Pasaules kauss bobslejā 2023./2024: cik goda pjedestālus iegūs latvieši?

Pasaules kauss bobslejā 2023./2024: cik goda pjedestālus iegūs latvieši?

No 2023. gada novembra vidus līdz pat 2024. gada marta beigām ar vairākiem posmiem dažādās pasaules trasēs, tostarp Siguldā, norisinās Pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā. Latviju pārstāv divas bobsleja ekipāžas ar pilotiem Emīlu Cipuli un Jēkabu Kalendu priekšgalā. Interesējies par bobsleja notikumiem? Ieskaties LV BET sporta totalizatorā, un iegūsti nepieciešamo informāciju par šo sporta veidu.

Svarīgākā informācija par Pasaules kausa izcīņu bobslejā 2023./2024. gadā

Katru sezonu Pasaules kausa ietvaros notiek vairāki posmi, kuros piedalās tā divnieku, tā četrinieku ekipāžas. Tāpat tā ietvaros norit sacensības skeletonā, monobobā un sieviešu bobslejā. Kopumā 2023./2024. gada sezona sākās 2023. gada novembra beigās, bet noslēgsies vien 2024. gada marta beigās. Posmi gaidāmi ne tikai Eiropā, bet arī Ziemeļamerikā un Ķīnā.

2023./2024. gada Pasaules kausa sezonas grafiks paredzēja, ka pirmais posms no 17. līdz 19. novembrim notiks Jandziņas trasē Ķīnā. Pēcāk sportisti atgrieztos Eiropā, kur paredzētas sacensības Laplaņā Francijā no 9. līdz 10 decembrim, Īglsas trasē Austrijā no 16. līdz 17. decembrim, Sanktmoricas trasē Šveicē no 13. līdz 14. janvārim, Lilehammeres trasē Norvēģijā no 27. līdz 28. janvārim, Siguldas trasē Latvijā no 2. līdz 4. februārim, kā arī Altenbergas trasē Vācijā no 17. līdz 18. februārim. Īglsā sportisti četriniekos aizvadīja Eiropas čempionātu, bet divnieku konkurencē Eiropas čempionāts plānots Siguldā.

Pasaules kausa izcīņa noslēgsies tikai marta beigās. No 22. līdz 23. martam pēdējais posms plānots ASV Leikplesidas trasē. Iespējams, daudzi to izlaistu, ja vien nākamgad tieši šajā trasē nenotiktu pasaules čempionāts. Šogad bobsleja un skeletona sezonas nozīmīgākās sezonas jeb pasaules čempionāts plānots no 24. februāra līdz 3. martam Vācijas Vinterbergas trasē.

Pasaules kauss bobslejā 2022./2023. gada sezona noslēdzās ar Cipuļa sudrabu pasaules čempionātā

Bobslejā izteikti dominē vācieši un tā tas bija arī 2022./2023. gada sezonas laikā, tieši šīs valsts sportistiem kļūstot par labākajiem kopvērtējumā gan divnieku, gan četrinieku ieskaitē. Divniekos ar 1742 punktiem par uzvarētāju kopvērtējumā kļuva Johanness Lohners, kurš par mazāk nekā 100 punktiem apsteidza titulēto Frančesko Frīdrihu. Trešo vietu ieņēma brits Breds Hols (1582 punkti). Četriniekos par kopvērtējumā labāko kļuva Frīdrihs, izcīnot 1737 punktus. 30 punkti mazāk (1707) un otrā vieta Bredam Holam, bet trešā vieta Lohneram (1570).

Latvijas bobslejā 2022./2023. gada sezona bija pārmaiņu sezona. Bija skaidrs, ka traumas dēļ nestartēs vadošais pilots Oskars Ķibermanis, kura vietu ieņēma Emīls Cipulis. No jaunajiem sevi pieteica Jēkabs Kalenda, kurš gan lielākoties katrā no trasē aizvadīja pirmos braucienus karjerā. Cipulis divnieku kopvērtējumā ieguva septīto vietu ar 864 punktiem, un devīto vietu četriniekos ar 840 punktiem. Augstvērtīgākais sasniegums Cipulim gan pasaules čempionātā, kas notika Sanktmoricā. Tajā viņam dalīta sudraba medaļa ar Bredu Holu.

Pasaules kauss bobslejā sācies ar Cipuļa trešo vietu četrinieku kopvērtējumā

Jauno sezonu Emīls Cipulis sācis atzinīgi. Īpaši to var teikt par četrinieku sacensībām, kur pēc pirmajiem pieciem aizvadītajiem posmiem ar 968 punktiem viņš ieņem trešo vietu kopvērtējumā. Uz goda pjedestāla viņš ar saviem stūmējiem kāpis divos posmos – Īglsā Austrijā, tādējādi nopelnot Eiropas čempionāta bronzu, un Pasaules kausa posmā Sanktmoricā.

Divniekos Cipulis pirmo četru posmu laikā uz goda pjedestāla nav kāpis, tomēr bijis starp vadošajiem pilotiem, kas viņam ļāvis ierindoties ceturtajā vietā kopvērtējumā (680 punkti). Abu distanču kopsummā viņam 1448 punkti un ceturtā vieta. No trešajā vietā esošā Maikla Fogta viņš atpaliek par 18 punktiem. Frančesko Frīdrihs un Johaness Lohners bobslejā dominē arī 2023./2024. gada sezonā.

Likmes uz Pasaules kausu bobslejā LV BET

Sporta totalizatori reti piedāvā veikt derības uz notikumiem bobslejā un skeletonā. Ja tevi interesē veikt derības uz šiem sporta notikumiem, tad īsi pirms to sākuma ienāc LV BET sporta totalizatorā, un izvēlnē meklē ”Bobslejs”. Gadījumā, ja būs piedāvātas sporta likmes, tad pārsvarā iespējams derēt uz sacensību uzvarētāju un labākā trijnieka noteikšanu. Kopumā ar visām pieejamajām likmēm var iepazīties LV BET sporta totalizatorā.

Likt likmes uz bobsleju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot bobsleju un skeletonu.

Ja veic likmes uz bobsleju, tad atceries, ka šajā sporta veidā nav pārāk lielas konkurences. Dominē Vācijas bobslejisti, kuri iegulda lielākos finanšu līdzekļus, kā arī šīs valsts uzņēmumi ir lielākie bobsleja atbalstītāji. Vēl starp spēcīgākajām komandām var minēt Šveici, Latviju, iespējams, Lielbritāniju. Tas nozīmē, ka tieši šo valstu bobslejisti cīnīsies par pašām augstākajām vietām.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *