European Boxing Championships 2024 | LV BET Blog

EIROPAS ČEMPIONĀTS BOKSA 2024

No 15. līdz 29. aprīlim Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiks viens no amatieru nozīmīgākajiem boksa notikumiem – Eiropas čempionāts gan sievietēm, gan vīriešiem. Vēlies veikt derības uz boksa notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvātajās likmēs un dodies veikt derības!

SVARĪGĀKĀ INFORMĀCIJA PAR EIROPAS ČEMPIONĀTU BOKSĀ

European Boxing Championships 2024 | LV BET BlogEiropas čempionāts boksā tiek uzskatīts par augstākā mēroga turnīru vecajā kontinentā starp amatieriem. Šajās sacensībās nepiedalās profesionālie bokseri, bet tie, kuri sevi dēvē par amatieriem – pārsvarā gados jauni bokseri, kas laika gaitā no amatieriem var kļūt par profesionāļiem un turpināt karjeru kādā no boksa organizācijām (IBF, WBO, WBA, WBC). Turnīru organizē Eiropas Boksa konfederācija, ko uzskata par vadošo organizāciju boksā Eiropā.

Eiropas čempionāts, kas ir starptautiskais turnīrs, tiek rīkots kopš 1925. gada. Kopš 2012. gada sacensību kalendārs papildināts ar U22 boksa čempionātu, no 1970. gada ar U 19 boksa čempionātu, no 1996. ar U 17 boksa čempionātu, bet kopš 2003. gada tiek rīkots arī Eiropas čempionāts U 16 vecuma grupā. 2024. gadā EUBC Eiropas čempionāts tiks rīkots 45. reizi. Pirms tam tas pēdējo reizi notika 2022. gadā Armēnijas pilsētā Erevānā.

Gan vīriešiem, gan sievietēm visvairāk medaļas izcīnījuši Krievijas bokseri – vīriešiem 102 medaļas (63 zelta, 22 sudraba, 17 bronzas), bet sievietēm 103 medaļas (47 zelta, 22 sudraba, 34 bronzas). Vēl virs 100 medaļām visu čempionātu ieskaitē tikuši Polijas, Itālijas, Bulgārijas, Ungārijas un Rumānijas vīriešu bokseri, bet starp sievietēm starp vadošajām medaļu izcīnītājām ir arī Turcija un Ukraina. Latvijas bokseri Eiropas čempionāta ietvaros tikuši pie divām medaļām.

KAD UN KUR NOTIKS EUBC ELITES EIROPAS ČEMPIONĀTS?

2024.gada Eiropas čempionāts gaidāms Serbijas galvaspilsētā Belgradā no 15. līdz 29. aprīlim. Šī turnīra vēsturē Belgradā vecā kontinenta labākie amatieru bokseri sanāks trešo reizi – pirms tam Eiropas čempionāts Serbijas galvaspilsētā noticis arī 1961. un 1973. gadā. Kopš 2010. gada sacensības vairāk notikušas ne vecajā Eiropā, bet gan Krievijā, Turcijā, Baltkrievijā, Bulgārijā, Ukrainā, Baltkrievijā un Armēnijā.

EUBC ELITE 2024 EIROPAS ČEMPIONĀTU KATEGORIJAS

Labākie sportisti Eiropas čempionātu boksā pametīs ar iegūtām naudas balvām – kā vēsta organizatoru ziņojums, tad katras kategorijas čempions nopelnīs 15 tūkstošus ASV dolāru, finālists desmit tūkstošus, bronzas vietas ieguvējs piecus tūkstošus, bet ceturtdaļfinālā iekļuvušie vienu tūkstoti dolāru. Kopumā sagaidāmas cīņas par medaļām veselās 25 svara kategorijās.

Vīrieši startēs veselās 13 svara kategorijās – minimālajā svara kategorijā no 46 līdz 48 kilogramiem, ”flyweight” no 48 līdz 51 kilogramam, ”bantamweight” no 51 līdz 54 kilogramiem, ”featherweight” no 54 līdz 57 kilogramiem, vieglajā svarā no 57 līdz 60 kilogramiem, vieglajā ”welterweight” no 60 līdz 63.5 kilogramiem, ”welterweight” no 63.5 līdz 67 kilogramiem, vieglajā vidējā svarā no 67 līdz 71 kilogramam, vidējā svarā no 71 līdz 75 kilogramiem, vieglajā smagajā svarā no 75 līdz 80 kilogramiem, ”krūzeros” no 80 līdz 86 kilogramiem, smagajā svarā no 86 līdz 92 kilogramiem un super smagajā svarā no 92 kilogramiem un uz augšu.

Sievietes sacentīsies minimālajā svara kategorijā no 45 līdz 48 kilogramiem, vieglajā ”flyweight” no 48 līdz 50 kilogramiem, ”flyweight” no 50 līdz 52 kilogramiem, ”bantamweight” svara kategorijā no 52 līdz 54 kilogramiem, ”featherweight” svara kategorijā no 54 līdz 57 kilogramiem, vieglajā svarā no 57 līdz 60 kilogramiem, vieglajā ”welterweight” no 60 līdz 63 kilogramiem, ”welterweight” no 63 līdz 66 kilogramiem, vieglajā vidējā svarā no 66 līdz 70 kilogramiem, vidējā svarā no 70 līdz 75 kilogramiem, vieglajā smagajā svarā no 75 līdz 81 kilogramam un smagajā svarā no 81 kilograma un uz augšu.

DERĪBU PADOMI UN DERĪBAS UZ EIROPAS BOKSA ČEMPIONĀTU LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā likmes uz plašu boksa cīņu klāstu, taču, vai arīdzan būs piedāvājumā amatieru Eiropas čempionāts, tev jāieskatās mūsu piedāvājumā īsi pirms turnīra sākuma. Kopumā boksā populārākā klientu izvēle ir derēt uz cīņas uzvarētāju un iznākumu (kāda boksera uzvara vai neizšķirts). Arī tā var būt boksā, kad kāda cīņa noslēdzas neizšķirti, taču kopumā šāda prakse novērota diezgan reti. Tāpat īsi pirms cīņas var tikt piedāvātas likmes uz to, kā cīņa noslēgsies (ar nokautu, pēc tiesnešu lēmuma), un kurā raundu grupā cīņa varētu tikt pabeigta. Tāpat var derēt uz to, vai cīņā tiks aizvadīti visi raundi.

LIKMES UZ BOKSA CĪŅIEM LV BET SPORTA TOTALIZATORĀ

Ja vēlies izdarīt likmes uz labākajām boksa cīņām pasaulē un arī Eiropā, tostarp starp amatieriem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”bokss”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās cīņas. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz boksu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo cīņu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām boksa cīņām. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *