Pasaules čempionāta kopsavilkums hokejā: Latvijai vēsturisks panākums

Pasaules čempionāta kopsavilkums hokejā: Latvijai vēsturisks panākums

Šī gada 28. maija vakarā lielāko panākumu mūsdienu Latvijas hokeja vēsturē sasniedza vīriešu izlase, kas pirmo reizi kļuva par bronzas medaļnieci pasaules čempionātā hokejā. Vēsturiskais sasniegums tika izcīnīts, pateicoties uzvarai bronzas cīņā ar 4:3 pār ASV. Vai vēlies vairāk uzzināt par hokeja notikumiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par 2023. gada pasaules čempionātu hokejā

Šī gada turnīrs tika rīkots Somijas pilsētā Tamperē un Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Abas pilsētas ieguva rīkošanas tiesības pēc tam, kad tās atņēma Krievijas pilsētai Sanktpēterburgai par valsts uzsāktu invāziju Ukrainā.

Kopumā čempionātā piedalījās 16 komandas – Latvija, Kanāda, ASV, Zviedrija, Somija, Čehija, Slovākija, Vācija, Norvēģija, Dānija, Kazahstāna, Slovēnija, Ungārija, Francija, Austrija un Šveice. A grupā Rīgā piedalījās Latvijas hokeja izlase, Kanāda, Čehija, Slovākija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kamēr Somijas pilsētā Tamperē B grupā cīnījās ASV, Zviedrija, Somija, Vācija, Dānija, Ungārija, Francija un Austrija.

Pirms 2023. gada čempionāta kā uzvarētāji to sagaidīja Somijas izlases spēlētāji, kuri 2022. gada turnīra finālā pagarinājumā pārspēja Kanādu. Somi 2022. gadā uzvarēja arī olimpiskajās spēlēs, 2019. gada čempionātā, bet 2021. gadā Rīgā piekāpās finālā. Pirms šī gada turnīra par titulētāko hokeja zemi varēja saukt Kanādu, kura 27 reizes bija triumfējusi čempionāta ietvaros.

Latvijas hokeja izlases vēsturiskais turnīrs: no diviem zaudējumiem līdz bronzas medaļām

Latvijas izlases hokejisti šajā turnīrā paveica to, ko iepriekš vēl nebija izdarījuši – visa Rīga un Latvija varēja gavilēt, jo pirmo reizi vēsturē tika iegūtas medaļas pasaules čempionātā. Latvijas izlase turnīru sāka ar diviem zaudējumiem, vispirms ar 0:6 piekāpjoties Kanādai, bet vēlāk ar 1:2 Slovākijai. Turpinājums gan bija izcils – sekoja sešas uzvaras pēc kārtas pār Čehiju (4:3), Norvēģiju (2:1), Slovēniju (3:2), Kazahstānu (7:0), Šveici (4:3) un Zviedriju, kura ceturtdaļfinālā tika pārspēta ar 3:1. Tā kļuva par pirmo reizi, kad hokejisti no Latvijas kvalificējas čempionāta pusfinālam.

Pusfinālā nācās atzīt spēcīgās Kanādas pārākumu – pēc diviem periodiem Harija Vītoliņa trenētā komanda atradās vadībā ar 2:1, taču tad trešajā trešdaļā trīs ielaistās ripas pēc kārtas nosvēra svaru kausus par labu kanādiešiem (4:2). Vēsture tika rakstīta svētdienas pēcpusdienā bronzas mačā pret ASV. Līdzjutēju atbalstīti, kuri ātros tempos piepildīja Tamperes ielas un arēnu, izlases hokejisti izcīnīja uzvaru papildlaikā ar 4:3. Pie tam, spēles laikā izdevās atspēlēties no iedzinēju pozīcijām 2:3. Gan izlīdzinājuma, gan uzvaras vārtus guva aizsargs Kristiāns Rubīns.

Uz priekšu Latvijas hokeja izlasi dzina ne tikai līdzjutēji, bet arī vārtsargs Artūrs Šilovs, kuru pēc turnīra beigām atzina ne tikai par labāko vārtsargu, bet arī visa čempionāta vērtīgāko hokejistu. Viņš laukumā devās visās desmit spēlēs, vidēji atvairot 92.14 % metienus un ielaižot 2.20 ripas spēlē. Par turnīra ceturto rezultatīvāko hokejistu kļuva Rihards Bukarts, kurš iespēja trīs vārtus un astoņas rezultatīvās piespēles jeb 11 rezultativitātes punktus, kas ir jauns Latvijas izlases rekords elites divīzijā. Deviņus rezultativitātes punktus iekrāja Rūdolfs Balcers, bet septiņi punkti Rodrigo Ābolam un Kasparam Daugaviņam.

Uzreiz pēc nozīmīgā notikuma Saeima izsludināja brīvdienu, tāpēc 29. maijs, Latvijā bija svētku diena un Latvijas hokeja izlases hokejisti tika sagaidīti kā karaļi. Pie Brīvības pieminekļa pulcējās ap 50 tūkstošiem cilvēku, jūsmojot par vēsturisko notikumu.

Čempionāta rezultāti

Kopumā pasaules čempionāts tika aizvadīts ar dažādiem pārsteigumiem un Latvijas izlases trešā vieta nebija vienīgais no tiem. Tikai trešo reizi vēsturē finālā spēlēja Vācijas izlases hokejisti, kas gan nespēja izrādīt pretestību Kanādai. Kanādieši triumfēja turnīrā jau 28. reizi valsts vēsturē. Hokeja dzimtenes pārstāvji joprojām dominē pasaules hokejā.

Nesekmīgs turnīrs padevās Zviedrijas un Somijas izlasēm, kuras nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru. Zviedri Rīgā piekāpās jau minētajai Latvijai. Lai arī tā izdarīja krietni vairāk metienu, izlase spēlēja samērā akadēmiski, ar ko galā tika pašaizliedzīgie latvieši. Tikmēr somi visa turnīra gaitā spēlēja nestabili, ceturtdaļfinālā neatrodot pretargumentus Kanādai. Pēc šīs spēles karjeru izlasē noslēdza kapteinis Marko Antila.

Labāko četriniekā neiekļuva pārliecinoši grupas turnīru aizvadījusī Šveice. Šveicieši jau trešo turnīru pēc kārtas pēc pārliecinošas spēles apakšgrupā nepārvar ceturtdaļfināla barjeru. Otro reizi trīs gadu laikā ceturtdaļfinālā tā piekāpās Vācijai.

Elites divīziju pameta abas jaunpienācējas – Ungārija un Slovēnija. Ja slovēņi jau kārtu līdz beigām bija zaudējuši cerības, tad ungāriem viss izšķirās noslēdzošajā cīņā pret Austriju, kurā nācās piekāpties pēcspēles metienos. Nākamā gada turnīrā viņus aizvietos Polija, kā arī Lielbritānija. 2024. gada turnīrs norisināsies Čehijā un provizoriski Latvijas hokeja izlase spēlēs Ostravā, A grupā cīnoties pret Kanādu, Vāciju, Zviedriju, Slovākiju, Franciju, Kazahstānu un Poliju.

Likmju izdarīšana uz sporta notikumiem LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz sporta notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē kādu no sporta veidiem, kurā notiek sacensības. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošos notikumus, uz kuriem iespējams likt likmes. Mūsu totalizators piedāvā derības uz visām sacensībām, kā, piemēram, futbolu, hokeju, basketbolu, tenisu, esportu, handbolu, šautriņu mešanu, galda tenisu, volejbolu, spīdveju, MMA, motosportu, beisbolu, boksu, kriketu, regbiju, amerikāņu futbolu, telpu futbolu, badmintonu, golfu, ūdenspolo, riteņbraukšanu un daudz ko citu. Tāpat iespējams derēt uz politikas notikumiem un, piemēram, arī mūzikas – tāda iespēja bija uz Eirovīzijas dziesmu konkursu.

Likt likmes uz kādu no sporta notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām spēlēm.

Tagad vēl ērtāk – veic likmes LV BET mobilajā aplikācijā!

LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp hokeja spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *