NFL 2023./24. gada sezona: ASV populārākā sporta līga sāks jauno gadu

NFL 2023./24. gada sezona: ASV populārākā sporta līga sāks jauno gadu

Sākot no šī gada 8. septembra Nacionālajā futbola līgā jeb kā to plašāk zina ar abreviatūru NFL sāksies jaunā, 2023./2024. gada sezona. Kā čempione to sagaidīs Kanzassitijas ”Chiefs”, kas Super bowl izcīņā iepriekšējā sezonā ar 38:35 pārspēja Filadelfijas ”Eagles”. Jāmin, ka šī kļūs jau par 104. NFL sezonu un tajā piedalīsies 32 komandas. Vēlies vairāk uzzināt par amerikāņu futbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

2022./2023.gada sezonas kopsavilkums

NFL par Super bowl ik sezonu cīnās 32 komandas, kuras sadalītas divās konferencēs – AFC (American Football conference) un NFC (National Football conference). Regulārā turnīra laikā tiek aizvadītas 17 spēļu kārtas, pēc kā seko wild card izslēgšanas raunds un nākamie ”play-off” raundi, noskaidrojot gan katras konferences čempioni, gan titula ieguvēju.

AFC 2022./2023. gada sezonā savstarpēji sacentās tādas komandas kā Bufalo ”Bills”, Maiami ”Dolphins”, Jaunanglijas ”Patriots”, Ņujorkas ”Jets”, Kanzassitijas ”Chiefs”, Losandželosas ”Chargers”, Lasvegasas ”Raiders”, Denveras ”Broncos”, Sinsinati ”Bengals”, Baltimoras ”Ravens”, Pitsburgas ”Steelers”, Klīvlendas ”Browns”, Džeksonvilas ”Jaguars”, Tenesī ”Titans”, Indianapolisas ”Colts” un Hjūstonas ”Texans”. Par AFC konferences čempioni kļuva Kanzassitijas ”Chiefs”, kas finālā ar 23:20 pārspēja Sinsinati ”Bengals”.

NFC divīzijā spēlēja tādas komandas kā Filadelfijas ”Eagles”, Dalasas ”Cowboys”, Ņujorkas ”Giants”, Vašingtonas ”Commanders”, Sanfrancisko ”49ers”, Sietlas ”Seahawks”, Losandželosas ”Rams”, Arizonas ”Cardinals”, Minesotas ”Vikings”, Detroitas ”Lions”, Grīnbejas ”Packers”, Čikāgas ”Bears”, Tampabejas ”Buccaneers”, Karolīnas ”Panthers”, Ņuorleānas ”Saints” un Atlantas ”Falcons”. Par NFC konferences čempioni kļuva ”Eagles”, kas finālā pārliecinoši ar 31:7 pieveica Sanfrancisko ”49ers”.

Super bowl izcīņa tika aizvadīta 2023. gada 12. februārī, ”State Farm” stadionā, Glendeilā, Arizonā. ”Eagles” piedalījās ceturtajā finālā un otrajā sešu sezonu laikā, kamēr ”Chiefs” piektajā un jau trešajā pēdējo četru sezonu ietvarā. Pirmo puslaiku krietni labāk aizvadīja ”Eagles”, kas panāca desmit punktu pārsvaru (24-14). Otrajā puslaikā ”Chiefs” ne tikai atspēlējās, bet arī uzvarēja visā duelī. Par spēles varoni kļuva Harisons Butkers, kurš nodrošināja uzvaru ar trīs punktu brīvsitienu. Par fināla vērtīgāko spēlētāju atzina ”Chiefs” līderi, saspēles vadītāju jeb kvoterbeku Patriku Mahoumsu.

2023./2024. gada sezonas norise

Jaunajai NFL sezonai komandas sāks gatavoties no augusta vidus. Kā norādīts līgas paziņojumā, tad pirmā sagatavošanas posma nedēļa gaidāma no 10. augusta. Komandām ir iespēja savas nometnes sākt līdz 13. augustam. Pēcāk gaidāmas arī vairākas pirmssezonas pārbaudes spēles, bet pirmā spēļu diena gaidāma 8. septembrī. Jauno sezonu atklās čempione Kanzassitijas ”Chiefs”, kas savā laukumā uzņems Detroitas ”Lions”.

No 1. līdz 15. oktobrim trīs NFL spēles norisināsies Anglijā, Premjerlīgas kluba ”Tottenham” stadionā. 1. oktobrī savstarpējo maču aizvadīs Atlantas ”Falcons” pret Džeksonvillas ”Jaguars”, nedēļu vēlāk cīnīsies jau minētā ”Jaguars” pret Bufalo ”Bills”, bet starptautisko spēļu sēriju noslēgs mačs starp Baltimoras ”Ravens” pret Tenesī ”Titans”.

Starptautiskās spēles gaidāmas arī novembrī, taču šoreiz jau Vācijā. Frankfurtē 5. novembrī vispirms savstarpējo maču aizvadīs Maiami ”Dolphins” pret čempioni Kanzassitijas ”Chiefs”, kamēr nedēļu vēlāk, 12. novembrī, Indianapolisas ”Colts” cīnīsies pret Jaunanglijas ”Patriots”.

Regulārā sezona noslēgsies ar 18. spēļu nedēļu 2024. gada 6. un 7. janvārī. No 13. līdz 15. janvārim sāksies aizraujošākā sezonas daļa – izslēgšanas cīņas. Vispirms norisināsies ”wild card” raunds, 20. un 21. janvārī gaidāmi divīziju izslēgšanas cīņas, bet 28. janvārī abu konferenču fināli.

Sezonas saldais ēdiens jeb fināls gaidāms 2024. gada 11. februārī. Tas šoreiz gaidāms Lasvegasā, ”Allegiant” stadionā. Līdz šim NFL vēsturē visvairāk titulus (sešus) izcīnījušas divas komandas – Jaunanglijas ”Patriots” un Pitsburgas ”Steelers”. Minētā ”Patriots” visus Super bowl titulus izcīnījusi kopš 2001. gada, kad tās rindās spēlējis leģendārais kvoterbeks Toms Breidijs. Pieci čempiona tituli ir Dalasas ”Cowboys” un Sanfrancisko ”49ers”, kamēr četri Grīnbejas ”Packers” un Ņujorkas ”Giants”.

Nākamās sezonas favorīti

Sagaidāms, ka arī nākamajā sezonā abas finālistes, Kanzassitijas ”Chiefs” un Filadelfijas ”Eagles” tiks sauktas par galvenajām favorītēm cīņā par čempiona godu. Bukmeikeri pauž, ka AFC konference ”Chiefs” ir labākās izredzes uzvarēt, tās koeficientam esot 4.50 apmērā. Daudz neatpaliek Bufalo ”Bills” (5.50) un Sinsinati ”Bengals” (5.75). Vēl zināmu konkurenci varētu izrādīt Ņujorkas ”Jets”, kas pastiprinājusies ar pretrunīgi vērtēto Āronu Rodžersu (9.00).

NFC konferencē favorītes statuss atvēlēts jau minētajai ”Eagles”. Tās koeficients vēlreizējai iekļūšanai finālā noteikts ar aptuveni 4.25. Nedaudz atpaliek konferences fināliste Sanfrancisko ”49ers”, bet vēl starp favorītēm minētas Dalasas ”Cowboys” (7.00) un Detroitas ”Lions” (10.00). Šajā ziņā bukmeikeri uzskata, ka spraigāka cīņa par uzvaru konferencē būs AFC.

Divīziju ziņā bukmeikeri uzskata, ka par labākajām attiecīgi savās divīzijās kļūs Bufalo ”Bills”, Sinsinati ”Bengals”, Džeksonvillas ”Jaguars”, Kanzassitijas ”Chiefs”, Filadelfijas ”Eagles”, Detroitas ”Lions”, Ņūorleānas ”Saints” un Sanfrancisko ”49ers”.

Likmes uz NFL LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators saviem spēlētājiem piedāvā plašu NFL likmju klāstu. Būs iespējams gan izdarīt likmes pirmssezonas spēļu laikā, gan arī visas sezonas gaitā, paredzot ne tikai uzvarētāju, bet arī handikapu, katras komandas gūtos punktus kopā un atsevišķi, iznākumus ceturtdaļā un daudz ko citu!

Pirms sezonas ieskaties bukmeikeru piedāvātajās outright iespējās, kas dod iespēju uzzināt, kuras no komandām tiek uzskatītas par galvenajām favorītēm pirms nākamās sezonas. Vari ieskatīties arī īpašākās outright likmēs, kā, piemēram, potenciālo individuālo balvu saņēmējos. Pirms sezonas sākuma iesakām rūpīgi izpētīt, kā mainījušies komandu sastāvi, jo katru vasaru notiek atsevišķas maiņas un citkārt vienības maina arī nozīmīgi spēlētāji jeb līderi.

Ja vēlies izdarīt likmes uz NFL līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē amerikāņu futbolu, kurā atradīsi visas NFL piedāvātās spēles. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošos notikumus, uz kuriem iespējams likt likmes. Mūsu totalizators piedāvā derības uz plašu sporta veida klāsta sacensībām, tāpēc tev būs no kā izvēlēties.

Likt likmes uz sporta notikumem Eiropā, kā arī citviet pasaulē, tostarp uz NFL mačiem, ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajiem turnīriem un spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *