Eiropas hokeja līgas: latvieši pārstāvēti visos spēcīgākajos turnīros

Eiropas hokeja līgas: latvieši pārstāvēti visos spēcīgākajos turnīros

Jau ilgāku brīdī Eiropas hokeja līgās sākusies jaunā sezona. Visās spēcīgākajās vecā kontinenta turnīros pārstāvēti Latvijas hokejisti, kuri ar tādām vai citādām sekmēm turpina savas karjeras. Dažiem no viņiem talkā nāca pasaules čempionāts, kurā Latvijas hokeja izlase izcīnīja vēsturisko bronzu. Vēlies vairāk uzzināt par hokeju? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Kopsavilkums par Eiropas hokeja līgām

Neapšaubāmi, pasaules hokeja spēcīgākā līga ir Nacionālā hokeja līga (NHL), taču ne visiem tajā izdodas nokļūt un līdz ar to daudzi par savu galamērķi noteikuši Eiropu. Arī šeit netrūkst laba līmena turnīru, par spēcīgākajiem saucot Zviedrijas, Somijas, Šveices un Čehijas nacionālos čempionātus. Protams, pastāv arī citi un arī tajos Latvijas hokejisti ir pamanāmi – piemēram, Vācija, Dānija, Francija, Polija un citas valstīs ir tās, kuru klubu rindās var atrast pa kādam latviešu hokejistam. Tomēr arī vadošajās līgās tādu netrūkst, lai gan vien retais ieguvis paaugstinājuma pēc izcīnītās bronzas pasaules čempionāta ietvaros.

Zviedrija (SHL un Allsvenskan)

Zviedrijas spēcīgākā hokeja līga saucas SHL, bet otrā līga par Allsvenskan. SHL piedalās 14 komandas, kuras regulārā turnīra laikā noskaidro sešas automātiskas play-off dalībnieces, kamēr septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnās astotdaļfinālā. Pēdējo divu vietu īpašnieces izkrīt līgu zemāk. 2023./2024. gada sezonā augstākajā līgā spēlē trīs latvieši – no ”Orebro” uz ”Rogle” pārcēlies Rodrigo Ābols, uz ”Modo” devies izlases aizsargs Kristiāns Rubīns, bet pēc veiksmīgā čempionāta ”Skelleftea” komanda piesaistīja Mārtiņu Dzierkalu. Sezonu vislabāk sākusi pēdējā komanda, kas pēc desmit spēlēm ir otrajā vietā. ”Modo” ceturtajā, bet ”Rogle” vien 11. pozīcijā.

Latvieši pamanāmi arī Allsvenskan jeb pēc spēka Zviedrijas otrajā līgā. ”Brynas” parakstīja Kārli Čuksti un Miku Indraši, kamēr uzbrucējs Rihards Marenis ”Nybro” komandu. Georgs Golovkovs, kurš pasaules čempionātā laukumā nedevās, šobrīd redzams ”Ostersund” sastāvā.

Somija

Somijas augstākajā līgā šobrīd spēle divi latviešu hokejisti. Ne pirmo sezonu vienā no planētas spēcīgākās izlases valstīm spēlē Oskars Batņa – viņš ir ”Jukurit” komandas pārstāvis. Savukārt no ”Mestis” uz augstāko līgu pacēlies Miks Tumānovs, kurš pievienojies JYP komandai. Jāmin, ka Batņa sezonas ievadā bija ļoti rezultatīvs, pāris spēlēs sakrājot vairāk vārtus nekā visā iepriekšējā sezonā kopumā. Ja pagājušajā sezonā Batņa 57 spēlēs tika pie četriem vārtiem un desmit piespēlēm, tad šogad 11 spēļu laikā viņam jau seši vārtu guvumi un trīs rezultatīvās piespēles.

Šveice

Daudzi par spēcīgāko hokeja turnīru Eiropā sauc Šveices nacionālo līgu. Arī šeit latviešu hokejisti ir pārstāvēti. Pēc neveiksmīgas sezonas NHL, kurā lielākoties nācās cīnīties ar gūto traumu, kā arī iedzīvošanos jaunajā komandā, uz Eiropu pārcēlies Rūdolfs Balcers, pievienojoties Cīrihes ”Lions” komandai. Lozannā joprojām spēlē vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, bet ”Langnau” rindās Oskars Lapinskis. Cīrihes ”Lions” tiek uzskatīta par vienu no favorītēm uz titula, kas pagaidām arī pierādījies – otrā vieta turnīra tabulā, bet Balcers bijis samērā rezultatīvs. 13 spēlēs viņam jau septiņi vārtu guvumi un vēl arī piecas rezultatīvas piespēles – kopā 12 rezultativitātes punkti.

Čehija

Čehijas augstākā līga arī liekama samērā augstā plauktā. No tās iespējams pa taisno nonākt NHL redzeslokā un viens pierādījums tam jau ir – pēc veiksmīgas sezonas uz Floridas ”Panthers” pārcēlās Uvis Balinskis. Latviešu leģions arī šogad Čehijā ir samērā paliels – ”Litvinov” sastāvā spēlē aizsargi Kristaps Zīle un Jānis Jaks, ”Mountfield” komandā Ralfs Freibergs, ”Vitkovice” turpina spēlēt uzbrucējs Roberts Bukarts, bet pirmo sezona Eiropā šī kļuvusi uzbrucējam Eduardam Tralmakam, kurš papildinājis Jaromīram Jāgram piederošo ”Kladno”. Tieši Tralmaks vārtu ziņā pagaidām bijis labākais no latviešiem – desmit mačos viņam pieci precīzi metieni, kā arī viena piespēle. Septiņi rezultativitātes punkti Jakam – divi vārti un piecas piespēles. Tabulā vislabāk klājies ”Litvinov”, kas sezonu sācis ar 28 punktiem un otro vietu.

Slovākija

Slovākijas čempionāts pēdējos gados arī bijs viens no tiem, kuros redzami latviešu hokejisti. Šosezon uz šejieni pārcēlies Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš noslēdzis divu gadu līgumu ar Mihalovces ”Dukla”. Tiek vēstīts, ka viņš šajā laikā pelnīs aptuveni 130 tūkstošus eiro, tādējādi esot viens no labāk apmaksātajiem hokejistiem. ”Nove Zamky” spēlē aizsargs Roberts Mamčičs, kurš vienā no spēlēm izcēlās ar hat-trick, ”Liptovsky Mikulas” pārstāv Haralds Egle, bet vienā no vājākajām komandām, ”HC 19 Humenne” pievienojies centra uzbrucējs Vitālijs Pavlovs. Daugaviņš pagaidām Slovākijā aizvadījis deviņas spēles, kuru laikā viņam četri precīzi metieni un trīs piespēles.

Citas līgas

Daudz latviešu ir ASV dažādās līgās, kā, piemēram, Amerikas hokeja līgā un ASV studentu līgā, kā arī citās Ziemeļamerikas junioru līgās. Samērā augstu kotējas Vācijas jeb DEL līga, taču tajā šosezon ir tikai viens latvietis – vārtsargs Kristers Gudļevskis. Latvijas hokejisti atrodami Dānijas, Norvēģijas, Polijas, Francijas, Austrijas augstāko klubu rindās. Tāpat daži atgriezušies Latvijā, pagaidām spēlējot Latvijas klubos. Mārtiņš Karsums pēc 20 gadu pārtraukuma atgriezies dzimtenē un pārstāv Baltijas hokeja čempioni ”Zemgali”/LBTU, Gints Meija pievienojies ”Mogo”/LSPA, bet Miķelis Rēdlihs pārstāv ”Prizmu”, kurā spēlē iepriekš Čehijā un Slovākijā praksi iemantojušais Patriks Zabusovs.

Labākās hokeja derības LV BET sporta totalizatorā

Kā veikt likmes uz hokeju? To paveikt ir pavisam vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

Kopumā LV BET sporta totalizators piedāvā veikt derības uz katru no mačiem, tostarp jebkurā Eiropas līgas notikumiem. Vari paredzēt spēles uzvarētāju, handikapu, katra perioda uzvarētāju, gūtos vārtus un pat precīzus vārtu guvējus un precīzu spēles rezultātu. Ar visām pieejamajām likmēm iepazīsties mūsu totalizatorā! Pirms izdari likmes, iepazīsties ar komandu sniegumiem, vērtīgo statistiku, kā arī vietu tabulā un pēdējo spēļu rezultātiem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *