ATP Tour 500 tenisa turnīrs China Open

ATP Tour 500 tenisa turnīrs China Open

No šī gada 28. septembrim līdz pat 4. oktobrim Ķīnas galvaspilsētā Pekinā norisināsies ATP 500 sērijas turnīrs tenisā. To izspēlē uz cietā seguma kortiem un norises arēna tika būvēta 2008. gada olimpisko spēļu norises vajadzībām. Vai vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

China Open — kas jums jāzina par turnīru?

China Open tenisa turnīrs vīriešiem tiek organizēts kopš 1993. gada un sākotnēji to rīkoja iekštelpās uz māla kortiem. Sākot no 2004. gada sacensības norit āra kortos, kuri ir aprīkoti ar cieto segumu jeb tā saucamo ”hard”. 2006. gadā šis turnīrs kļuva par pirmo pēc notiekošajiem ASV, kurā sāka izmantot ”hawk-eye” sistēmu. Ar tās palīdzību iespējams noteikt strīdīgās situācijas, kā, piemēram, vai bumbiņa pieskārās līnijai vai tomēr izlidoja autā. Mūsdienās tenisistiem mača laikā ir iespēja pieprasīt vairākus izaicinājumus, kurus caurskata ar ”hawk-eye” sistēmas palīdzību.

2023. gadā ATP tour tenisa turnīrs Ķīnā norisināsies pirmo reizi kopš 2019. gada. Tas tamdēļ, ka, sākot ar 2020. gadu, pasaulē ir plosījusies Covid-19 pandēmija un Ķīna bija šī vīrusa rašanās valsts. Šeit varas iestādes īstenoja arī vienus no stingrākajiem ierobežošanas pasākumiem, kas nozīmēja, ka līdzvērtīgi pasākumi tenisa turnīram nevarēs tikt aizvadīti. Mīkstinoties pandēmijas ietekmei uz sabiedrības veselību, samazinās arī ierobežojumi, kas 2023. gadā ļāvuši atkal aizvadīt turnīru.

Vīriešu konkurencē līdz šim dominējis serbs un šī brīža pasaules otrais numurs Nadals Džokovičs (Nadal Djokovic), kurš Pekinā rīkotajā turnīrā uzvarējis sešas reizes (2009., 2010., 2012., 2013., 2014., 2015. gadā). Amerikānim Maiklam Čengam ir trīs šī turnīra tituli, bet slavenajam spānim Rafaelam Nadalam. Pēdējais uzvarētājs turnīrā bija austrietis Dominiks Tīms, kurš 2019. gada finālā trijos setos ar 3-6, 6-4, 6-1 pārspēja grieķi Stefanosu Cicipu. Bez jau minētajiem Ķīnas ATP tour turnīrā uzvarējuši arī tādi tenisisti kā Gregs Rusedskis, Džims Kurjē, Marats Safins, Markoss Bagdatis, Fernando Gonsaless, Endijs Rediks, Tomašs Berdihs, Endijs Marejs un Nikolozs Basilašvili.

ATP Tour 500: China Open datums un norises vieta

Šī gada ATP tour 500 sērijas turnīrs China Open gaidāms no šī gada 28. septembra līdz 4. oktobrim. Kopumā 32 tenisisti vienspēlēs un 16 dubultspēļu pāri sadalīs nedaudz vairāk par 3.6 miljoniem ASV dolāru. Norises vieta ir nemainīga kopš 2009. gada – spēles tiek aizvadītas Pekinas Olimpiskā tenisa centrā, kurš tika būvēts speciāli 2008. gada olimpisko spēļu norisei. 2011. gadā centrs tika paplašināts līdz 11 laukumiem ar cieto segumu, bet tā centrālajā kortā var sanākt 15 tūkstoši līdzjutēju. Turklāt centrālā korta jumtu ir iespējams aizvērt, lai tādējādi tenisisti varētu turpināt spēlēt arī gadījumos, ja laikapstākļi nav tie pateicīgākie (lietus).

Kurš piedalīsies China Open turnīrā?

Dalībnieku saraksts

Jūlija beigās nebija zināms dalībnieku saraksts gaidāmajam Ķīnas turnīram. Ņemot vērā, ka tas ir ATP tour 500 sērijas turnīrs, tad tajā piedalīsies atsevišķi pasaules spēcīgākie tenisisti. Pirmajā divdesmitniekā šobrīd atrodas tādi tenisisti kā Karloss Alkarass, Novaks Džokovičs, Danills Medvedevs, Kaspers Rūds, Stefanoss Cicips, Holgers Rūne, Andrejs Rubļovs, Janīks Siners, Teilors Frics, Franciss Tiafo, Karens Kačanovs, Fēlikss Ožē-Aliasims, Kamerūns Norijs, Tommijs Pols, Borna Čoričs, Huberts Hurkačs, Alekss de Mino, Lorenzo Museti, Aleksandrs Zverevs un Grigors Dimitrovs. Ne visi no minētajiem tenisistiem varētu spēlēt Pekinā, taču daļa no tiem (pieci līdz desmit) noteikti varētu būt pārstāvēti šajā turnīrā, kurā iespējams tikt pie vērtīgiem ranga punktiem.

China Open favorīti

Par China Open turnīra favorītiem varēs saukt jebkuru no augstākajā vietā esošajiem ranga tenisistiem, kuri lems par labu dalībai Pekinā notiekošajās sacensībās. Gadījumā, ja piedalīsies Novaks Džokovičs, tad viņš cīnīsies par septīto titulu Ķīnā, bet austrietis Dominiks Tīms tikai nesen atgriezies tenisa kortā pēc savainojumu sadziedēšanas. Visai iespējams, ka viņš varētu doties uz Pekinu, lai aizstāvētu 2019. gada čempiona godu, ko gan vēlreiz paveikt nebūs vienkārši. Ar visu dalībnieku sarakstu iepazīsties īsi pirms turnīra, kad arī būs krietni skaidrāks, kuri no spēlētājiem var tikt uzskatīti par galvenajiem favorītiem. Jāatceras, ka jebkurā no tenisa turnīriem iespējami arī pārsteigumi un tādi var tikt sarūpēti Pekinas ATP turnīrā.

LV BET China Open prognozes

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem, kā, piemēram, netveramo servju skaitu, breiku skaitu un pirmo breiku spēlē. Ar visām potenciālajām likmēm iepazīsties LV BET sporta blogā.

Pirms veic likmes uz tenisa spēlēm, ieskaties, kādā formā ir spēlētāji un kā tiem veicies iepriekšējos turnīros uz zālāja seguma kortiem. Atceries, ka jebkurā turnīrā mēdz notikt pārsteigumi un ne vienmēr bukmeikeru noteiktie favorīti uzvarēs. Labākās likmes meklē LV BET sporta totalizatorā, kurš piedāvās veikt derības uz visām turnīra spēlēm!

Likmes uz China Open turnīru LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada ”China open” gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *