IBSF pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā 2023

IBSF pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā 2023

No šī gada 26. janvāra līdz 5. februārim Šveices Sanktmoricas trasē gaidāms nozīmīgākais notikums bobslejā un skeletonā – pasaules čempionāts. Starp bobslejistiem būs arī latvieši, kuri mēģinās iespraukties labāko vidū. Vai vēlies uzzināt vairāk par bobsleju un skeletonu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par IBSF 2023. gada pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā

Vēsture

Pasaules čempionāts bobslejā norit jau kopš 1930. gada, kad uz starta devās tikai un vienīgi četrinieku ekipāžas. Gadu vēlāk sacensības papildināja divnieki. Skeletona vēsture nav tik sena – šajā sporta veidā pirmais pasaules čempionāts tika organizēts 1982. gadā kungiem un 2000. gadā dāmām. Līdzvērtīgi biatlonam, arī šajos sporta veidos pasaules čempionāts notiek katru sezonu, izņemot olimpisko spēļu gados. Jāpiebilst, ka nozīmīgās sacensības neietilpst pasaules kausa ieskaitē.

Četrinieku sacensībās visvairāk medaļu pasaules čempionātos ir vāciešiem (45). Šveicei ir 44 medaļas, bet Latvijai četras (viena zelta, viena sudraba, divas bronzas). Divniekos dominē vācieši ar 44 medaļām, kam seko Šveice ar 42 un Itālija ar 29. Latvijas bobslejistiem ir divas medaļas – sudraba un bronzas. Dāmām dominē Vācijas un ASV bobslejistes. Skeletonā visvairāk medaļu ir Austrijai (18), bet visvairāk zelti ir Latvijas sportistiem (sešas). Visi zelti leģendārajam Martinam Dukuram.

IBSF 2023. gada pasaules čempionāta norises vieta

Bobsleja un skeletona šī gada pasaules čempionāts notiks Šveices pilsētā Sanktmoricā. Šī trase īpaša ar to, ka tā ir vienīgā dabīgā ledus trase pasaulē, kurā norit globāla līmeņa sacensības bobslejā un skeletonā. Šeit ik sezonu notiek pasaules kausa posmi un pie reizes katru gadu tajā ir izmaiņas, jo uz katru ziemu to ceļ no jauna. Sanktmoricas trase ir arī samērā gara, līdz ar to šajā vietā nozīmīgs ir ne tikai iestumtais starta laiks, bet arī sniegums trasē. Katra kļūda, īpaši trases augšdaļā, var maksāt dārgi.

IBSF pasaules čempionāta bobslejā un skeletonā 2023. gada grafiks

Šī gada čempionāts gaidāms no 26. janvāra līdz 5. februārim. Vispirms startēs skeletonisti, kuriem gaidāmi starti no 26. līdz 29. janvārim. Pirmajā dienā divus braucienus aizvadīs individuāli vīrieši un sievietes, kam nākamajā dienā sekos trešais un ceturtais brauciens. 29. janvārī gaidāma jaukto komandu stafete. Jāpiebilst, ka gan skeletonā un bobslejā sportisti uzvarētāju noskaidro četru braucienu kopsummā. Pasaules kausa ietvaros sportisti dodas divos braucienos.

Dienu pēc individuālajām sacensībām skeletonā čempionātu sāks bobslejisti. 28. janvārī gaidāmi pirmie divi braucieni dāmu monoboba un kungu divnieku ieskaitē. Dienu vēlāk monobobā un divniekos būs zināmi pasaules čempioni. Čempionāts atsāksies pēc vairākām dienām – no 2. līdz 5. februārim. 2. un 3. februārī notiks parabobslejs, un sāksies sieviešu divnieka sacensības. 4. februārī noslēgsies sieviešu divnieks un sāksies noslēdzošās sacensības – kungu četrinieki.

IBSF 2023. gada pasaules čempionāta bobslejā un skeletonā dalībnieki

Čempionātā piedalīsies visi šobrīd spēcīgākie skeletonisti un bobslejisti. Bobslejā vadošā valsts ir Vācija. Vīriešiem pēdējos gados dominējis Frančesko Frīdrihs, kurš šajā sezonā pagaidām traumas dēļ apgriezienus samazinājis. Viņam konkurenci sastādījis tautietis Johaness Lohners, kā arī brits Breds Hols. Tāpat par augstākajām vietām cīnīsies mājinieki, Šveices bobslejisti. Sagaidāms, ka pasaules čempionātā piedalīsies divi Latvijas bobsleja pārstāvji – Emīļa Cipuļa un Jēkaba Kalendas pilotētās divnieku un četrinieku ekipāžas. Sezonas laikā sportistiem izdevies ik pa laikam iespraukties starp labākajiem pasaules kausa posmu laikā. Dāmām vadošās ir ASV, Vācijas un Nīderlandes sportistes.

Skeletons šoreiz iztiks bez Latvijas sportistiem. Martins Dukurs licis punktu aktīvajai sporta karjerai un šobrīd strādā kā treneris Lielbritānijas izlasē. Nestartē arī viņa brālis Tomass, kurš par karjeras beigām vēl paziņojis nav, taču sezonas laikā veica operāciju. Līdz ar to favorītu statusā būs Vācijas (Kristofers Grothērs, Aksels Jungs), britu (Markuss Vajats, Mets Vestons) un Korejas sportisti. Dāmām favorītes būs Tīna Hermane, Kimberlija Bosa, Mirela Rahneva un Suzanna Krehere.

Kur skatīties bobsleja un skeletona čempionātu?

Latvijas teritorijā sezonas svarīgākās sacensības varēs vērot TV3 Sport kanālos un TV6. Ja pirms tam ilgus gadus bobsleja un skeletona sacensības tiešraidē translēja sabiedriskais kanāls LTV7, tad, sākot ar šo, tas mainījies. Visiem Latvijas līdzjutējiem jāatgādina, ka pasaules kausa posms plānots arī Siguldā. Tas būs kā noslēdzošais sezonas posms no 13. līdz 19. februārim. Tieši šajā pasaules kausa posmā tiks noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji visās disciplīnās.

Likmes uz IBSF Pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā 2023 vietnē LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”bobslejs un/vai skeletons”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošos šo sporta veidu notikumus, uz kuriem iespējams likt likmes.

Likt likmes uz bobsleja un skeletona sacensībām ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo notikumu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem.

IBSF Pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā 2023 derības LV BET

Uz sacensībām bobslejā un skeletonā vari derēt uz to, kurš uzvarēs sacensībās, kuri sportisti iekļūs labāko trijniekā un sešiniekā. Tāpat iespējams paredzēt, ar kādu handikapu uzvarētājs kļūs par čempionu. Ja pirms to sākuma totalizatori piedāvā ”outright” iespēju, tad iepazīsties ar to, jo tādā gadījumā ātri vien sapratīsi, kurus uzskata par galvenajiem favorītiem. Kopumā tie būs Vācijas, Šveices, Lielbritānijas sportisti.

Ja tevi interesē veikt likmes uz bobsleja un skeletona notikumiem, tad LV BET sporta totalizators būs īstā vieta!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *