Novaks Džokovičs un viņa panākumi tenisā

Novaks Džokovičs un viņa panākumi tenisā

35 gadus vecais serbs Novaks Džokovičs uzskatāms par vienu no dižākajiem tenisistiem šī sporta veida vēsturē. Karjeras laikā viņš ticis pie 88 vienspēļu tituliem, no kuriem 21 izcīnīts prestižajās ‘’Grand Slam’’ sacensībās. Vai vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Iepazīsties ar iespējamo likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi! 

  • Serbijas tenisists individuālajam sporta veidam pievērsās četru gadu vecumā. Džokovičs ar tenisu sāka nodarboties agrā vecumā. Iniciatīva nāca no vecākiem, kuri viņam četru gadu vecumā uzdāvināja miniraketi ar vieglākas izturības bumbām. Sešu gadu vecumā Džokovičs apmeklēja pirmo tenisa nometni, pārsteidzot ar savām prasmēm citus.
  • Džokovičs ir pieckārtējs ATP fināla uzvarētājs. Karjeras laikā serbs izcīnījis 88 vienspēļu titulus, no kuriem piecus sezonas noslēguma sacensībās ATP finālā, bet 21 tituls iegūts prestižajos ‘’Grand Slam’’ turnīros. Visvairāk reižu Džokovičs uzvarējis ‘’Australian Open’’ – deviņas.
  • Liec likmes uz Novaku Džokoviču. Vislabākās derības uz tenisu ir pie LV BET. Šajā totalizatorā iespējams derēt uz jebkuru no Novaka Džokoviča tenisa spēlēm. Bez spēles uzvarētāja noteikšanas iespējamas derības arī uz citiem ar spēli saistītiem aspektiem.

Serbijas tenisists individuālajam sporta veidam pievērsās četru gadu vecumā

Novaks Džokovičs dzimis 1987. gada 22. maijā Serbijas galvaspilsētā Belgradā. Viņa tēvs ir Srdans Džokovičs, bet māte Dijana Džokoviča, bet ģimenē bez Novaka ir vēl divi jaunāki brāļi, kuri arī laika gaitā pamēģināja spēkus profesionālajā tenisā.

Serbijas tenisists šim sporta veidam pievērsās četru gadu vecumā, kad viņa vecāki atvasei uzdāvināja miniraketi arī vieglākas izturības bumbiņām. 1993. gadā, kad Džokovičs bija sešus gadus vecs, vecāki aizsūtīja viņu uz tenisa nometni Serbijas pilsētā Novisadā. To organizēja Belgradas tenisa klubs un nometnē strādāja tādi zināmi šīs valsts tenisisti kā Jeļena Genčiča un Mounts Kopaoniks. Genčiča, redzot Džokoviča prasmes, noteica, ka redz talantīgāko spēlētāju kopš Monikas Selešas. Nākamos sešus gadus tieši viņa strādāja ar jauno serbu, bet vēlāk konkurētspējīgu turnīru nepieciešamības dēļ tika meklēta iespēja jaunajam tenisistam prasmes turpināt slīpēt ārpus Serbijas.

1999. gadā Džokovičs tenisa iemaņas turpināja izkopt Piliča tenisa akadēmijā Vācijā. Tur nākamā tenisa zvaigzne pavadīja četrus gadus, otrajā gadā sākot arī starptautisko karjeru ar uzvarām Eiropas čempionāta vienspēļu, dubultspēļu un komandu turnīrā. Tieši četrus gadus vēlāk pēc pavadītā laika Piliča akadēmijā Džokovičs kļuva par profesionāli, sākotnēji spēlējot ‘’Future’’ un ‘’Challenger’’ turnīros, no 2003. līdz 2005. gadam uzvarot trijos turnīros katrā no pieminēto līmeņa sacensībām. 2005. gadā Serbijas tenisists debitēja ‘’Grand Slam’’ – viņš kvalificējās ‘’Australian Open’’, kur pirmajā kārtā zaudēja Maratam Safinam. Tajā pašā gadā viņš spēlēja arī Vimbldonā un ‘’US Open’’, abos turnīros tiekot līdz trešajai kārtai.

Pirmais ATP līmeņa panākums sportistam bija 2006. gadā, kad serbs uzvarēja Nīderlandē notiekošajā turnīrā jeb ‘’Dutch Open’’. Ātri vien Džokovičs vienspēļu tituliem pievienoja vēl vienu, uzvarot ‘’Moselle Open’’, kas ļāva tenisistam iespraukties 20 labāko vidū ATP rangā. Pirmo nozīmīgo titulu sportists ieguva 2008. gadā, kad pirmo reizi uzvarēja kādā no ‘’Grand Slam’’ turnīriem – četros setos ar 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 viņš pārspēja Žo Vilfrīdu Tsongu, tādējādi iegūstot karjeras pirmo lielo uzvaru. Tā aizsāka dižo karjeru, un ilgo atrašanos ATP ranga līderos.

Džokovičs ir pieckārtējs ATP fināla uzvarētājs

Karjeras laikā Novaks Džokovičs ticis pie 88 vienspēļu tituliem, kas ir piektais labākais rādītājs mūsdienu ērā. Ilgu laiku serbs bija ATP ranga pirmā rakete, taču tituls tika zaudēts 2021. gadā, kad viņu apsteidza Daniils Medvedevs. 2022. gada augusta sākumā Džokovičs rangā ieņēma sesto vietu.

35 gadus vecais sportists ir 21 Grand Slam turnīra uzvarētājs. Deviņi tituli izcīnīti ‘’Australian Open’’, septiņi tituli Vimbldonā, trīs ‘’US Open’’, bet divi ‘’French Open’’. Par pēdējo ‘’Grand Slam’’ titulu Džokovičam kļuva 2022. gadā iegūtais čempiona gods Vimbldonā – šī gada finālā sportists apspēlēja austrālieti Niku Kirjosu. Bez 21 ‘’Grand Slam’’ titula Džokovičs ir arī pieckārtējs ATP fināla uzvarētājs. To serbs paveicis 2008., 2012., 2013., 2014. un 2015. gadā. ATP fināls ir sezonas noslēgumā notiekošas sacensības, kurās piedalās astoņi labākie sezonas tenisisti pēc izcīnītajiem punktiem rangā. Tās sauc par otrām prestižākajām sacensībām aiz pieciem ‘’Grand Slam’’ turnīriem.

Bez panākumiem kā individuālam sportistam, Džokovičam ir arī izcīnīti sasniegumi, pārstāvot Serbiju. 2010. gadā kopā ar to sportists kļuva par prestižā Deivisa kausa čempionu – šajā turnīrā savā starpā spēlē izlases. Tikmēr 2008. gada vasaras olimpiskajās spēlēs Pekinā Džokovičs ieguva bronzas medaļas vienspēļu tenisa turnīrā.

Karjeras laikā ar neskaitāmajiem ATP tituliem Džokovičs ticis arī pie vērā ņemamas naudas balvas. Līdz šim serbs nopelnījis vairāk nekā 158 miljonus dolāru. Iegūtās naudas balvas ļāvušas sportistam 2007. gadā dibināt Novaka Džokoviča fondu, kura mērķis ir palīdzēt bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm. Līdz 2022. gadam viņa fonds uzbūvējis 50 skolas, kā arī ziedojis naudu daudziem citiem vērtīgiem projektiem. Ārpus tenisa korta sportists ir vairāku uzņēmumu vēstnesis, kā arī pats dibinājis dažāda veida uzņēmējdarbības kompānijas.

Liec likmes uz Novaku Džokoviču

Plaša likmju iespēja uz jebkuru tenisa spēli, ieskaitot Novaka Džokoviča mačiem, pieejama LV BET. Bez jau iecienītās likmes par kāda spēlētāja uzvaru, iespējams derēt uz vēl daudziem ar spēli saistītiem faktoriem. Iespējams derēt uz katra seta uzvarētāju un to handikapu, kā arī cik geimus katrs tenisists uzvarēs.

Tāpat iespējams likt likmes uz dažādām variācijām saistībā ar spēles uzvarētāju un kopējo spēles gaitu – piemēram, iespējams derēt uz uzvarētāju un kopēji spēlētajiem geimiem spēlē.

Pie tam, ja vēlies likt limes uz katru setu atsevišķi, tad arī to LV BET piedāvā. Vari noteikt katra seta geimu skaitu, cik kopā geimi tiks spēlēti un cik tos spēlēs katrs tenisists. Tāpat vari derēt, vai kāds no sportistiem uzvarēs vienu setu, vai, piemēram, zaudēs setu, bet vēlāk uzvarēs spēlē.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurā mūsu spēlētājiem sniedzam jaunāko informāciju gan par tenisu, gan notiekošajiem sezonas turnīriem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *