Ends regular season in Latvian - Estonian league | LV BET Blog

RĪGAS DERBIJS JAU CETURTDAĻFINĀLĀ: APVIENOTAJĀ LĪGĀ SĀKSIES ”PLAY-OFF”

No 29.marta ar pirmajām ceturtdaļfināla spēlēm sāksies apvienotās Latvijas – Igaunijas basketbola līgas izslēgšanas spēles. Tajā astoņas komandas, ieskaitot ”VEF Rīga”, sāks cīņu par turnīra trofeju, ko pirms gada ieguva Ukrainas vienība ”Prometey”. Vēlies veikt derības uz VEF un citām apvienotās līgas spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvātajās prognozēs un veic derības!

REGULĀRAJĀ SEZONĀ UZVARĒJA TALLINAS ”KALEV”/”CRAMO”

Ends regular season in Latvian - Estonian league | LV BET BlogPirms sezonas noskaidrojās, ka turnīrā notiks atsevišķas izmaiņas dalībnieku sastāvā. Latvijas klubu skaitu papildināja Rīgas ”Zeļļi”, bet Igaunijas komandu skaitu samazināja Rakveres ”Tarvas”. Tas nozīmēja, ka šajā sezonā piedalījās tādas komandas kā Tallinas ”Kalev”/”Cramo”, ”Kalev”/”Snabb” un ”TalTech”, ”Pērnavas Osta”, ”Avis Rapla”, ”Viimsi”, ”Tartu Ulikool” un ”Keila” komandas no Igaunijas, ”Zeļļi”, ”VEF Rīga”, ”Ventspils”, ”Ogre”, ”Liepāja”, ”Valmiera Glass”/ViA un ”Latvijas Universitāte” no Latvijas, kā arī ”Prometey” no Ukrainas.

Pirms sezonas tika paziņots par izspēles formāta maiņu. Ja pēdējos gados uzvarētājs tika noteikts ‘‘Final Four”, tad 2023./2024. gadā tāds vairs netiks spēlēts. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas aizvadīs sērijas līdz divām uzvarām, bet finālā viss izšķirsies vienā mačā. Regulārais turnīrs noteica, ka labāko astotniekā iekļuva ”Kalev”/”Cramo”, ”Prometey”, ”VEF Rīga”, ”Ventspils”, ”Tartu Ulikool”, ”Rīgas Zeļļi”, ”Ogre” un ”Parnu Sadam” jeb Pērnavas komanda.

Par regulārās sezonas uzvarētāju kļuva Tallinas ”Kalev”/”Cramo”, kas zaudēja tikai vienā no 30 spēlēm. Vienīgais zaudējums tika piedzīvots pret ”Prometey”. Ukraiņu klubs ieņēma otro vietu regulārajā turnīrā, sezonas gaitā zaudējot ”Kalev”, ”VEF Rīga” un ”Ogrei”, kā arī saņemot tehnisko zaudējumu par neierašanos mačā pret Tartu. Trešie bija VEF, kam sezonas griezumā veseli seši zaudējumi.

REGULĀRĀS SEZONAS LABĀKIE SPĒLĒTĀJI

Par regulārās sezonas rezultatīvāko basketbolistu ar 21.13 punktiem spēlē kļuva ventspilnieku līderis Išmaels El-Amins. 12.35 atlēkušās bumbas zem groziem vāca VEF leģionārs Arnaldo Toro, bet visvairāk piespēļu atdeva Pērnavas līderis Sīms Markuss Posts (7.86). Sezonas rezultatīvākā spēle padevās Robertam Blūmam, kurš VEF 21. janvāra spēlē pret ”Kalev”/”Snabb” atkārtoja līgas rekordu, gūstot 41 punktu. Viens punkts mazāk jeb 40 punktus mačā pret ”Avis Rapla” iemeta ”Prometey” basketbolists Ronalds Mārčs, bet Valmieras leģionārs Seneka Naits arī pret ”Avis Rapla” izcēlās ar 36 punktiem.

LATVIJAS – IGAUNIJAS LĪGAS CETURTDAĻFINĀLĀ RĪGAS DERBIJS UN PAGĀJUŠĀS SEZONAS DUEĻA ATKĀRTOJUMS

Ceturtdaļfināla pāri Latvijas – Igaunijas līgā jau ir zināmi. ”Kalev”/”Cramo” par vietu pusfinālā cīnīsies pret savu principiālo pretinieci Igaunijā ”Parnu Sadam”, bet ”Prometey” gaidāma spēkošanās pret ”Ogri”, kam zaudēja vienā no regulārās sezonas spēlēm. ”VEF Rīga” izslēgšanas cīņas sāks ar dueli pret citu galvaspilsētas klubu ”Zeļļiem”, bet ”Ventspils” otro gadu pēc kārtas ceturtdaļfinālā cīnīsies pret ”Tartu Ulikool”.

Aizraujošākie dueļi gaidāmi starp VEF un ”Zeļļiem”, kā arī ”Ventspili” un Tartu. Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē ”Zeļļiem” izdevās uzvarēt VEF, taču nākamajās divās spēlēs februāra vidū, tostarp Latvijas kausa finālā pārāki bija Jāņa Gailīša trenētie basketbolisti. Sezonas gaitā komandām mainījušies sastāvi – ”Zeļļos” 3×3 basketbola dēļ vairs nav Franča Lāča un Zigmāra Raimo, bet ”VEF Rīga” pēc izstāšanās no FIBA Čempionu līgas mainīja pusi sastāva, piesaistot Gregu Vitingtonu un Pīdžeju Paipsu, kas savu lietderību attaisnojuši. Rokas traumas dēļ VEF nepalīdzēs Dairis Bertāns.

Kopš ”Ventspils” galvenais treneris ir Gints Fogelis, klubam nav izdevies tikt labāko četriniekā apvienotajā līgā. Pirms trim sezonām ”Final 6” ietvaros ceturtdaļfinālā zaudēts ”Avis Rapla”, pirms divām sezonām ceturtdaļfināla sērijā ”Viimsi”, bet pirms gada ”Tartu Ulikool”. Šoreiz komandas spēkosies atkārtoti. Ventspilij ir meistarīgi ārzemnieki, bet Tartu, kuru pēc Nikolaja Mazura trenē cits latvietis – Gundars Vētra, izveidots sabalansēts sastāvs ar diviem latviešiem ierindā – Rinaldu Mālmani un Dāvi Rozīti. Šī sērija var noslēgties arī maksimālajās trijās spēlēs.

Citās sērijās izteiktas favorītes ir ”Kalev” un ”Prometey”. Pērnavai gan izdevās pirms divām sezonām ”Kalev” pārspēt ceturtdaļfināla sērijā, taču tā izrādījās par pretinieku sliktāko sezonu pēdējo gadu laikā.

LATVIJAS-IGAUNIJAS BASKETBOLA LĪGAS IZSLĒGŠANAS SPĒĻU GRAFIKS

Latvijas – Igaunijas basketbola līgas izslēgšanas spēles sāksies 29. martā. Ceturtdaļfināla sērijas risināsies līdz maksimums 6. aprīlim. Augstāk esošajai komandai tabulā pēc regulārā turnīra būs sava laukuma priekšrocības – ja gadījumā sērijā notiks trešā spēle, tā notiks tās laukumā.

No 9. līdz maksimums 17. aprīlim apvienotajā līgā notiks pusfinālu izspēle. Arī tajos notiks sērija līdz divām uzvarām. Spēle par trešo vietu notiks 19. aprīlī, bet fināls – 20. aprīlī. Gan mačā par trešo vietu, gan finālā viss izšķirsies vienā spēlē.

Pēc sezonas beigām apvienotajā līgā labākās sešas Latvijas komandas (VEF, ”Ventspils”, ”Zeļļi”, ”Ogre”, ”Liepāja”, ”Valmiera Glass”/ViA”) sāks Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Tajos ceturtdaļfinālā spēkosies ”Zeļļi” pret ”Valmieru” un ”Ogre” pret ”Liepāju”, kamēr VEF un ”Ventspils” jau nodrošinājušas vietu pusfinālā.

DERĪBU PADOMI UZ LATVIJAS-IGAUNIJAS BASKETBOLA LĪGAS SPĒLĒM LV BET TOTALIZATORĀ

LV BET sporta totalizatorā būs pieejamas likmes uz visām Latvijas – Igaunijas basketbola līgas spēlēm. Tajās varēsi veikt derības uz spēles uzvarētāju, kopā gūtajiem punktiem, katras komandas gūtajiem punktiem, handikapu, ceturtdaļas un puslaika tirgiem, kā arī daudz ko citu. Uz VEF spēlēm piedāvājumā var būt arī spēlētāju īpašās likmes, kur var paredzēt atsevišķu basketbolistu gūtos punktus, izcīnītās atlēkušās bumbas, atdotās piespēlēs un trāpītos tālmetienus.

Kopumā par šīs sezonas galveno favorīti joprojām jāuzskata Ukrainas komanda ”Prometey”, kas ir gan ar vislielāko budžetu, gan meistarīgākajiem basketbolistiem ierindā. Šosezon tā neaizvada tik spilgtu sezonu, cik pirms gada, taču tas var nebūt šķērslis cīņā par nākamo titulu. Lielāko konkurenci ”Prometey” jāsagādā regulārā turnīra uzvarētājai ”Kalev”/”Cramo” un, iespējams, VEF, kam gan nāksies paļauties pārsvarā uz leģionāru pienesumu.

LIKMES UZ VEF RĪGA SPĒLĒM LV BET

LV BET scores visas sezonas garumā ir ”VEF Rīga” atbalstītājs un tamdēļ uz šīs komandas spēlēm LV BET totalizatorā var atrast akcijas piedāvājumu. Spēļu dienā tev ir iespēja tikt pie desmit eiro bezmaksas likmes, ja veiksmi kombinēto likmi 20 eiro vērtībā ar minimālo kopējo koeficientu 2.0 un 1.3 katram notikumam, turklāt viens no tiem būs VEF spēle. Ja tava likme netrāpa grozā, tad saņem desmit eiro bezmaksas likmi ar laimestu līdz 30 eiro! Ar akcijas piedāvājumu iepazīsties LV BET mājaslapā!

Ja vēlies izdarīt likmes uz VEF spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Basketbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *