Velosacensības UCI Pro sērijas tūre Lielbritānijā

Velosacensības UCI Pro sērijas tūre Lielbritānijā

No 3. līdz 10. septembrim Lielbritānijā gaidāmas daudzdienu velosacensības UCI ietvaros Lielbritānijā. Kopumā šīs sacensības tiek organizētas kopš 1945. gada, bet pirms gada par uzvarētāju kļuva spānis Gonzalo Serano. Vai vēlies vairāk uzzināt par riteņbraukšanu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par daudzdienu velobraucienu Lielbritānijā

Velobrauciena Lielbritānijā vēsture meklējama jau 1945. gadā, taču esošajā formātā to organizē kopš 2004. gadā. Sākotnēji šīs velobrauciens bija kā amatieru sacensības, bet kopš 1985. gada velobrauciens britu salās tika paaugstināts uz profesionāļo sacensībām.

Kopš 2004. gada, kad velobrauciens Lielbritānijā norit tā esošajā formātā, par tā uzvarētājiem kļuvuši vairāk šobrīd zināmi velobraucēji. 2004. gadā par pirmo atjaunotā velobrauciena kopvērtējuma čempionu kļuva kolumbietis Maurisio Ardila, bet kopumā šajās sacensībās par čempioniem kļuvuši arī tādi zināmi velobraucēji kā Martins Pedersens, Dilans van Bārle, Žulians Alafilips, Metjū van der Pūls un Vouts van Ārts. Beļģis van Ārts Lielbritānijas sacensību ietvaros par čempionu kļuva pirms diviem gadiem, kamēr minētais van der Pūls 2019. gadā. Gadu iepriekš čempiona godu izpelnījās nu jau divkārtējais pasaules čempions Žulians Alafilips.

Sacensību maršruts

2023.gada sacensības gaidāmas no 3. līdz 10. septembrim, kopumā tiekot aizvadītiem astoņiem posmiem. 3. septembrī, pirmajā posmā, sportisti dosies no Altrinkamas līdz Mančestrai, kopumā nobraucot 163.6 kilometrus. Otrais posms norisināsies 4. septembrī, kad posms gan sāksies, gan beigsies Vrekshamā, kopumā riteņbraucējiem nobraucot 109.9 kilometru garu distanci. Trešajā posmā, 5. septembrī, visi dalībnieki dosies 154.7 kilometru garā distancē, to sākot Golē, bet noslēdzot Beverlijā. Savukārt ceturtajā posmā, 6. septembrī, 166.6 kilometru distance tiks veikta no Šervudas līdz Ņuvarkai.

Par garāko posmu kļūs piektais, kas plānots 7. septembrī. Tajā sportisti veiks 192.4 kilometru garu distanci, to sākot un beidzot Felikstovā. Savukārt 8. septembrī, sestajā posmā, 146.2 kilometri tiks nobraukti no Soutendas līdz Harlovai. Pēdējos divos posmos tiks veiktas līdzvērtīgas distances. Devītajā posmā, 9. septembrī, sportisti dosies 170.9 kilometru garā posmā (no Tevkesburijas līdz Gločesterai), bet noslēdzošajā posmā gaidāma 166.8 kilometru gara distance (no Margamas līdz Serfilijai).

Sacensību Tour of Britain dalībnieki

Tūres organizatori paziņojuši tās komandas, kuras startēs jau septembrī gaidāmajās sacensībās. Tās būs ”Bingoal WB”, ”Bolton Equities Black Spoke”, ”Bora-Hansgrohe”, ”Equipo Kern Pharma”, ”Global 6 Cycling”, ”Great Britain”, ”Ineos Grenadiers”, ”Jumbo – Visma”, ”Movistar Team”, ”Q36.5 Pro Cycling Team”, ”Saint Piran”, ”TDT Unibet Cycling Team”, ”Team DSM-Firmenich”, ”Team Flanders – Baloise”, ”Trinity Racing” un Uno-X Pro Cycling Team”.

Tāpat organizatori paziņojuši atsevišķas lielākās zvaigznes, kuras plāno piedalīties Lielbritānijā plānotajā daudzdienu velobraucienā. Sagaidāms, ka piedalīsies tādi zināmi velobraucēji kā Marks Kavendišs, Džeraints Tomass, Primožs Rogličs, Žulians Alafilips, Vouts van Ārts, Metjū van der Pūls, Toms Dumolins, Keilebs Evanss un Toms Bonens. Mājinieks Marks Kavendišs vēl nekad nav uzvarējis Lielbritānijas tūrē, un šobrīd viņš atrodas jau savā karjeras norietā. Kā bijušie čempioni ieradīsies Žulians Alafilips, Vouts van Ārts un Metjū van der Pūls, kamēr titulētais slovēnis Primožs Rogličs uz britu salām dosies pēc pirmās uzvaras karjerā.

Lielbritānijas sacensību tūres favorīti

Par sacensību galvenajiem favorītiem var saukt jau minētos Marku Kavendišu, Džeraintu Tomasu, Primožu Rogliču, Žulianu Alafilipu, Voutu van Ārtu, Metjū van der Pūlu, Keleibu Evansu un citus. Sagaidāms, ka tieši šie sportisti, kas ir savu komandu līderi, varētu būt galvenie favorīti. Nav izslēgts, ka konkurenci var izrādīt ar vēl kādi nezināmi riteņbraucēji. Pagaidām pēc pieteikušos komandu skaita nav sagaidāms, ka piedalīsies kāds no Latvijas riteņbraucējiem. Jāņem vērā, ka Lielbritānijas tūre norisināsies neilgi (aptuveni mēnesi) pēc tam, kad būs noslēdzies pasaules čempionāts.

Kā veikt likmes uz Tour of Britain vietnē LV BET?

Ja vēlies likt likmi uz riteņbraukšanas notikumiem, tostarp pasaules čempionātu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’Riteņbraukšana”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās sacensības.

Likt likmes uz riteņbraukšanas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem, tostarp vienu no slavenākajiem Lielbritānijas daudzdienu velobraucieniem. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Riteņbraukšanas un Lielbritānijas tūres derības LV BET

Kopumā uz riteņbraukšanas sacensībām iespējams derēt uz pirmo trijnieku, sacensību uzvarētāju, viņa iespējamo handikapu, kā arī daudz citām ar šo sporta veidu saistītām derību iespējām. Gadījumā, ja deri par uzvaru, tad ņem vērā, ka bieži posma uzvarētājs var noskaidroties dažus kilometrus pirms finiša vai finiša spurtā. Ir reizes, kad daži no riteņbraucējiem atraujas no peletona, bet ir reizes, kad liela daļa no peletona finišē kopā un tad ātrākais uzvar. Tāpat var noteikt no piedāvātajām ”outright” likmju iespējām, kurš no riteņbraucējiem uzvarēs tūrē. Ar visām pieejamajām likmēm vari iepazīties LV BET mājaslapā, meklējot šīs sacensības zem ”riteņbraukšanas” sadaļas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *