Formula 1: Japānas Grand Prix

Formula 1: Japānas Grand Prix

No 22. līdz 24. septembrim Japānā gaidāms 17. Formula 1 posms. Iespējams, jau tad būs zināms 2023. gada pasaules čempions, jo pagaidām šī gada čempionātā dominē ”Red Bull” pilots Makss Verstapens. Vai vēlies vairāk uzzināt par F1 notikumiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Japānas Grand Prix

Japānas ”Grand Prix” tiek organizēts kopš 1976. gada. Pārsvarā tas ir viens no čempionāta noslēdzošajiem posmiem un savā ziņā to var attiecināt arī uz 2023. gadu. No 23 čempionāta posmiem Japānā sportisti pulcēsies kā uz 17. posmu, kas šajā reizē notiks no 22. līdz 24. septembrim.

Pirms gada sacīkstē Japānā dominēja pasaules čempions Makss Verstapens. Viņš kļuva gan par ”pole position” ieguvēju kvalifikācijā, gan vēlāk arī izcīnīja pārliecinošu uzvaru sacensībās, par 27 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju, savu komandas biedru Serhio Peresu. Trešo vietu izcīnīja Šarls Leklērs, bet ātrāko apli uzrādīja viens no diviem Āzijas pārstāvjiem F1 – ķīnietis Žo Ganju.

Visvairāk reižu par Japānas Grand Prix uzvarētāju kļuvis leģendārais Mikaels Šūmahers – viņš šajā trasē izcīnījis sešas uzvaras (1995., 1997., 2000., 2001., 2002. un 2004. gadā). Lūiss Hamiltons ir visvairāk uzvaras izcīnījušais pilots no aktīvajiem braucējiem – viņam šajā trasē ir pieci panākumi (2007., 2014., 2015., 2017. un 2018. gadā). Savukārt jau karjeru beigušajam Sebastianam Fetelam ir četri triumfi (2009., 2010., 2012. un 2013. gadā). Komandu konkurencē visvairāk panākumu ir ”McLaren” – deviņi, lai gan pēdējā uzvara Japānā izcīnīta vien 2011. gadā. ”Ferrari” šajā trasē tikuši pie septiņiem panākumiem, ”Mercedes” sešiem, bet ”Red Bull”, kas F1 čempionātā dominē pēdējos gados, pieciem.

Kādu balvu iegūs Japānas Grand Prix uzvarētājs?

Katrā posmā sacensību uzvarētājs tiek pie speciāli izveidota kausa un šampanieša, taču pats nozīmīgākais ir punkti kopvērtējuma tabulā. Pirmās vietas ieguvējs tiek pie 25 punktiem, otrās 18, trešās 15, ceturtās 12, piektās desmit, sestās astoņiem, septītās sešiem, astotās četriem, devītās diviem, bet desmitās vietas ieguvējam tiek viens punkts. Tas arī palīdz to komandām konstruktoru kausā, jo sezonas noslēgumā čempiona titulu iegūst ne tikai pilots, bet arī kāda komanda, kas tikusi pie visvairāk punktiem.

Kur notiks Japānas Grand Prix?

Japānas ”Grand Prix” tiek rīkots Suzukas trasē. Laika gaitā tas rīkots arī ”Fuji Speedway” trasē, taču jau kopš 2009. gada tā nemainīgi noris Suzukā un pagaidām tai ir līgums ar F1 par sacensību norisi līdz 2024. gadam. Sportistiem šajā trasē ir jāveic 53 apļi, bet viena apļa garums ir 5.807 kilometri. Tas nozīmē, ka kopumā visiem sportistiem ir jānobrauc nedaudz virs 307 kilometriem (307.471 km). Japānā visbiežāk jāņem vērā laikapstākļi, kas var būt mainīgi. Nereti Suzukā ir lijis lietus, kas apgrūtinājis sacīksti un tās laikā notikušas sadursmes. Kā jau katrā trasē, arī šeit svarīgs ir starts, kā laikā sportisti cīnās par vietas uzlabošanu.

Japānas Grand Prix grafiks

22. septembrī Japānas Grand Prix gaidāmi divi treniņbraucieni, bet dienu vēlāk īsi pirms kvalifikācijas arī noslēdzošais, trešais. Plkst. 9:00 no rīta pēc Latvijas laika gaidāma kvalifikācija, kurā tiks noskaidrotas starta pozīcijas sacīkstē, bet pats posms norisināsies 24. septembrī plkst. 8:00 pēc Latvijas laika. Divu stundu garumā tiks noskaidrots uzvarētājs un sportists, kurš iegūs 25 punktus kopvērtējumā.

Formula 1 Japānas Grand Prix dalībnieki

Šajā, 2023. gada sezonā, F1 piedalās desmit komandas. Posmā ”Red Bull” pārstāvēs Makss Verstapens un Serhio Peress, ”Ferrari” Šarls Leklērs un Karloss Sainss, ”Mercedes” Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels, ”Aston Martin” Lenss Strols un Fernando Alonso, ”Alfa Romeo” Valteri Botass un Guanju Žo, ”Alpine” Pjērs Gaslī un Estebans Okons, ”AlphaTauri” Niks de Vrīss un Juka Cunoda, ”Haas” Niko Hulkenbergs un Kevins Magnusens, ”McLaren” Oskars Pjastri un Lendo Noriss, bet ”Williams” pārstāvēs Alekss Albons un Logans Šārdžents. Viena izmaiņa gan F1 apvāršņos ir notikusi – ”AlphaTauri” komanda nebija apmierināta ar debitanta Nika de Vrīsa sniegumu, tādējādi viņš tika nomainīts pret pieredzējušo Danielu Rikjardo, kurš pirms šīs sezonas atgriezās ”Red Bull”, tiesa, kā rezerves braucējs.

Japānas Grand Prix favorīti

2023.gada čempionātā dominē ”Red Bull” un jo īpaši Makss Verstapens. Pēc 13 aizvadītiem posmiem Verstapens bija izcīnījis 314 punktus, gandrīz uz pusi apsteidzot otrās vietas ieguvēju, savu komandas biedru Serhio Peresu, kuram ir 189 punkti. Spraigāka cīņa vismaz pēc pirmajiem 13 posmiem norisinājās cīņā par trešo vietu, kurā pagaidām duelējās divi bijušie pasaules čempioni – Fernando Alonso un Lūiss Hamiltons. Sagaidāms, ka arī Japānā ”Red Bull” braucēji, īpaši jau Makss Verstapens, tiks uzskatīti par galvenajiem favorītiem, kamēr citas komandas, kā, piemēram, ”Aston Martin”, ”Ferrari” un ”McLaren” mēģinās izjaukt notiekošo kārtību.

Likmes uz Japānas Grand Prix pie LV BET

Ja vēlies veikt likmi uz F 1 posmu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”Formula 1”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās derību iespējas uz čempionāta notikumiem.

Likt likmes uz F 1 ir ļoti vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Japānas Grand Prix derību padomi un derību padomi vietnē LV BET

LV BET sporta totalizatorā pieejams plašs likmju klāsts. Vari derēt kvalifikācijas, sacensību, brīvo treniņbraucienu uzvarētājus. Tāpat vari noteikt, kura no komandām uzvarēs, kurš no pilotiem sasniegs ātrāko apļa laiku, kā arī abu komandu pilotu izcīnītas vietas sacensībās. Iespējams arī prognozēt iznākumus dažādos pilotu dueļos.

Ja vēlies veikt likmes uz Formulas 1 čempionātu, tad pirms tam ieskaties, kāda ir situācija kopvērtējumā. 2023. gadā dominē ”Red Bull”, kas ir divus soļus priekšā citiem, līdz ar to katrā no posmiem tieši viņus uzskatīs par galvenajiem favorītiem. ”Mercedes” līderis Lūiss Hamiltons gan atzinis, ka sezonas laikā viņa pārstāvētā komanda kādā no posmiem sīvākos pretiniekus spēs uzvarēt. Tāpat spēcīga šogad ir ”Aston Martin” komanda ar Fernando Alonso sastāvā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *