Athletics Diamond League | LV BET Blog

2024.GADA DIMANTA LĪGA VIEGLATLĒTIKĀ

No 20. aprīļa līdz pat septembra vidum 15 dažādās vietās gaidāms vieglatlētikas sacensību seriāls – Dimantu līga. To var uzskatīt par prestižāko sacensību sēriju vieglatlētikā, sportistiem cīnoties par uzvaru 15 posmu ieskaitē katras disciplīnas kopvērtējumā un visu distanču ieskaitē kopā. Vēlies veikt derības uz vieglatlētiku? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar likmju variācijām un veic prognozes!

DIMANTA LĪGAS VĒSTURE

Athletics Diamond League | LV BET BlogJau kopš 1998. gada vieglatlētikā ārpus Eiropas un pasaules čempionātiem, kā arī olimpiskajām spēlēm norit dažādas komercsacensības un no tām prestižākā vispirms bija IAAF rīkotā Zelta līga, kuru 2010. gadā nomainīja Dimanta līga. Kopš 2017. gada Dimanta līgas ietvaros katrā disciplīnā labākie astoņi iegūst punktus kopvērtējumā – pirmā vieta astoņus, otrā septiņus, trešā sešus, ceturtā piecus, piektā četrus, sestā trīs, septītā divus, bet astotā vienu. Izcīnītie punkti ļauj vēlāk nodrošināt vietu finālsacensībās, kurās notiek sezonas beigās un kurās tiek uzzināti sezonas uzvarētāji katrā disciplīnā.

Vairākiem sportistiem izdevies uzvarēt visos Dimanta līgas posmos savā disciplīnā, tādējādi veicot tā saucamo ”perfect diamond race”. To iespējuši tādi sportisti kā Blanka Vlašiča (augstlēkšanā), Sandra Perkoviča (diska mešanā), Zuzanna Hejnova (400 metru barjerskriešanā), Valērija Adamsa (lodes grūšanā), Marija Lasitskene (augstlēkšanā), Katerine Ibarguena (trīssoļlēkšanā), Daniela Stāla (diska mešanā), Kristjana Ceha (diska mešanā) un Čeiss Īlejs (lodes grūšanā).

2024.GADA SACENSĪBU GRAFIKS

2024.gada Dimanta līgas kalendārā gaidāmi veseli 15 posmi. Sezona sāksies jau aprīļa otrajā pusē, 20. aprīlī tiekot paredzētām sacensībām Ķīnā. Arī otrais posms, nedēļu vēlāk, 27. aprīlī notiks Ķīnā, tās lielpilsētā Šanhajā. Arī nākamie trīs posmi notiks ārpus Eiropas – 10. maijā vieglatlēti pulcēsies Dohā, 19. maijā Marokā, bet 25. maijā ASV.

Visi nākamie Dimanta līgas posmi gaidāmi Eiropas teritorijā, kur šim sporta veidam arī ir lielākā popularitāte. 30. maijā sportisti sacentīsies Norvēģijas pilsētā Oslo, 2. jūnijā Zviedrijas pilsētā Stokholmā, 7. jūlijā Francijas galvaspilsētā Parīzē, 12. jūlijā Monako, 22. jūlijā Londonā, 22. augustā Šveices pilsētā Lozannā, 25. augustā Polijas pilsētā Čorzovā, 29. augustā Itālijas pilsētā Romā, 5. septembrī Šveices pilsētā Cīrihē, bet lielais fināls gaidāms 13. un 14. septembrī Beļģijas pilsētā Briselē.

Jāmin, ka Dimanta līga 2024. gada vieglatlētikas sezonā nav galvenās sacensības. Vasaras vidū no jūlija beigām līdz augusta vidum Parīzē notiks vasaras olimpiskās spēles. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc pēc 22. jūlija posma Londonā vēlāk ir mēneša garš pārtraukums.

DIMANTA LĪGAS DISCIPLĪNAS

Kopumā Dimanta līgā vieglatlēti startē visās klasiskajās disciplīnās – 100 un 200 metru sprintā, 400 metru, 800 metru, 1500, 3000 metru, 5000 metru un 10 000 metru skrējienā, 100 un 110 metru barjerskrējienā, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā, šķēpmešanā, lodes grūšanā, vesera mešanā, diska mešanā, augstlēkšanā, kārtslēkšanā. Katrā posmā var atšķirties disciplīnas, kurās sportisti piedalās – tā, piemēram, pirmajā posmā Ķīnā norisināsies cīņa par uzvaru 200 metros, 400 metros, 1500 metros, 3000 metru šķēršļu skrējienā, 100 metru barjerskriešanā, lodes grūšanā un diska mešanā sievietēm, kā arī 100 metru, 800 metru, 3000 un 5000 metru, 110 metru barjerskriešanā, tāllēkšanā, kārtslēkšanā un trīssoļlēkšanā vīriešiem. Sacensību programmā katrā disciplīnā atšķiras, sezonā katrā no tām notiek septiņas sacensības.

DIMANTA LĪGĀ VARĒTU STARTĒT ARĪ LATVIJAS SPORTISTI

Katrā no disciplīnām favorīti ir savi, bet no Latvijas šajās sacensībās daudz sportistu nestartēs. Pēdējos gados Latvijā vieglatlētikas rezultāti ir regresējuši, tomēr ir daži celmlauži, kuri joprojām turpina iepriecināt šī sporta veida sekotājus. Viena no tām bijusi šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā, kas 2023. gada Dimanta līgas ietvaros prata kvalificēties finālam, tajā ieņemot augsto piekto vietu jeb bija labākā no visām Eiropas sportistēm. Finālā, kas 2023. gadā notika ASV, Mūze-Sirmā labākajā metienā šķēpu raidīja 59.69 metrus tālu. Pie tam, Mūze-Sirmā finālu sagaidīja kā trešā labākā. Iespējams, var startēt atsevišķos posmos vēl kāds Latvijas pārstāvis – vīriešu šķēpmešanā ir pa kādam augsvērtīgam sportistam, 400 metros veiksmīgi skrien Gunta Vaičule, bet ASV par NCAA čempioni ar rekordu telpās kļuva Kate Lasmane.

PADOMI UN LIKMES UZ DIMANTA LĪGAS SEZONU

Vieglatlētika nav populārākais sporta veids totalizatoros, tomēr uz nozīmīgākajiem sezonas notikumiem ir iespējams atrast likmes. Visai iespējams, ka LV BET totalizatorā būs iespējams atrast likmes uz Dimanta līgas posmiem. Uz katru no notikumiem visdrīzāk būs pieejama iespēja derēt uz to, kurš no sarakstā piedāvātajiem sportistiem kļūs par sacensību uzvarētāju.

Lai varētu veikt informētas likmes uz vieglatlētiku, smalki jāiepazīstas ar dalībnieku sarakstu. Jāieskatās to personīgajos rekordos, pēdējo sacensību rezultātos un sasniegumos. Katrā no disciplīnām ir savs favorīts, kas pēdējos gados uzrādījis vairākus augstvērtīgus rezultātus. Ja konkrētais sportists piedalās sacensībās, visdrīzāk viņu uzskatīs par favorītu.

LIKMES UZ VIEGLATLĒTIKU LV BET TOTALIZATORĀ

Ja vēlies izdarīt likmes uz vieglatlētikas notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”vieglatlētika”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās likmes. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz Dimanta līgas posmiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām vieglatlētikas notikumiem. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *