Igaunijas – Latvijas basketbola līga: 16 komandas, viens tituls

Igaunijas – Latvijas basketbola līga: 16 komandas, viens tituls

No septembra beigām līdz pat nākamā gada aprīlim norisinās 2023./2024. gada apvienotā Latvijas – Igaunijas basketbola līga. Tajā nemainīgi piedalās 16 komandas, taču kopumā notikušas atsevišķas dalībnieku izmaiņas. Kā čempioni turnīru sagaidīja Ukrainas klubs ”Prometey”, kas turnīrā startē otro sezonu pēc kārtas. Vēlies vairāk uzzināt par basketbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Latvijas – Igaunijas basketbola līgu

Pafbet Latvijas-Igaunijas basketbola līga pastāv kopš 2018./2019. gada, kad Latvijas un Igaunijas Basketbola federācijas vienojās par kopīgās līgas izveidi. Tobrīd abām tas bija samērā izdevīgi – igauņi, spēlējot pret Latvijas komandām, varēja audzēt konkurētspēju, bet Latvijā bija palikušas vien sešas augstākās līgas komandas.

Kopš 2018./2019. gada sezonas katrā no gadiem čempions bijis cits. Par pirmās sezonas uzvarētāju kļuva BK ”Ventspils”, kamēr 2019./2020. gada sezona Covid-19 pandēmijas dēļ netika izspēlēta līdz galam. 2020./2021. gada sezonā, finālmačus izspēlējot burbulī, pirmo reizi triumfēja Tallinas ”Kalev”/”Cramo”, kamēr pirms diviem gadiem par čempioni kļuva ”VEF Rīga”. Iepriekšējā sezonā, apspēlējot tieši VEF, pirmo reizi triumfēja ukraiņu ”Prometey”.

Turnīra formāts paredz, ka vispirms 16 komandas aizvada 30 spēļu regulāro turnīru – tas nozīmē, ka pret katru komandu tiek aizvadītas divas spēles – viena savā laukumā un viena izbraukumā. Sezonas gaitā ir arī pārtraukumi izlašu logu dēļ, un pārsvarā regulārā sezona noslēdzas martā. Astoņas labākās vienības pēc izcīnītās bilances iekļūst izslēgšanas mačos. Ja iepriekš čempions noskaidrojās ”Final Four”, tad šogad formāts mainīts – ceturtdaļfināls un pusfināls noritēs sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā viss noskaidrosies vienā spēlē.

2023./2024.gada sezonas dalībnieces

No Latvijas 2023./2024. gada sezonā piedalīsies tādas komandas kā ”VEF Rīga”, ”Ventspils”, ”Ogre”, ”Liepāja”, ”Valmiera Glass”/ViA, ”Latvijas Universitāte” un jaunpienācēji ”Rīgas Zeļļi”. No Igaunijas turnīrā startēs Tallinas ”Kalev”/”Cramo”, Tallinas ”Kalev”, ”Viimsi”, ”Keila”, ”Avis Rapla”, ”Tartu Ulikool”, ”Parnu Sadam” un Tallinas ”TalTech” komandas, bet kā pēdējā, 16. dalībniece, ir ukraiņu ”Prometey”, kas otro gadu pēc kārtas kā savu bāzes vietu atradusi Latvijas galvaspilsētu Rīgu.

Pret iepriekšējo sezonu dalībnieku skaitā notikušas izmaiņas. Igauniju turnīrā vairs nepārstāv Rakveres ”Tarvas”, kas pēdējos gados bija viena no turnīra vājākajām komandām. Savukārt Latviju papildinājuši Rīgas ”Zeļļi”, kas veido samērā ambiciozu projektu. Viens no kluba vēstnešiem ir bijušais NBA spēlētājs Andris Biedriņš, bet klubā spēlē vairāki zināmi latviešu spēlētāji un perspektīvi basketbolisti.

Sezonas svarīgākie dueļi

Latvijas klubu rindās jau par klasiku izveidojies duelis starp ”VEF Rīga” un ”Ventspils” komandām. Pirmais no tiem gaidāms jau 21. oktobrī, bet ”VEF Rīga” savā laukumā ventspilniekus uzņems nākamā gada 9. martā. Cits svarīgs duelis var būt starp ”VEF Rīga” un ukraiņu ”Prometey”. Pirmais no tiem norisināsies šī gada 29. oktobrī, bet cits nākamā gada 2. martā. Vēl starp Latvijas klubiem nozīmīgi var būt ”Ogres” un ”Ventspils” spēles, kā arī tā saucamais studentu derbijs starp ”Latvijas Universitāti” un ”Valmieru Glass”/ViA.

”Prometey” spēles pret ”Kalev”/”Cramo” arī būs interesantas līdzjutējiem. Pagājušās sezonas regulārajā turnīrā tieši ”Kalev” kļuva par vienīgo komandu, kas prata apspēlēt spēcīgo ”Prometey”. Savukārt igauņu starpā starpsezonā spēku samēri izlīdzinājušies. Ja ”Viimsi” palicis vājāks, tad citas komandas ir spēkos līdzvērtīgas un var viena otru apspēlēt. Līdz ar to ar interesi var uzlūkot gandrīz katru šīs valsts klubu dueli.

Likmes uz Latvijas – Igaunijas basketbola līgu LV BET sporta totalizatorā

Kā veikt likmes uz basketbolu? To paveikt ir pavisam vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja un basketbola spēlēm.

LV BET sporta totalizatorā var veikt derības uz katru no līgas spēlēm. Vari paredzēt ne tikai uzvarētāju, bet arī derēt uz handikapa, kopā gūto punktu skaitu, katras komandas kopā gūto punktu skaitu ceturtdaļā, puslaikā un spēlē kopā, kā arī daudziem citiem iespējamiem ar spēli saistītiem aspektiem. Ja izlemsi veikt derības uz ”VEF Rīga” spēlēm, kam esam kļuvuši par vienu no atbalstītājiem, tad atradīsi arī īpašās spēlētāju likmes. Pavisam noteikti LV BET sporta totalizatorā atradīsi vienus no labākajiem piedāvājumiem tirgū.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *