Pasaules čempionāts pludmales volejbolā: bez medaļām Latvijai

Pasaules čempionāts pludmales volejbolā: bez medaļām Latvijai

Šī gada oktobra sākumā Meksikā tika aizvadīts sezonas nozīmīgākais pludmales volejbola turnīrs – pasaules čempionāts. No Latvijas pludmales pāriem sacensībās piedalījās tikai viens – dāmas Tīna Graudiņa ar Anastasiju Samoilovu, finālā zaudējot astotdaļfinālā un vēlāk ieņemot devīto vietu. Vai vēlies vairāk uzzināt par pludmales volejbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar likmju variācijām un dodies veikt interesējošās derības!

Pludmales volejbola pasaules čempionāta vēsture

Pasaules čempionāts pludmales volejbolā pirmo reizi tika organizēts 1997. gadā Losandželosā. Šogad Meksikā tas notika 14. reizi vēsturē, līdz šim tiekot organizētam arī tādās valstīs kā Francijā, Austrijā, Brazīlijā, Vācijā, Šveicē, Norvēģijā, Itālijā, Polijā un Nīderlandē. Pasaules čempionātu organizē reizi divos gados, bet Covid-19 pandēmijas dēļ 2021. gada turnīru pārcēla uz 2022. gadu un līdz ar to šoreiz pasaules čempionāts notika divas sezonas pēc kārtas. 2025. gadā pasaules čempionāts šajā sporta veidā norisināsies Austrālijā.

Līdz šim pasaules čempionātu vēsturē vislabāk veicies Brazīlijas sportistiem, kuri spējuši izcīnīt 35 medaļas – 13 zelta, 11 sudraba un 11 bronzas. Otra medaļām bagātākā valsts ir ASV, kam sešas zelta, septiņas sudraba un piecas bronzas. Savukārt astoņas izcīnītas godalgas ir Vācijas pludmales volejbolistiem – divas zelta, divas sudraba un četras bronzas. Diemžēl Latvijas pludmales volejbolisti godalgas pasaules čempionāta ieskaitē izcīnījuši nav, lai arī laiku lokos tādi sportisti kā Mārtiņš Pļaviņš, Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs bijuši vieni no favorītiem, bet šobrīd starp vadošajām dāmām ir Tīna Graudiņa ar Anastasiju Samoilovu.

2023.gada pasaules čempionāta kopsavilkums

2023.gada pasaules čempionāts pludmales volejbolā bija samērā aizraujošs. No Latvijas turnīrā piedalījās vien dāmu pāris Anastasija Samoilova kopā ar Tīnu Graudiņu. Turnīru viņas sāka ar divām uzvarām apakšgrupā, kas ļāva kvalificēties izslēgšanas spēļu kārtai. Cīņā par astotdaļfinālu divos setos tika pārspēts Ķīnas duets, bet astotdaļfinālā trijos setos divkārtējās Eiropas čempiones piekāpās ASV duetam Hjūzai/Čengai, kuras vēlāk kļuva par 2023. gada pasaules čempionēm, finālā apspēlējot brazīlietes Anu Patrīsiju/Dudu.

Vīru konkurencē no troņa tika gāzti norvēģi Mols/Sērums, kurus ceturtdaļfinālā trijos setos pieveica čehu pāris Perušičs/Šveiners. Vēlāk tieši viņi kļuva par 2023. gada pasaules čempioniem, finālā trijos setos tiekot galā ar zviedriem Āmanu/Helvigu. Savukārt trešo vietu ieguva poļi Losjaks/Brils. Latvijas pludmales volejbols pasaules čempionātā pārstāvēts netika – sezonas gaitā pārus mainīja gan Mārtiņš Pļaviņš, gan Aleksandrs Samoilovs ar Jāni Šmēdiņu. Turpmāk Pļaviņš startēs kopā ar Kristianu Fokerotu, Aleksandrs Samoilovs ar brāli Mihailu Samoilovu, bet Jānis Šmēdiņš ar Gustavu Auziņu.

Sezona pludmales volejbolā vēl nav beigusies

Lai arī sezonas galvenās sacensības aizvadītas, sezona šajā sporta veidā noslēgusies vēl nav. Praktiski visa gada laikā pēc jaunās sistēmas notiek dažādi Beach Pro posmi Elite16, Future un Challenge. Viens posms pludmales volejbolā šajā sezonā norisinājās arī Jūrmalā – ja pirms gada tas bija Elite16, tad 2023. gadā Challenge turnīrs, kurā tāpat piedalījās visi spēcīgākie pāri.

Elite16 tūrē atlicis vēl viens posms, kas no 22. līdz 26. novembrim norisināsies Brazīlijā. ”Challenge” ietvaros no novembra līdz decembrim gaidāmi pat trīs posmi – no 2. līdz 5. novembrim Ķīnā, no 16. līdz 19. novembrim Taizemē un no 30. novembra līdz 3. decembrim Filipīnās. Savukārt zemākās raudzes turnīrā, Future, atlicis vēl viens posms, kas no 22. līdz 26. novembrim plānots Austrijā. Pēcāk sportistiem gaidāma maza atpūta, bet jau nākamā gada sākumā plānots 2024. gada sezonas sākums.

Likmes uz pludmales volejbolu LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz pludmales volejbola notikumiem un spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Pludmales volejbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz pludmales volejbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām pludmales volejbola spēlēm.

Likmju veidi uz pludmales volejbolu

Ja tevi interesē pludmales volejbols, tad LV BET sporta totalizatorā iespējams veikt likmes uz spēles uzvarētāju, gūto punktu skaitu spēlē un katram pārim atsevišķi, spēles handikapu un katra seta uzvarētāju. Ar visām pieejamajām likmēm iepazīsties LV BET sporta totalizatorā pirms veic derības. Ja vēlies veikt informētas likmes, tad iepazīsties ar spēku samēriem un kā pārim veicies sezonas griezumā. Jāmin, ka pludmales volejbolā pastāv asa konkurence un gan dāmām, gan kungiem par uzvaru cīnās vismaz desmit pāri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *