UEFA Eiropas līgas finālspēle: Morinju mērķē turpināt savu nezaudēto sēriju finālos

UEFA Eiropas līgas finālspēle: Morinju mērķē turpināt savu nezaudēto sēriju finālos

Jau pašā maija izskaņā, 31. maijā, Ungārijas pilsētā Budapeštā gaidāms Eiropas otrās spēcīgākās futbola līgas Eiropas līgas fināls. Tajā jau piekto reizi kopš 2013./2014. gada sezonas spēlēs spāņu klubs ”Sevilla”, kas sesto trofeju pēdējos gados centīsies izcīnīt pret Žuzē Morinju trenēto ”Roma”. Vai vēlies vairāk uzzināt par UEFA turnīriem? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības.

UEFA Eiropas līga, kas jums jāzina?

UEFA Eiropas līga ir otrs spēcīgākais kontinenta klubu turnīrs aiz Čempionu līgas. Izspēles formāts paredz, ka vispirms 32 komandas tiek sadalītas astoņās grupās par četrām komandām, divām labākajām no katras tiekot izslēgšanas spēlēs. Pirmās vietas ieguvējas automātiski tiek astotdaļfinālā, kamēr otro vietu ieguvējām gaidāma pirmās kārtas spēles pret tām komandām, kuras bijušas trešajā vietā UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Tālāk pēc izslēgšanas metodes tiek noteikts čempions.

Titulētākā UEFA Eiropas līgas komanda ir spāņu ”Sevilla”, kas šajā turnīrā triumfējusi jau sešas reizes. Pie tam, spāņu klubs uzvarējis visos finālos, kuros piedalījies, kā arī visi tituli izcīnīti laika posmā no 2005./2006. gada sezonas. Eiropas futbola apcirkņos komentārus neprasa arī tādu komandu kā ”Liverpool”, ”Milan”, ”Juventus” un ”Atletico” vārdi – visas šīs vienības Eiropas līgas sacensībās tikušas pie trim tituliem. Esošo čempionu godā ir Vācijas vienība ”Eintracht”, kas 2021./2022. gada sezonas finālā pēcspēles sitienos pārspēja Glāzgovas ”Rangers”.

Šī gada sezona sākās 2022. gada 8. septembrī, bet tā noslēgsies ar finālu 31. maijā. Šoreiz fināls tiks izspēlēts Ungārijas pilsētā Budapeštā, ”Puskas Arena”. Šī stadiona ietilpība ir nedaudz vairāk par 67 tūkstošiem līdzjutēju. Ja līdz finālam katrā izslēgšanas spēļu jeb ”play off” fāzē jāaizvada divas spēles – viena mājās, viena izbraukumā, tad finālā viss izšķiras vienā spēlē. Ja pēc pamatlaika gaidāms neizšķirts, tad UEFA Eiropas līgas uzvarētājs tiks noteikts papildlaikā vai pēcspēles sitienos.

UEFA Eiropas līgas finālspēle – komandu raksturojums

Sevilla

Jau piektajā finālā kopš 2013./2014. gada sezonas spēlēs Spānijas klubs ”Sevilla”. Spāņu klubs 2022./2023. gada sezonu Eirokausos sāka UEFA Čempionu līgā, taču grupu turnīrā G apakšgrupā ar izcīnītiem pieciem punktiem ieņēma trešo vietu, tādējādi to turpinot Eiropas līgas ietvaros. Izslēgšanas pirmās kārtas ietvaros tā divu spēļu summā ar 3:2 pārspēja Nīderlandes PSV. Astotdaļfinālā ”Sevilla” tika galā ar Turcijas ”Fenerbahce” (2:1), ceturtdaļfinālā ar Mančestras ”United” (5:2), bet pusfinālā ar Turīnas ”Juventus” pretestību (3:2). ”Sevilla” ir viens no tiem klubiem, kurš vēl nekad nav zaudējis Eiropas līgas finālā.

AS Roma

Itāļu klubs ”Roma” spēlēs jau sava otrajā Eiropas futbola turnīra finālā pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā vienība kļuva par pirmo UEFA Eiropas Konferences līgas uzvarētāju, bet to treneris, Žuzē Morinju, par pirmo, kas uzvarējis gan Čempionu līgā, gan Eiropas līgā, gan Konferences līgā. Savas trenera karjeras laikā Morinju tas kļūs par sesto Eirokausu finālu un līdzšinējos piecos viņš nav zaudējis – divi tituli Čempionu līgā, divi Eiropas un viens Konferences.

”Roma” Eirokausu sezonu sāka ar ielozēšanu Eiropas līgas C grupā, kurā izcīnīja desmit punktus un tas deva otro vietu. Play off pirmajā kārtā ”Roma” divu spēļu summā ar 2:1 pārspēja ”Salzburg”, kam sekoja uzvara astotdaļfinālā pār ”Real Sociedad” (2:0) un ceturtdaļfinālā pār ”Feyenoord” (4:2). Vietu finālā Morinju trenētā komanda izcīnīja 2023. gada 18. maijā, kad pusfināla atbildes spēlē spēja nosargāt minimālo 1:0 no pirmā mača.

Kurai komandai ir vislielākās izredzes izcīnīt titulu?

Pagaidām abu vienību izredzes kļūt par Eiropas līgas čempionēm tiek vērtētas līdzvērtīgi. Minimāli labāks koeficients piešķirts ”Roma” (1.88), kamēr ”Sevilla” tas noteikts 1.92 vērtībā. Tas nozīmē, ka neviena no komandām pēc bukmeikeru domām nav izteikta favorīta un tas arīdzan sola interesantu finālu, kas potenciāli var noslēgties pēc pamatlaika vai pat pēcspēles sitienos. Jāņem vērā Morinju trenera stils, kurš bieži izvēlas piesardzīgu metodi ar spēli no aizsardzības. Līdz ar to nez vai var gaidīt ļoti rezultatīvu spēli.

UEFA Eiropas līgas derības pie LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz UEFA Eiropas līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi arī finālu. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz futbola mačiem uz jebkuru no Eirokausa spēlēm ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz UEFA Eiropas līgas rezultātiem vietnē LV BET

LV BET sporta totalizatorā iespējams iepazīties ar likmju piedāvājumu uz nozīmīgo finālmaču, kas gaidāms 2023. gada 31. maijā. Iespējams ne tikai veikt likmes uz kādas komandas uzvaru, bet daudz ko citu, sākot no handikapa, gūto vārtu skaita, precīza rezultāta, kā arī iespēto katrā no puslaikiem atsevišķi. Atceries, ka šādas spēles var ieilgt, līdz ar to pēc pamatlaika arī nenoslēgties. Ja iespējams veikt likmes uz to, vai spēle noslēgsies pēc pamatlaika, tad izvērtē iespēju tādu veikt, jo bieži vien šādās spēlēs uzvarētājs izšķiras papildlaikā vai pat pēcspēles sitienos. Savukārt precīza rezultāta ziņā jāņem vērā, ka pārsvarā fināli nav ļoti rezultatīvi un viss izšķiras ar viena vārtu pārsvaru. Ja vēlies veikt likmes uz Eiropas līgas finālu, tad LV BET sporta totalizators būs īstā vieta!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *