AIG Women’s Open golfa turnīrs

AIG Women’s Open golfa turnīrs

No šī gada 10. līdz 13. augustam ”Walton Heath Old Course” golfa laukumā norisināsies viens no sezonas nozīmīgākajiem turnīriem golfā sievietēm – British Open jeb AIG Women’s open. Tajā plāno piedalīties visas pasaules spēcīgākās golferes. Vai vēlies vairāk uzzināt par golfu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par AIG Women’s Open turnīru

Kopumā turnīrs, kuru sākotnēji dēvēja par British Open, tiek organizēts kopš 1969. gada. Sākotnēji to varēja uzskatīt par amatieru līmeņa turnīru, bet, sākot ar 1976. gadu, tika lemts ļaut sacensībās piedalīties arī profesionālām spēlētājām. Laika gaitā tas izveidojies par vienu no nozīmīgākajiem golfa turnīriem tieši dāmu vidū – to kā svarīgas sacensības gadā atzīst abas vadošās šī sporta organizācijas sievietēm: ”LPGA Tour” un ”Ladies European Tour”.

Kā nozīmīgas sacensības tās ir atzītas kopš 2001. gada un tieši kopš tā brīža turnīrs tiek izspēlēts vasarā vai nu jūlija beigās vai augusta sākumā. Vienīgais izņēmums bija 2012. gads, kad Londonā norisinājās vasaras olimpiskās spēles. To dēļ sacensības dāmām noritēja vien septembra vidū, kamēr 2014. gadā labākās golferes sacentās jūlija vidū, jo nedaudz pēc noritēja ”Open Championship” sacensības kungiem.

Sacensību vēsturē visvairāk uzvaras (trīs) izcīnījušas Kerija Veba no Austrālijas un Šerī Steinhauera no ASV. Abas kļuva par čempionēm divas reizes pirms turnīrs nonāca LPGA Tour paspārnē. Viens tituls izcīnīts pēcāk. Kā ”major” turnīra vairākkārtīgas uzvarētājas sacensībās ir tikai divas – taivāniete Jani Cenga un Dienvidkorejas spēlētāja Jijai Šina.

2022.gada AIG Women’s Open uzvarētāja

Pēdējā AIG Women’s Open par uzvarētāju tika pasludināta Dienvidāfrikas golfere Ashleigh Buhai, kas sacensības noslēdza ar -10 rezultātu. Tas viņai ļāva tikt pie vairāk nekā viena miljona ASV dolāru lielas naudas balvas. Otro vietu un 720 tūkstošus dolāru ieguva Dienvidkorejas golfere Chun In-Gee. Ashleigh Buhai kļuva par pirmo Dienvidāfrikas golferi, kurai izdevies uzvarēt AIG Women’s open turnīrā – kopš 1976. gada par turnīra uzvarētājām bija kļuvušas golferes no Zviedrijas, Vācijas, Japānas, Anglijas, Taizemes, Dienvidkorejas, ASV, Taivānas, Skotijas, Austrālijas, Spānijas un Indijas.

Kur notiek AIG Women’s open?

Sacensību norises vieta var mainīties, bet pārsvarā tas ir kāds no Lielbritānijā esošajiem golfa laukumiem. 2023. gadā AIG Women’s Open turnīru uzņems ”Walton Heath Old Course” golfa laukums. Tas atrodas uz dienvdrietumiem no Londonas, un ir atvērts jau kopš 1903. gada. Tajā kopumā ir veselas 36 bedrītes, un jau līdz šim šajā golfa laukumā organizētas nozīmīgas sacensības kā, piemēram, ”US Open” kvalifikācija, Raidera kauss, ”European Open” un arī ”Senior Open” čempionāts.

Turnīra balvu fonds

Tiek lēsts, ka aptuvenais turnīra balvu fonds ir virs septiņiem miljoniem ASV dolāru. 2022. gadā to paaugstināja par 26%, sasniedzot 7.3 miljonus ASV dolāru. Pirmo reizi turnīra vēsturē uzvarētāja izcīnīja virs viena miljona dolāru – 1 095 000. Fināliste tika pie 720 tūkstošiem ASV dolāru, kas arī uzskatāma par salīdzinoši labu naudas prēmiju golfā. Balvu fondu izdevās palielināt pēc tam, kad par tā galveno atbalstītāju kļuva uzņēmums AIG, kas arī rotā turnīra nosaukumu. Tas ļāvis uzlabot finansiālos aspektus dāmu golfā. Sagaidāms, ka 2023. gadā turnīrā spēlētājs cīnīsies par līdzvērtīgām naudas balvām.

2023. gada turnīra dalībnieces un favorītes

Pagaidām nav zināms viss dalībnieku sastāvs turnīram. Pēdējās vietas tajā tiks sadalītas 7. augustā, kad norisināsies noslēdzošā kvalifikācija. Šobrīd zināms, ka 2022. gadā iegūto titulu plāno aizstāvēt esošā čempione Ashleigh Buhai, un visai droši, ka viņa tiks uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm uz otrā titula iegūšanu. Jāmin, ka pasaules rangā par šobrīd labākajām golferēm uzskata tādas spēlētājas kā Nelliju Kordu, Jin Joung Ko, Lidiju Ko, Selīnu Butjē, Ruoningu Ji, Liliju Vu, Brūku Hendersoni, bet šī brīža čempione Ashleigh Buhai ieņēm 16. vietu rangā. Var sagaidīt, ka AIG Women’s Open piedalīsies daļa no pasaules labākajām spēlētājām un viņas visas tiks sauktas par favorītēm uz uzvaru. Golfā vērojama nozīmīga konkurence un katra mazākā kļūda maksā dārgi.

Golfa prognozes un derības LV BET

Ja vēlies likt likmes uz golfā notiekošajiem turnīriem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”golfs”, kur atradīsi arī 2023. gada AIG Women’s Open gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz notikumiem golfā ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz AIG Women’s Open LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators saviem spēlētājiem piedāvās veikt likmes arī uz AIG Women’s Open notiekošajiem golfa mačiem. Katrā no dueļiem būs iespēja veikt derības, nosakot spēles uzvarētāju, bedrīšu handikapu, virs/zem likmes un daudz ko citu saistībā ar golfu. Ja vēlies noskaidrot visas pieejamās likmes uz šo sporta veidu, tad ienāc mūsu sporta totalizatorā un iepazīsties vairāk! Tieši pie mums atradīsi plašāko likmju sarakstu, kā arī labākos koeficientus! AIG Women’s open notikums nebūs izņēmums.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *