MARTA TRAKUMS STUDENTU BASKETBOLĀ: NOSKAIDROSIES NCAA ČEMPIONS

MARTA TRAKUMS STUDENTU BASKETBOLĀ: NOSKAIDROSIES NCAA ČEMPIONS

Līdz pat aprīļa sākumam ASV studentu basketbolā notiek tā saucamais ”March madness” jeb marta trakums. Tā ietvaros notiek izslēgšanas spēles un tiek noskaidrota tā komanda, kas uzvarēs 2023./2024. gada NCAA čempionātā. Vēlies veikt derības uz basketbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvātajos koeficientos un veic prognozes!

NCAA STUDENTU BASKETBOLU UZSKATA PAR NOZĪMĪGU ASV SPORTA SASTĀVDAĻU

Basketball: NCAA Finals | LV BET BlogStudentu sports ASV ir augstu cienīts un arī populārs. Tieši caur koledžu sietu vēlāk uz profesionālo sportu tiek nākamie talanti. Gadījumā ar basketbolu tieši NCAA līmenī izaug nākamās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes. Vien retās neiziet cauri augstkolas līmenim – piemēram, uzreiz pēc vidusskolas beigšanas uz NBA pārcēlās Lebrons Džeimss, taču viņa augstais talants jau tobrīd netika apstrīdēts. Augstskolas visā ASV sadalītas dažādās divīzijās, kas saistīta ar to atrašanās vietu Amerikas Savienotajās valstīs. Tāpat bez NCAA, ir arī zemākas raudzes divīzijas, kurās studentiem tāpat ir iespēja nodarboties ar basketbolu, taču talanta līmenis tajās ir zemāks.

Visvairāk reižu par vīriešu NCAA čempioni kļuvusi UCLA augstskola – 11 reizes (1964., 1965., 1967., 1968., 1969., 1970., 1971., 1972., 1973., 1975., 1995. gadā). Šī augstskola, kuru savās studentu gaitās pārstāvēja Latvijas basketbolists Kaspars Kambala, nav triumfējusi valsts čempionātā kopš 1995. gada jeb gandrīz 30 gadus. Astoņi NCAA tituli ir Kentukī universitātei (pēdējais 2012. gadā), seši Ziemeļkarolīnas universitātei (pēdējais 2017. gadā), bet pieci ir Djūkas universitātei (pēdējais 2015. gadā), Indiānas universitātei (pēdējais 1987. gadā) un UConn universitātei, kas kļuva par 2023. gada čempioni. Pirms gada UConn finālā ar 79:56 pārspēja Sandjēgo universitāti.

ASV universitātēs savu talantu laiku lokos slīpējuši arī Latvijas basketbolisti. Agrāk tendence doties apvienot mācības augstskolā ar basketbola prasmju slīpēšanu bija ļoti populāras un to izmantoja tādi spēlētāji kā Kaspars Kambala, Raitis Grafs un citi. Šobrīd latviešu leģions ir samazinājies, vairāk esot pārstāvētām dāmām. No puišiem NCAA noteiktās divīzijās pašlaik spēlē Roberts Bērze un Noa Viljamsons.

Komandas, kas cīnīsies par NCAA titulu 2024. gadā

Cīņa par NCAA titulu norit spraigā manierē. Līdz marta beigām bija noskaidrotas ”Sweet 16” jeb astotdaļfināla dalībnieces. Tās bija esošā čempione ”UConn”, Arizonas universitāte, ”Clemson”, UNC, Alabamas universitāte, Sandjēgo universitāte, Aiovas universitāte, Ilinoisas universitāte, Marketas universitāte, NC State, Purdjē universitāte, Gonzagas universitāte, Houstonas universitāte, Djūkas universitāte, Tenesī universitāte un Kreigtonas universitāte.

Astotdaļfinālu cīņas noritēs no 29. līdz 30. martam, pēc kā sekos ceturtdaļfināla mači 30. un 31. martā. Tieši pēc tam noskaidrosies ”Final Four” dalībnieces. Visās NCAA izslēgšanas kārtās uzvarētāja tiek noskaidrota vienā spēlē – uzvari tiec tālāk, zaudē – brauc mājās. Tieši tamdēļ Marta trakuma spēles ir tik interesantas un pat saistošas – ik pa laikam vienā spēlē rangā zemāka komanda uzvar potenciālo favorīti.

NCAA FINAL FOUR – NORISES VIETA UN GRAFIKS

Šī gada NCAA Final Four notiks no 6. līdz 8. aprīlim Arizonas ”State Farm” arēnā. Šī kļūs par otro reizi pēdējo astoņu gadu laikā, kad Arizonā notiek NCAA Final Four turnīrs. Pirms tam reizi šeit norisinājās izšķirošie mači 2017. gadā, kad sesto titulu universitātes vēsturē izcīnīja Ziemeļkarolīnas basketbolisti. Viņi finālā ar 71:65 pārspēja Gonzagu. Vēl toreiz ”Final Four” spēlēja Oregonas un Dienvidkarolīnas universitātes. 2024. gadā no šī četrinieka startēt izšķirošajos mačos var vienīgi Gonzaga, ja nu tā uzvarēs nākamajos divos mačos.

NCAA FAVORĪTES CĪŅĀ PAR TITULU

Bukmeikeru vērtējumā galvenā favorīte ir Konektikutas universitāte jeb UConn, kas ir esošā titula īpašniece. Tās atkārtots triumfs turnīrā šobrīd novērtēts ar koeficientu 3.1. Vēl starp favorītēm var minēt Houstonas universitāti (koeficients 6.00), Purdjē universitāti (koeficients 7.00) un ”Final Four” potenciālo mājinieci Arizonas universitāti (koeficients 9.5). Pārējo 12 universitāšu komandu iespējamā kļūšana par NCAA čempioni netiek vērtēta visai augstu.

NCAA fināla padomi un likmes

Ja vēlies veikt likmes uz NCAA turnīru, tad LV BET sporta totalizators būs īstā vieta, kur to darīt. Piedāvājumā atradīsi likmes uz spēles uzvarētāju, gūtajiem punktiem kopā, punktu handikapu, katras komandas kopā gūtos punktus spēlē, puslaikā un kādā no ceturtdaļām, kā arī daudz ko citu.

Pirms veic likmes, iepazīsties, kā komandas sākušas izslēgšanas turnīru. Ieskaties bukmeikeru piedāvātajās outright iespējās, kurās tiek parādītas galvenās favorītes cīņā par titulu. Šobrīd lielākā varbūtība dota UConn otrajam titulam pēc kārtas. NCAA turnīrs, kurā katrā kārtā viss izšķiras vienā spēlē, var notikt jebkas, tāpēc veic nepieciešamo izpēti sastāva un savstarpējo spēļu bilances rādītājā, lai varētu izdarīt pēc iespējas precīzāku likmi.

Likmes uz NCAA vīriešu finālčetrinieku ar LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz NCAA marta trakuma spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Basketbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *