MotoGP Francija 2023

MotoGP Francija 2023

Šī gada 14. maijā ar piekto Francijas MotoGP posmu turpināsies šosejas motociklu sezona. Pēc pirmajiem četriem posmiem čempionāta līderis ir itālis Frančesko Baņala no ”Ducati Lenovo” komandas. Vai vēlies vairāk uzzināt par MotoGP sacensībām? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Francijas Grand Prix

Šī gada Moto GP sezona ir kopumā 75. tās vēsturē. Kopumā gaidāmi veseli 20 posmi tādās valstīs kā Portugālē, Argentīnā, ASV, Spānijā, Francijā, Itālijā, Vācijā, Nīderlandē, Lielbritānijā, Austrijā, Sanmarīno, Indijā, Japānā, Indonēzijā, Austrālijā, Taizemē, Malaizijā, Katarā. Pirmie četri sezonas posmi jau ir notikuši un pēc tiem kopvērtējuma vadībā ir ”Ducati Lenovo” komandas braucējs Frančesko Baņana (143 punkti), kam seko ”Mooney VR46 Racing Team” sportists Marko Bezeki (109.5 punkti) un ”Red Bull KTM” braucējs – Breds Binders (98.5 punkti), Džeks Millers (92 punkti) un Johans Zarko (92 punkti).

Posms Francijā tiek rīkots jau kopš 1951. gada. Kopš 2000. gada nemainīgi to organizē ”Le Mans” trasē, bet, ņemot vērā sponsoru, 2023. gadā jau trešo gadu to rotās ”Shark Grand Prix de France”. Visvairāk uzvaru Francijas posmā MotoGP klasē ir spānim Horhem Lorenzo, kurš šajā valstī triumfējis veselas piecas reizas (2009., 2010., 2012., 2015. un 2016.). Tikmēr trīs uzvaras ir leģendārajam Valentīno Rosi (2002., 2005., 2008. gadā) un spānim Markam Markesam (2014., 2018., 2019. gadā). 2022. gadā par pēdējo čempionu ”Le Mans” trasē kļuva itālis Enea Bastianini, kurš bija ātrāks pār Džeku Milleru un tautieti Danilo Petruči. Interesanti, ka laika posmā no 2012. līdz 2019. gadam Francijas posmā dominēja spāņu braucēji, vienmēr uzvarot.

Francijas Grand Prix maršruts

Jau minēts, ka Francijas Grand Prix tiek organizēts tā saucamajā ”Le Mans Circuit”. Katrs šīs trases aplis ir 4.19 kilometrus garš un tajā visiem sportistiem jātiek galā ar pieciem kreisajiem līkumiem un deviņiem labajiem. Trases platums ir 13 metri, kas ļauj vienam otru apdzīt un tādējādi var radīt ļoti saistošas sacensības. Tikmēr garākā trases taisne ir 674 metru garumā. Kopumā Moto GP sportisti veic 27 apļus jeb 113 kilometrus garu sacīksti. Vēl katrā posmā tiek aizvadītas sacensības Moto 2, Moto 3 un Moto E klasēs – pirmajā tiek veikti 25 apļi (104.63 kilometri), otrajā 22 (92.07 kilometri), bet trešajā 20 (83.7 kilometri).

”Le Mans” trasē uzbūvēta 1965. gadā 24 stundu automobiļu sacensībām. Tā atrodas piecu kilometru attālumā no Le Mans pilsētas, kas ir 200 kilometrus uz dienvidrietumiem no Parīzes. Tieši šajā trasē MotoGP sacensības notika jau kopš 1960. gadiem, taču 1995. gadā ļoti nopietnā negadījumā iekļuva spānis Alberto Puigs, kas lika organizatoriem izsvītrot šo trasi no posmu kalendāra līdz 2000. gadam. Šo piecu gadu laikā trasē tika veikti uzlabošanas darbi, lai to padarītu drošāku.

Francijas Grand Prix dalībnieki

Šī gada sezonā Moto GP piedalās 12 komandas – ”Aprilia Racing”, ”CryptoData RNF”, ”Ducati Lenovo”, ”Prima Pramac Racing”, ”Gresini Racing”, ”Mooney VR46”, ”LCR Honda Idemitsu”, ”Repsol Honda Team”, HRC Team”, ”Gas Gas Factory”, ”Red Bull KTM” un ”Monster Energy Yamaha”. Šo vienību vidū pirmajos četros posmos pierakstījušies tādi sportisti kā Maveriks Viņaless, Aleikss Espargaro, Rauls Fernandess, Migels Oliveira, Frančesko Baņana, Enea Bastianini, Johans Zarco, Horhe Martins, Fabio di Džianantonio, Alekss Markess, Luka Marini, Marko Bezeki, Tāki Nakagami, Alekss Rinss, Hoans Mirs, Marks Markess, Štefans Bradls, Ikers Lekuona, Augusto Fernandess, Pols Espargaro, Jonass Folgers, Breds Binders, Džeks Millers, Dani Pedrosa, Fabio Kvartararo un Franko Morbidelli.

Kā likt likmes uz Francijas Grand Prix pie LV BET?

Ja vēlies izdarīt likmes uz MotoGP notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Motocikli”, kur atradīsi visas pieejamās likmes uz čempionāta posmiem. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura likmju opcija tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz MotoGP posmiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo notikumu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz Francijas Grand Prix pie LV BET

LV BET vari ieskatīties MotoGP outrights un saprast, kurus no sportistiem bukmeikeri uzskata par galvenajiem favorītiem uz uzvaru visā čempionātā. Pagaidām neapšaubāms favorīts ir ”Ducati Lenovo” pārstāvis Frančesko Baņana (koeficients 1.2). Tuvākais konkurents ir no ”Red Bull KTM” komandas – Breds Binders, kura koeficients lēsts ar 10.00. Savukārt Horhes Martina, Marko Bezeki, Džeka Millera un Maverika Viņalesa varbūtība kļūt par pasaules čempionu MotoGP ieskaitē novērtēta ar koeficientu 15.00.

Frančesko Baņana ir arī pašreizējais MotoGP čempions. Viņš pagājušajā sezonā visu posmu ieskaitē izcīnīja 265 punktus, par 17 apsteidzot Fabio Kvartararo (248). Trešo vietu pirms gada ieņēma Enea Bastianini (219 punkti).

LV BET sporta totalizators piedāvā likmes uz katru no MotoGP posmiem. Vari noteikt, kurš no sarakstā iekļautajiem sportistiem uzvarēs, bet kur iekļūs labāko trijniekā. Ar visām pieejamajām likmēm uz šo sporta veidu ienāc iepazīsties mūsu mājaslapā sadaļā ”motocikli”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *