Spīdveja Grand Prix pirmo reizi Rīgā

Spīdveja Grand Prix pirmo reizi Rīgā

Šī gada 12. augustā pirmo reizi Rīgā tiks rīkotas nozīmīgākās spīdveja sacensības – ”Grand Prix”. Iepriekš Latvijā šī sporta veida sacensības allaž noritēja Daugavpilī, bet šoreiz organizatori lēmuši par labu Latvijas galvaspilsētai, sacensībām tiekot uzņemtām Biķernieku trasē. Vai vēlies vairāk uzzināt par spīdveju? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Kāpēc spīdveja ”Grand Prix” pirmo reizi notiks Rīgā?

FIM Speedway Grand Prix posms Latvijā notiks pirmo reizi kopš 2017. gada. No 2006. līdz pat minētajam gadam ”Grand prix” posms tika aizvadīts Latvijas otrajā lielākajā pilsētā Daugavpilī, kas arī ir nozīmīgākā šī sporta veida pilsēta valstī. Vēlāk vairākus gadus ”Grand Prix” Latvijā organizēts netika, bet pirms 2023. gada sezonas tika paziņots par tā atgriešanos, taču ar lokācijas maiņu. Šoreiz tas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā, Biķernieku trasē. No desmit čempionāta posmiem šis kļūs par septīto pēc kārtas. Vēl bez Rīgas sacīkstes notiks tādās vietās kā Horvātijā, Polijā, Čehijā, Vācijā, Zviedrijā, Lielbritānijā un Dānijā. Sezona ilgst no 29. aprīļa līdz 30. septembrim, bet posms Rīgā gaidāms 12. augustā.

Līdzjutējiem, kuri vēlēsies apmeklēt posmu, jāņem vērā, ka vietu skaits stadionā būs trīs līdz četras reizes mazāks nekā citur. CSDD Biķernieku trasē varēs uzņemt līdz četriem tūkstošiem līdzjutēju, bet biļešu tirdzniecības sākumperiodā laikā līdz 15. maijam biļetes varēja iegādāties par 15 eiro. Tikmēr jauniešiem līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot) un pensionāriem visās cenu kategorijās un termiņos tiek piedāvātas biļetes par samazinātu cenu.

Svarīgākā informācija par Spīdveja Grand Prix Rīgā

Dienu pirms Grand prix posma Rīgā notiks arī tā saucamās speedway of nations 2 sacensības jeb komandu sacensības. Tajās atnākušie līdzjutēji varēs atbalstīt Latvijas sportistu komandu. Pagaidām gan nav zināms, vai bez speedway of nations 2 sacensībām Rīgas posmā piedalīsies kāds individuālais spīdvejists. Latvijā izveidota viena spīdveja komanda, Daugavpils ”Lokomotīve” un par labāko šī sporta veida pārstāvi var minēt Andžeju Ļebedevu, kurš gan nav nevienas komandas sastāvā uz čempionātu, taču ir rezervistos.

”Grand Prix” posms gaidāms 12. augustā jeb sestdien. Plkst. 11:00 noritēs kvalifikācijas braucieni, bet sešas stundas vēlāk, plkst. 17:00 pašas sacensības. Par uzvaru posmā individuālais braucējs saņem 20 punktus kopvērtējumā, otrās vietas ieguvējs 18 punktus, bet trešās pozīcijas īpašnieks 16. Ceturtā vieta saņem 14 punktus, piektā 12 punktus, bet sestā 11 punktus kopvērtējumā.

Kurš piedalīsies spīdveja Grand Prix izcīņā Rīgā?

Katrā no spīdveja grand prix jeb 2023. gada sezonas posmiem piedalās tādi spīdvejisti kā poļi Bartošs Zmaržliks, Macejs Janovskis, Patriks Dudeks, dāņi Leons Madsens, Mikels Mikelsens, Anderss Tomsens, zviedri Frederiks Lingrens un Kims Nilsons, angļi Roberts Lamberts, Dans Bīlejs, Tajs Vofindens, slovāks Martins Vaculiks, kā arī austrālieši Džeisons Doils, Džeks Holders un Makss Fricke. Visai ticams, ka visus šos sportistus, kurus var saukt par pasaules labākajiem spīdvejistiem, šī sporta veida līdzjutēji redzēs arī Rīgā.

Kam ir lielākās izredzes uz panākumu Spīdveja Grand Prix Rīgā?

Jau minēts, ka spīdveja sezona sākās aprīļa beigās un pēc pirmajiem diviem posmiem kopvērtējuma vadībā bija izvirzījies polis Bartošs Zmaržliks, kurš uzvarēja pirmajā posmā, bet ieņēma trešo vietu otrajā. Tikpat punktu, cik Zmaržlikam (36), bija zviedram Lindgrenam, kurš pēc trešās vietas pirmajā posmā uzvarēja nākamajā. Astoņu punktu atstatumā bija austrālis Džeisons Doils, bet desmit punktu atstatums starp līderiem un citu austrāli Džeku Holderu. Ja turpināsies sezona ierastajā manierē, tad šos četrus spīdvejistus varēs saukt par galvenajiem favorītiem ”Grand Prix” posmā Rīgā, kas Latvijas galvaspilsētā notiks pirmo reizi.

Pagājušajā sezonā par čempionu kļuva polis Zmaržliks (166 punkti kopvērtējumā), kurš par 33 apsteidza dāni Leonu Madsenu. Raugoties bukmeikeru piedāvātajā outright likmes opcijā, redzams, ka tieši Zmaržliks novērtēts kā galvenais favorīts uz vēl viena pasaules čempiona titula iegūšanu (koeficients 1.50). Vēl starp favorītiem minēti Lindgrens (koeficients 9.00), kā arī brits Dans Bīlejs un austrālis Džeisons Doils (abiem koeficients 11.00).

Likmes uz Spīdveja Grand Prix Rīgā

Ja vēlies izdarīt likmes uz FIM Speedway Grand Prix , tostarp notiekošo Rīgā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”spīdvejs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās likmes. No tā vari izvērtēt, kura no likmju opcijām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz notikumiem spīdvejā ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo notikumu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Derības un Spīdveja Grand Prix rezultātu prognozēšana Rīgā LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības arī uz spīdveja Grand prix posmu Rīgā. Vispirms jau vari visas sezonas laikā sekot līdz outright opcijai un derēt uz to, kurš no sarakstā esošajiem sportistiem kļūs par pasaules čempionu. Kā jau minēts, tad šobrīd augstākās iespējas prognozētas polim un esošajam pasaules čempionam Zmaržlikam. Tikmēr uz pašu posmu varēsi noteikt, kurš no sportistiem uzvarēs, ar kādu handikapu, un kuri sportisti būs labākie katrā no mēģinājumiem. Ja vēlies kvalitatīvi izbaudīt vēsturiskās spīdveja sacensības Rīgā, tad ienāc LV BET sporta totalizatorā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *