Rally Croatia - Qualifying Round For The World Car Championship | LV BET Blog

WRC RALLIJS HORVĀTIJA 2024

No šī gada 18. līdz 21. aprīlim Horvātijā gaidāms sezonas ceturtais 2024. gada WRC posms – Horvātijas rallijs. Pirms gada par uzvarētāju kļuva brits Elfins Evanss, bet kopumā pasaules rallija čempionāta posms šajā Balkānu zemē notiks ceturto gadu. Vēlies veikt likmes uz WRC rallija notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvātajās derību iespējas un veic prognozes!

WRC RALLIJS HORVĀTIJA 2024. GADĀ NOTIKS CETURTO REIZI

Rally Croatia - Qualifying Round For The World Car Championship | LV BET BlogRallijs Horvātijā tiek rīkots jau kopš tālā 1974. gada, un sākotnēji tas bija kā vietējais čempionāts. Tikai kopš 2021. gada tas ietverts WRC rallija čempionāta grafikā. Tas nozīmē, ka 2024. gadā WRC posms Horvātijas teritorijā notiks ceturto reizi. Līdz šim katru gadu bijis cits uzvarētājs – 2021. gadā par labāko kopvērtējumā kļuva Sebastians Ožērs no ”Toyota Gazoo Racing”, kurš tikai par 0.6 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju. Arī nākamajos gados uzvarēja braucēji no šīs komandas – 2022. gadā Kalle Rovanpera, bet pirms gada brits Elfins Evanss.

WRC rallija čempionāta posmā Horvātijā sportisti veiks vairāk nekā 20 ātrumposmus četru dienu garumā. Tie sāksies Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā un tieši tur arī sacensības noslēgsies. Četru dienu laikā sportisti mēros piecas dažādas apkaimes – Varaždinu, Zagrebu, Krapina-Zagorji, Karlovacu un Primorje-Gorski Kotaru.

HORVĀTIJAS RALLIJA DALĪBNIEKI 2O24

Horvātijas rallija čempionāta ietvaros sportisti piedalīsies dažādās klasēs – WRC, WRC2, WRC3 un WRC Junior. Sagaidāms, ka kopumā visu klašu ietvaros startēs veseli 68 braucēji ar saviem stūrmaņiem no 35 valstīm. Prestižajā WRC klasē piedalīties plāno astoņi sportisti – esošais Horvātijas posma uzvarētājs Elvins Efanss, astoņkārtējais WRC rallija čempions Sebastiens Ožērs, šī brīža kopvērtējuma līderis Tjerī Nevils, jaunais francūzis Adriens Formē, 2019. gada čempions igaunis Ots Tanaks, japānietis Takamoto Katsuta, norvēģis Andreass Mikelsens un Luksemburgas rallija pārstāvis Gregorī Munsters. Sagaidāms, ka 22 sportisti piedalīsies WRC2 klasē, 18 braucēji plānoti WRC Junior konkurencē, bet 20 braucēji WRC3 klasē. Par katras klases uzvarētāju kļūs tas, kurš būs ātrākais kopvērtējumā. To noteiks pēc tam, kad tiks nobraukti visi ātrumposmi. WRC klasē astoņi sportisti pārstāv trīs komandas – ”Toyota Gazoo Racing”, ”Hyundai Shell Mobis” un ”M-Sport Ford World Rally Team”.

SITUĀCIJA KOPVĒRTĒJUMĀ PĒC SEZONAS PIRMAJIEM POSMIEM

Līdz marta beigām sportisti bija veikuši divus posmus. Pēc tiem ar uzvaru Montekarlo un ceturto vietu Zviedrijā kopvērtējuma līderis WRC klasē bija beļģis Tjerī Nevils (48 punkti). Trīs punkti mazāk bija Elfinam Evansam, bet citi piloti atpalika jau vairāk. Ar 29 punktiem trešais bija francūzis Adriens Formē, četri punkti mazāk (25) bija Sebastienam Ožēram, bet igaunis Ots Tanaks pirmajos divos posmos bija ticis pie 21 punkta, kas deva piekto vietu kopvērtējumā. Īpaši neveiksmīgs igaunim bija otrais posms Zviedrijā, kurā 46. vieta kopvērtējumā.

Sezonas gaitā WRC rallija čempionātā gaidāmi 13 posmi, kas notiks visa 2024. gada garumā. Pirms Zviedrijas sacensībām WRC rallijs notiks Kenijā, bet pēc tam viens no posmiem pirmo reizi Latvijas valsts vēsturē notiks tieši šeit – Kurzemē. Latvijas WRC rallija posms gaidāms no 18. līdz 21. jūlijam, un tas būs sezonas astotais posms. Vēl gaidāmas sacensības Portugālē (9. līdz 12. maijs), Itālijā (30. maijs līdz 2. jūnijs), Polijā (27. līdz 30. jūnijs), Somijā (1. līdz 4. augusts), Grieķijā (5. līdz 8. septembris), Čīlē (26. līdz 29. septembris), Centrāleiropā (17. līdz 20. oktobris) un Japānā (21. līdz 24. novembris). Uzvarētājs katrā klasē tiks noteikts kopvērtējumā. Par 2023. gada čempionu WRC klasē kļuva soms Kalle Rovanpera, kurš izcīnīja 250 punktus. Otrais bija Elvins Evanss (216 punkti), bet trešais Tjerī Nevils ar 189 punktiem.

LIKMES UZ HORVĀTIJAS RALLIJU AR LV BET

Rallijs nav tas populārākais sporta veids totalizatoru vidē. Ja gadījumā atrodi LV BET piedāvājumā rallija čempionāta notikumus, tad pārsvarā tev būs iespējas veikt derības uz posma uzvarētāju. Ja raugās favorītu virzienā, tad pagaidām par tādiem var uzskatīt beļģi Tjerī Nevilu un britu Elfinu Evansu, kuri pirmo divu posmu laikā gandrīz par 20 punktiem atrāvušies no pārējiem. Tomēr arī citi, ieskaitot francūžus Ožēru un Formē, kā arī igauni Tanaku, var izrādīt cienīgu konkurenci. To ņem vērā, veicot likmes uz rallija notikumiem. Turklāt katrs posms atšķiras gan ar to, kurā valstī notiek, gan laikapstākļiem, jo rallija posmi notiek gan ziemas apstākļos, gan pavasarī un karstā vasarā, gan arī lietū. Tas var ietekmēt gala rezultātu.

Ja vēlies izdarīt likmes uz WRC rallija čempionāta notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ‘‘Rallijs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās likmes. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz rallija čempionāta posmiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām motosporta notikumiem. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *