Formula 1 - Chinese GP | LV BET Blog

FORMULA 1: ĶĪNAS GRAND PRIX 2024

No šī gada 19. līdz 21. aprīlim piektais Formula 1 sezonas posms gaidāms Ķīnā. Šajā valstī čempionāta posms norisināsies pirmo reizi kopš 2019. gada, kad uzvarēja septiņkārtējais čempions Lūiss Hamiltons. Vēlies veikt derības uz F1 notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un veic derības!

F1 ĶĪNAS GRAND PRIX – SVARĪGA INFORMĀCIJA PAR SACENSĪBĀM

Formula 1 - Chinese GP | LV BET BlogFormula1 posms Ķīnā tiek organizēts kopš 2004. gada. Šogad posms šajā Āzijas valstī notiks 17. reizi, kā arī pirmo kopš 2019. gada. Gadu vēlāk pasauli pāršalca Covid-19 pandēmija, nozīmīgi ceļošanas ierobežojumi, kas nākamajos četros gados pēc kārtas liedza uzņemt sacensības.

Par pēdējo uzvarētāju kļuvis Lūiss Hamiltons, kurš 2019. gada sacīkstē aiz sevis atstāja tobrīdējo komandas biedru Valteri Botasu un ”Ferrari” piloti Sebastianu Fetelu. Hamiltons ir visvairāk reižu uzvarējušais pilots Ķīnā. ”McLaren” un ”Mercedes” sastāvā viņš par uzvarētāju kļuvis veselas sešas reizes – 2008., 2011., 2014., 2015., 2017. un 2019. gados. Divas reizes par uzvarētājiem kļuvuši Fernando Alonso un Niko Rosbergs. Komandu ziņā visvairāk uzvaras (sešas) ”Mercedes”, pēc kā seko ”Ferrari” ar četrām, ”McLaren” ar trijām un ”Red Bull” ar divām.

KUR UN KAD NOTIKS ĶĪNAS GRAND PRIX?

2024.gada F1 čempionātā Ķīnas ”Grand Prix” gaidāms kā piektais – pēc Bahreinas, Saūda Arābijas, Austrālijas un Japānas. Tas notiks no 19. līdz 21. aprīlim. Sportisti dosies Šanhajas starptautiskajā trasē, un tajā veiks 56 apļus. Viena apļa garums ir 5.45 kilometri un kopumā visi 20 sportisti veiks aptuveni 305 kilometru garu distanci. Visu laiku ātrākais apļa laiks pieder leģendārajam Mihaelam Šūmaheram, kurš 2004. gadā vienu apli veica minūtē, 32.238 sekundēs.

2024. GADA ĶĪNAS GRAND PRIX GRAFIKS

Ķīnas posms kļūs par pirmo, kurā sportistiem gaidāmas sprinta sacensības. Kopumā sezonas garumā tādi būs pieci. Sprintā iespējams iegūt papildus punktus kopvērtējumā – uzvarētājs tiek pie astoņiem punktiem, otrā vieta septiņiem, trešā sešiem, ceturtā pieciem, piektā četriem, sestā trijiem, septītā diviem, bet astotā – viena.

19.aprīlī notiks pirmais treniņbrauciens, pēc kā sekos sprinta kvalifikācija. 20. aprīlī notiks sprinta sacensības, un dažas stundas pēc tam posms Ķīnā turpināsies ar kvalifikāciju jau svētdien gaidāmajai sacīkstei. Svētdien, 21. aprīlī, plkst. 10:00 pēc Latvijas laika norisināsies posms, kurā visi sportisti dosies 56 apļu garā sacīkstē.

FORMULA 1 ĶĪNAS GRAND PRIX – DALĪBNIEKI

2024.gada sezonā piedalās desmit komandas un 20 piloti. ”Red Bull” pārstāv Makss Verstapens un Serhio Peress, ”Ferrari” Šarls Leklērs un Karloss Sainss, ”McLaren” Oskars Pjastri un Lendo Noriss, ”Mercedes” Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons, ”Aston Martin” Lenss Strols un Fernando Alonso, ”RB Visa” Daniels Rikjardo un Juki Cunoda, ”Haas” Niko Hulkenbergs un Kevins Magnusens, ”Williams” Alekss Albons un Logans Sāržents, ”Kick Saubers” Valteri Botass un Žo Ganju, bet ”Alpine” Pjērs Gaslī un Estebans Okons.

PĒC PIRMAJIEM TRIM POSMIEM LĪDEROS RED BULL UN MAKSS VERSTAPENS

Pirmajos divos posmos Bahreinā un Saūda Arābijā dubultuzvaru svinēja ”Red Bull” – Makss Verstapens bija pirmais, bet Serhio Peress otrais. Austrālijā divkārtējais pasaules čempions Verstapens bija spiests izstāties formulas defektu dēļ pirmo reizi kopš 2022. gada. Tas ļāva dubultuzvaru svinēt ”Ferrari” – Karloss Sainss uzvarēja, bet Šarls Leklērs bija otrais. Sainss uz goda pjedestāla kāpa arī Bahreinā (3. vieta), tāpat kā Leklērs Saūda Arābijā (arī trešā vieta).

Kopvērtējumā pēc trīs aizvadītajiem posmiem līderis ar 51 punktu bija Verstapens, kam sekoja Leklērs ar 47 punktiem un Peress ar 46. Karloss Sainss bija ceturtais ar 40 punktiem. Konstruktoru kausā ”Red Bull” bija pirmie ar 97 punktiem, bet par četriem mazāk (93 punkti) bija ”Ferrari”.

Par sezonas galveno favorītu jāuzskata Verstapens ar ”Red Bull”, taču izskatās, ka tieši ”Ferrari” ar Leklēru un Sainsu visa 2024. gada laikā izrādīs nopietnāko konkurenci Nīderlandes autosportistam. Jo ilgāk būs cīņa par uzvaru kopvērtējumā, jo spraigāka var izvērsties sezona.

DERĪBU PADOMI UN LIKMES UZ FORMULA 1 ĶĪNAS GRAND PRIX VIETNĒ LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz visiem Formula 1 čempionāta posmiem un Japānā notiekošais nebūs izņēmums. Varēsi veikt derības uz posma uzvarētāju, sportistiem, kuri finišēs top2, top3, top6, un izcīnīs punktus finišā. Tāpat būs iespēja noteikt kvalifikācijas uzvarētāju, posma uzvarētāja tautību, ātrāka apļa īpašnieku un komandu, kuras pilots uzvarēs Japānas posmā.

Pirms veic likmes uz Formula 1 notikumiem, ieskaties, kā sportistiem veicies līdz šim un kuras komandas kopumā dominējušas pēdējos gados. Bukmeikeri joprojām par sezonas favorītiem uzskata ”Red Bull” kā komandu un tās līderi Maksu Verstapenu kā pilotu. Tomēr gadījumā, ja citas komandas izrādīs nopietnāku pretstāvi, bukmeikeru prognozes par čempionu gan kopvērtējumā, gan komandu kopvērtējumā var mainīties.

FORMULA 1 UN ĶĪNAS GP DERĪBAS AR LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Formula1 notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Formula1′‘, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās likmes. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz F1 čempionāta posmiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām motosporta notikumiem. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *