai būs otrā spēle divās dienās, šoreiz cīnoties pret Slovākiju. Šveice turnīru sāks pret Slovēniju, bet Norvēģija pret Kazahstānu. 14. maijs kļūs par nākamo spēļu dienu, Slovēnijai cīnoties pret Kanādu, Norvēģijai pret Šveici, bet Čehijai pret Kazahstānu.

Kopumā grupu turnīra spēles notiks līdz pat 23. maijam. Uzreiz pēc jau minētajiem mačiem nākamajā dienā Slovākija cīnīsies pret Kanādu un Čehija pret Latviju (abas – 15. maijs). Šiem mačiem sekos Slovēnijas cīņa pret Norvēģiju un Šveices duelis pret Kazahstānu (abas – 16. maijs), Latvijas cīņa pret Norvēģiju, kā arī Kanādas spēkošanās pret Kazahstānu (abas – 17. maijs). Vēlāk grupu turnīra izspēle turpināsies, kad Čehija cīnīsies pret Slovēniju, Šveice pret Slovākiju (abas – 18. maijs), Latvija pret Slovēniju, Kazahstāna pret Slovākiju (abas – 19. maijs), Norvēģija pret Čehiju, Kanāda pret Šveici, Kazahstāna pret Latviju (visas trīs – 20. maijs), Slovēnija pret Slovākiju, Čehija pret Šveici (abas – 21. maijs), Kanāda pret Norvēģiju, Kazahstāna pret Slovēniju (22. maijs), bet grupu turnīrs noslēgsies ar Slovākijas pret Norvēģijas, Kanādas pret Čehijas un Latvijas pret Šveices spēlēm (visas – 23. maijs).

B grupas favorīti

Bukmeikeru vērtējumā Kanāda uzskatāma par vienu no visa turnīra favorītēm. Tai ir dots augstākais koeficients uz iespējamo uzvaru turnīrā – 3.50. Vēl cīņu par augstākajām vietām atvēl Čehijai (koeficients 8.00), bet Šveices izredzes pacīnīties par labākajām vietām novērtētas ar 15.00. Ceturtais augstākais koeficients dots Slovākijai (34.00), kamēr Latvijas izredzes vērtētas ar koeficientu 81.00. Norvēģijas (130.00), Kazahstānas (250.00) un Slovēnijas (500.00) cīnīties par augstām vietām vērtētas kā mazticamas. Tas arī nozīmē, ka pēc bukmeikeru domām ceturtdaļfinālā lielākās iespējas tikt ir Kanādas, Čehijas, Šveices un Slovākijas izlasēm. Latvijas komanda var parūpēties par nelielu pārsteigumu, iepriecinot savus līdzjutējus un izjaucot šo četrotni.

Likmes uz pasaules čempionātu hokejā LV BET

Ja interesē izdarīt likmes uz hokeja čempionāta spēlēm, tostarp Latvijas izlases mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās turnīra spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

Hokeja likmes LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās plašas likmes uz 2023. gada čempionāta spēlēm. Bez jau spēlētāju iecienītās likmes uz uzvarētāju būs iespējams arī derēt uz katras komandas un kopā spēlē gūto vārtu skaitu, rezultātu katrā no periodiem, handikapu, precīzu spēles rezultātu, un daudz ko citu! Uz katru B apakšgrupas spēli LV BET totalizators saviem spēlētājiem piedāvās iespējas derēt uz to notikumiem – ja vēl neesi pārliecināts, ienāc pie mums un atrodi labākās likmju iespējas! Hokejā brīžiem mēdz notikt pārsteigumi, tāpēc pirms to izdarīšanas uz pasaules čempionātu hokejā ieskaties izlašu sastāvos un kā tām veicies pirms turnīra vai pirmajās spēlēs.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *