2023. gada FIBA ​​sieviešu Eurobasket: Latvijas atgriešanās

2023. gada FIBA ​​sieviešu Eurobasket: Latvijas atgriešanās

No 2023. gada 15. līdz 25. jūnijam Slovēnijā un Izraēlā plānots Eiropas kontinenta nozīmīgākās basketbola izlašu sacensības dāmām – Eiropas čempionāts. Tajā pēc viena turnīra izlaišanas piedalīsies Latvijas izlase, mēģinot cīnīties par augstākajām vietām. Vai vēlies vairāk uzzināt par sieviešu basketbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par 2023. gada FIBA women EuroBasket

Eurobasket 2023 sievietēm gaidāms 2023. gada vasarā – no 15. līdz 25. jūnijam. Šoreiz to rīkos Slovēnija un Izraēla. Ja sākotnēji bija plānots, ka turnīru izspēlēs četrās dažādās pilsētās, tad beigās to darīs divās – ”Arena Stožice” Ļubļanā un ”Menora Mivtachim Arena” Telavivā. Pirmās ietilpība ir 12 480 skatītāju vietas, bet otrajā 10 383.

Jāpiemin, ka kopumā šis kļūs par 39. Eiropas čempionātu sievietēm. Pirmais no tiem notika tālajā 1938. gadā Itālijā. Laika gaitā arī palielināts komandu skaits un šobrīd turnīrā piedalās 16 Eiropas nācijas – bez turnīra rīkotājām pārējām izlasēm jāizcīna vieta kvalifikācijas ciklā.

Neņemot vērā Padomju Savienības dominanci, visvairāk titulu Eiropas čempionātu dāmu basketbolā vēsturē ir Spānijai – tā triumfējusi četras reizes. Par pēdējo čempioni 2021. gadā kļuva Serbijas valstsvienība – tā finālā ar 63:54 pārspēja Franciju. Latvijas izlase labāko rezultātu sasniegusi 2007. gadā, kad turnīrā Itālijā ierindojās ceturtajā vietā.

Eiropas čempionātu vēsturē Latvija divas reizes organizējusi nozīmīgo forumu. Pirmo reizi tas notika 2009. gadā – toreiz par čempionēm kļuva francūzietes, finālā pārspējot Krieviju. Tikmēr 2019. gadā Latvijā notika apakšgrupu cīņas, vēlāk fināliem noritot Serbijā. Toreiz pēdējo titulu izcīnīja Spānija.

Komandas, kuras jau kvalificējušās 2023. gada FIBA women EuroBasket turnīram

Eiropas izlases vēl aizvada kvalifikācijas ciklu, tam noslēdzoties 12. februārī. Tieši tad būs zināmas tās 16 komandas, kuras piedalīsies FIBA Eurobasket 2023. Jau priekšlaicīgi vietu turnīrā garantējušas mājinieces Slovēnijas un Izraēlas izlases, kā arī Latvijas, Spānijas un Itālijas valstsvienības. Latvijas izlase, kas nekvalificējās 2021. gada Eiropas čempionātam, pirms 2023. gada turnīra kvalifikācijas cikla mainīja galveno treneri, Mārtiņa Gulbja vietā ieceļot Gundaru Vētru.

Pārmaiņas attaisnojušās, jo izlase uzvarēja pirmajās trijās kvalifikācijas spēlēs, tādējādi garantējot vietu Eurobasket 2023. Tā tika ielozēta vienā grupā ar Izraēlas un Zviedrijas izlasēm. Vietu čempionātā latvietes nodrošināja 2022. gada 14. novembrī, kad savā laukumā pārliecinoši ar 89:70 sakāva zviedrietes. Toreiz jaudīgu ”double-double” sasniedza Anete Šteinberga – 34 punkti un 15 atlēkušās bumbas. Pēdējo kvalifikācijas spēli Latvijas izlases spēlētājas aizvadīs 12. februārī, viesojoties Zviedrijā.

A grupā par vietu Eiropas čempionātā cīnās Beļģijas, Vācijas un Ziemeļmaķedonijas izlases, B grupā Francijas, Lietuvas un Ukrainas valstvienības, E grupā Horvātijas, Serbijas un Bulgārijas izlases, F grupā Dānijas, Melnkalnes un Austrijas dāmas, G grupā Grieķijas, Portugāles, Igaunijas un Lielbritānijas valstsvienības, bet I grupā Nīderlandes, Čehijas un Īrijas dāmu izlases. C grupā otro vietu sadalīs Ungārijas, Islandes un Rumānijas dāmu valstsvienības, D grupā finālturnīram tuvojas turcietes, H grupā pēdējo ceļazīmi sadalīs Slovākija, Luksemburga un Šveice. Turnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas un četras labākās otro vietu ieguvējas.

Iespējamās favorītes

Jāpiezīmē, ka FIBA 2023. gada Eiropas čempionātā basketbolā nepiedalīsies nedz Krievijas, nedz Baltkrievijas izlases. Saistībā ar Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, kur joprojām norit karadarbība, FIBA lēmusi diskvalificēt abu valstu izlases no kvalifikācijas spēlēm, kas arī nozīmē to, ka tās nepiedalīsies čempionātā.

Spānija, Itālija, Francija, arī pašreizējās čempiones serbietes būs starp favorītēm. Gan Francijai, gan Serbijai ir lielas izredzes kvalificēties turnīram, bet spānietes un itālietes šo darbu ir jau paveikušas. Interesanti būs pavērot, kā veiksies abām mājiniecēm – Slovēnijai un Izraēlai. Tāpat ar interesi tiks sekots līdz Latvijas izlasei, kura Eiropas čempionātos ir pratusi iespraukties labāko astotniekā.

2023. gada FIBA EuroBasket sieviešu turnīra grafiks

Šī gada turnīra grafiks paredz, ka no 15. līdz 18. jūnijam tiks izspēlēts grupu turnīrs. 16 izlases tiks sadalītās četrās grupās par četrām komandām – A un B apakšgrupas spēlēs Telavivā, bet C un D Ļubļanā.

Ceturtdaļfinālā automātiski iekļūs katras apakšgrupas uzvarētāja, bet pēdējas vietas īpašniecei finālturnīrs noslēgsies. Katras grupas otrās un trešās vietas ieguvējas spēkosies kvalifikācijas spēlē par vietu astoņu labāko vienību pulkā – tās gaidāmas 19. un 20. jūnijā.

Pēc tam 22. jūnijā norisināsies visu ceturtdaļfinālu spēles, bet 24. jūnijā pusfināli. Jāņu dienā gaidāmi mači arī par piekto līdz astoto vietu, kas pie reizes būs arī cīņas par kvalificēšanos olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Tajā tiks piektās vietas ieguvēja čempionātā. Čempione tiks noskaidrota 25. jūnijā, kad būs zināma arī bronzas medaļu ieguvējas.

Basketbola likmes LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz sieviešu Eiropas čempionāta basketbolā spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”basketbolu”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās sieviešu čempionāta spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Basketbola likmju veidi LV BET

Pilnīgi skaidrs, ka uz katru Eiropas čempionāta basketbolā spēlēm LV BET Sporta totalizators piedāvās iespēju izdarīt likmes. Varēsi derēt gan uz spēles uzvarētāja noteikšanu, gan punktu handikapu, kopā gūtajiem punktiem komandām kopā un atsevišķi, kā arī precīzu rezultātu, rezultatīvākajām spēlētājām un daudz ko citu.

Pirms sāc izdarīt likmes uz Eiropas čempionātu dāmām, iepazīsties ar sporta totalizatoru piedāvāto ”outright” iespēju. Tādā veidā noskaidrosi, kuras izlases pēc to domām tiks uzskatītas par turnīra galvenajām favorītēm un kādas izredzes cīnīties par titulu atvēl Latvijas izlasei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *