Laver kauss 2023: pasaules un Eiropas tenisistu pretstāvēšana

No šī gada 22. līdz 24. septembrim Kanādas pilsētā Vankūverā norisināsies tā saucamais Laver kauss tenisā, kurš ir komandu turnīrs. Tajā vienu komandu formē pasaules spēcīgākie un zināmākie tenisisti, bet otru komandu Eiropas pārstāvji. Vai vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Laver Cup 2023

Laver kauss tenisā ir salīdzināms ar Raidera kausu golfā. Tas ir komandu turnīrs, kurā vienu komandu formē pasaules tenisa pārstāvji no dažādiem kontinentiem, bet citu tikai Eiropas kontinenta tenisisti. Parasti Laver kausu organizē divas nedēļas pēc ASV atklātā tenisa čempionāta un to rīko vietās, kurās tipiski nenotiek ATP tūres sacensības. Tāpat jāmin, ka šo turnīru organizē iekštelpās un cietā seguma laukumiem, bet uzvarētājkomandas pārstāvji iegūst 250 tūkstošus dolāru katrs.

Turnīra izspēles formāts paredz, ka katrā komandā ir seši tenisisti un tai ir izvēlēts kapteinis. Trīs dienu laikā tiek aizvadītas 12 spēles – deviņas vienspēlēs un trīs dubultspēlēs. Pirmajā dienā par uzvaru katrā spēlē komanda iegūst vienu punktu, otrajā dienā divus, bet trešajā trīs. Par Laver kausa ieguvēju kļūst vienība, kas pirmā izcīnījusi 13 punktus un, ņemot vērā punktu skaitīšanas sistēmu, to iespējams paveikt noslēdzošajā, trešajā dienā. Neviens spēlētājs nevar aizvadīt vairāk par divām vienspēlēm, bet vismaz četri no sešiem komandas dalībniekiem piedalās dubultspēlē.

Līdz šim Laver kauss noticis piecas reizes. Pēdējā reizē, 2022. gadā, uzvaru svinēja pasaules komanda, kura uzvarēja Eiropu ar 13-8. Konkrētais turnīrs kļuva par noslēdzošo leģendārajam Rodžeram Federeram, kurš tādējādi noslēdza savu titulēto karjeru. Pasaules komandas kapteinis bija Džons Makenrojs un komandā spēlēja Teilors Frics, Fēlikss Ožē-Aliasims, Djēgo Švarcmans, Franciss Tiafo, Alekss de Mino un Džeks Soks. Eiropas komandā bez jau minētā Federera bija Kaspers Rūds, Rafaels Nadals, Stefanoss Cicips, Novaks Džokovičs, Endijs Marejs, Mateo Beretīni un Kamerūns Norijs. Jāmin, ka 2022. gadā pasaules komanda par Laver kausa ieguvēju kļuva pirmo reizi, jo iepriekšējos četros piegājienos uzvarēja eiropieši.

Kur un kad notiks Laver Cup 2023?

Sesto reizi Laver kauss gaidāms Kanādas pilsētā Vankūverā. To organizēs no 22. līdz 24. septembrim, norisinoties ”Rogers Arena”. Šī ir mājvieta Nacionālās hokeja līgas klubam Vankūveras ”Canucks”, kurā spēlē Artūrs Šilovs un nākamajā sezonā pārstāvēs arī Stenlija kausa ieguvējs Teodors Bļugers. ”Rogers Arena” ietilpība ir aptuveni 19 tūkstoši skatītāju. Šī kļūs par pirmo reizi, kad Kanāda uzņem Laver kausu. Pirms tam tas organizēts Čehijas galvaspilsētā Prāgā, ASV pilsētās Čikāgā un Bostonā, Šveices pilsētā Ženēvā, kā arī Anglijas galvaspilsētā Londonā.

2023. gada Laver Cup dalībnieki

Jūlija beigās bija zināmi četri no sešiem katras komandas dalībniekiem. Ierasts, ka Eiropas komandas kapteinis būs Bjorns Borgs, bet pasaules Džons Makenrojs. Pagaidām noskaidrots, ka Laver kausā Eiropu pārstāvēs tādi tenisisti kā Kaspers Rūds, Stefanoss Cicips, Holgers Rūne un Andrejs Rubļovs. Divas atlikušās vietas vēl tiks noskaidrotas – pagaidām Eiropas dalībnieku sastāvā nav ranga līderi Karloss Alkarass, Novaks Džokovičs un Daniils Medvedevs.

Savukārt pasaules izlasi sagaidāms, ka pārstāvēs amerikāņi Teilors Frics un Franciss Tiafo, kanādietis Fēlikss Ožē-Aliasims un austrālietis Niks Kirjoss. Arī pasaules komandā vēl ir divas brīvas vietas, kuras visdrīzāk tiks aizpildītas neilgi pirms turnīra sākuma.

Laver Cup favorīti

Ņemot vērā tenisistu vietu rangā, var uzskatīt, ka par favorītiem varētu saukt Eiropas tenisistus. Tas tamdēļ, ka Rūds ir pasaules ceturtā rakete, Cicips piektā, Rūne sestā, bet Rubļovs septītā. Pagaidām starp pasaules tenisistiem visaugstāk ir Ožē-Aliasims (astotais), taču Eiropas sakarā jāpiebilst, ka vēl ir rezerve, jo pirmās trīs vietas ieņem Alkarass, Džokovičs un Medvedevs.

Pagājušais gads gan pierādīja, ka pasaules tenisisti var saņemties un uzvarēt. No pagaidām piecām reizēm četrās gan labāki bijuši tieši eiropieši, kas arīdzan var likt viņus uzskatīt par šī dueļa galvenajiem favorītiem. Neatkarīgi no tā, sagaidāms, ka Vankūverā līdzjutēji var rēķināties ar šovam līdzīgu tenisu, kurā sasniegtais rezultāts nebūs primārais.

Laver Cup 2023 derības

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada ”Laver cup” gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

2023. gada Laver Cup derības LV BET

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem, kā, piemēram, netveramo servju skaitu, breiku skaitu un pirmo breiku spēlē. Ar visām potenciālajām likmēm iepazīsties LV BET sporta blogā.

Pirms veic likmes uz tenisa spēlēm, ieskaties, kādā formā ir spēlētāji un kā tiem veicies iepriekšējos turnīros uz zālāja seguma kortiem. Atceries, ka jebkurā turnīrā mēdz notikt pārsteigumi un ne vienmēr bukmeikeru noteiktie favorīti uzvarēs. Labākās likmes meklē LV BET sporta totalizatorā, kurš piedāvās veikt derības uz visām turnīra spēlēm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *