NBA fināls: ”Nuggets” pēc pirmā, ”Heat” – ceturtā titula

NBA fināls: ”Nuggets” pēc pirmā, ”Heat” – ceturtā titula

Jau no maija beigām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2022./2023. gada sezona nonākusi tās kulminācijā – Denveras ”Nuggets” un Maiami ”Heat” cīnās par līgas titulu. Gadījumā, ja to izcīnīs Denveras vienība, tad to paveiks pirmo reizi vēsturē, bet ”Heat” cīnās par ceturto titulu. Vai vēlies vairāk uzzināt par NBA? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par NBA finālu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ietvaros finālsērija notiek jau kopš 1950. gada. Līdz šim visvairāk reižu par čempioni kļuvušas Losandželosas ”Lakers” un Bostonas ”Celtics” komandas – 17. 2021./2022. gada sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas ”Warriors”, kas sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas ”Celtics” komandu. ”Warriors” vienība, kas finālā uzvarēja septīto reizi kluba vēsturē, ir trešais titulētākais līgas klubs.

Ja pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas ”Warriors” vienība, tad šajā sezonā tiks kronēts jauns čempions. Par Lerija O’Braiena vārdā nosaukto balvu pirmo reizi kluba vēsturē cīnīsies Denveras ”Nuggets”, kas vispirms regulārajā turnīrā kļuva par Rietumu konferences uzvarētāju (53-29), bet vēlāk bija pārāka arī savā konferencē. Sērijā līdz četrām uzvarām klubs vispirms apspēlēja Minesotas ”Timberwolves” (4-1), konferences pusfinālā tika galā ar Fīniksas ”Suns” (4-2), bet Rietumu konferences finālsērijā Denveras ”Nuggets” četros mačos apspēlēja Losandželosas ”Lakers” (4-0).

Krietni garāks ceļš līdz finālam bija Austrumu konferences vienībai Maiami ”Heat”, kas ”play-off” kārtu sāka no tā saucamajām pārspēlēm. Vispirms tā piekāpās Atlantas ”Hawks”, bet izšķirošajā cīņā pārspēja Toronto ”Raptors”. Austrumu konferences pirmajā kārtā tā šokēja Milvoki ”Bucks” (4-1), vēlāk tika galā ar Ņujorkas ”Knicks” (4-2), bet Austrumu konferences finālā pārspēja Bostonas ”Celtics” komandu (4-3). Konkrētajā sērijā vienība izvirzījās vadībā ar 3-0, vēlāk to izsēja, bet uzvarēja septītajā spēlē Bostonā. Jāmin, ka ”Heat” kļuvusi par otro ar astoto numuru izsēto komandu, kura aizspēlējusies līdz NBA finālam.

NBA fināla spēļu grafiks

NBA fināls sākās naktī uz 2. jūniju pēc Latvijas laika, kad pirmo uzvaru ar 104:93 izcīnīja Denveras ”Nuggets”. Otrajā spēlē, naktī uz 5. jūniju, jau labāki izrādījās Maiami ”Heat” basketbolisti, kuri bez Nikolas Jokiča neļāva nevienam citam ”Nuggets” spēlētājam izvērsties uzbrukumā. Jau naktī uz ceturtdienu jeb 8. jūniju gaidāma sērijas trešā spēle, taču šoreiz jau Maiami. Floridas štata pilsētā gaidāma arī ceturtā spēle, taču tā noritēs naktī uz 10. jūniju.

Jau pirmās divas spēles demonstrēja, ka sērijā līdz četrām uzvarām būs nepieciešamas vismaz piecas spēles. Piektā spēle, nu jau Denverā, plānota plkst. 3:30 naktī uz 13. jūniju. Gadījumā, ja vienībām par uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos būs nepieciešama arī sestā spēle, tad tā Maiami gaidāma naktī uz 16. jūniju. Savukārt pašas izšķirošās, septītās spēles gadījumā, komandas savstarpēji cīnīsies Denveras ”Nuggets” mājas zālē naktī uz 19. jūniju.

NBA fināla dalībnieces un to vadošie spēlētāji

Denveras ”Nuggets”

Kā jau minēts, ”Nuggets” Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā spēlē pirmo reizi. Jau savā pirmajā piegājienā vienība var kļūt par titula ieguvēju. Līdz šim tās lielākais sasniegums bija dalība Rietumu konferences finālā, pēdējo reizi to sasniedzot 2019./2020. gada sezonā. Nu šis panākums ir pārspēts. Komandas līderis ir serbs Nikola Jokičs, kurš iepriekšējās divas sezonas pēc kārtas tika atzīts par NBA regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju. Kā vērtīgi spēlētāji laukumā ir arī Džamals Marejs, kā arī Ārons Gordons.

Maiami ”Heat”

Maiami ”Heat” piedalīsies jau savā septītajā NBA finālā. Līdz šim klubam izdevies uzvarēt trīs reizes – 2006., 2012., kā arī 2013. gada sezonā. Savukārt 2011., 2014. un 2020. gadā finālā allaž zaudēts. Pēdējos gados ”Heat” izceļas ar to, ka īpaši labi tā sāk spēlēt, kad pienāk izslēgšanas spēļu laiks un izņēmums nebija arī šī reize. Austrumu konferences regulārajā turnīrā tā ierindojās vien astotajā vietā, bet vēlāk prata spēlēt Austrumu konferences finālā, kur tika galā ar Bostonas ”Celtics”. Kluba līderis ir Džimijs Batlers, kuram piepalīdz Bems Adebajo, kā arī nozīmīgi lomas spēlētāji kā Kails Laurijs, Keilebs Mārtins un citi.

Kurai no komandām ir augstākās izredzes izcīnīt titulu?

Par nelielu favorīti bukmeikeri uzskata Denveras ”Nuggets”. Bukmeikeri Rietumu konferences komandas uzvaru vērtē ar aptuveno koeficientu 1.37. Savukārt ”Heat” panākums novērtēts ar koeficientu 3.00. Bukmeikeri gan tic, ka šī sērija var aizspēlēties līdz izšķirošajai septītajai spēlei un šāda varbūtība novērtēta ar koeficientu 3.20, tikmēr ”Nuggets” uzvara ar 4-2 un 4-1 arī vērtētas ar augstu iespējamību – attiecīgi koeficienti 4 un 4.20. Gadījumā, ja uzvar ”Heat”, tad tai prognozē uzvaru sešās spēlēs – 4-2 (koeficients 5.70).

Likmes LV BET uz NBA fināla spēlēm

Raugoties LV BET piedāvātajās likmēs uz NBA spēlēm, var secināt, ka to klāsts ir ļoti plašs. Bez iespējas novērtēt, kura no komandām uzvarēs spēlē, vari paredzēt arī gūtos punktus kopā, to handikapu, ceturtdaļu un puslaiku iznākumus, kā arī prognozēt spēlētāju individuālos rādītājus spēlē. Mūsu piedāvājumā ir arī īpašās likmes, kur vari noteikt, kurš no spēlētājiem kļūs par fināla vērtīgāko spēlētāju. Pagaidām augstākā varbūtība piešķirta Nikolam Jokičam (1.4), bet Austrumu konferences finālā atzītajam vērtīgākajam spēlētājam Džimijam Batleram koeficients noteikts 5.00 vērtībā.

Likmes uz sportu LV BET – tagad arī mobilajā aplikācijā

Lai likmju veikšana būtu pēc iespējas ērtāka, tagad LV BET pieejama arī mobilā aplikācija. Tā, piemēram, Apple telefonos ”app store” vari meklēt ”LV BET” un atradīsi mūsu aplikāciju. Lejupielādē to, un tādējādi krietni ātrāk un ērtāk vari veikt likmes uz saviem saistošākajiem sporta notikumiem. Varēsi atrast arī piedāvājumā esošo NBA finālsērijas spēles, uz kurām varēsi izdarīt likmes tāpat kā datora versijā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *