Ultra Trail du Mont-Blanc ultramaratons

Ultra Trail du Mont-Blanc ultramaratons

No šī gada 28. augusta līdz pat 3. septembrim Alpos norisināsies kārtējais ultramaratons jeb tā saucamais Ultra Trail du Mont-Blanc. Tajā sportistiem jāveic 160 kilometru gara distance, līdz finišam tiekot tikai izturīgākajiem. Vēlies vairāk uzzināt par ultramaratona sacensībām? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Ultra-Trail du Mont-Blanc

Ultra-Trail du Mont-Blanc ultramaratons tiek organizēts jau kopš 2003. gada un tas ir viens no smagākajiem skrējieniem šajā sporta veidā, jo tiek aizvadīts kalnu apvidū Alpos. Sākot no 2023. gada, sacensības pārsauktas par UTMB World series finals, kas ir kā noslēdzošais kvalifikācijas skrējiens World series kvalifikācijā, kas norit viscaur pasaulē.

Līdz šim vīriešu konkurencē visvairāk reižu uzvarējuši Francijas pārstāvji – tie par čempioniem kļuvuši deviņas reizes. Piecas reizes par sacensību uzvarētājiem vīriešu konkurencē kļuva Spānijas skrējēji, divas Itālijas, bet pa reizei Nepālas, Šveices un Lielbritānijas sportisti. Medaļu ziņā 18 ir gan Francijas, gan Spānijas skrējējiem. Spāņi līdz šim izcīnījuši mazāk pirmās vietas, taču vairāk otrās un trešās vietas nekā Francijas skrējēji – attiecīgi sešas otrās un septiņas trešās. 2022. gadā vīriešu konkurencē par uzvarētāju tika kronēts spānis Kilians Hornē, kurš par sacensību čempionu kļuva ceturto reizi karjerā.

Sieviešu konkurencē visvairāk reižu uzvarējušas ASV sportistes – astoņas. Piecas šo sacensību uzvaras ir Lielbritānijas izturības skrējējiem, trīs Francijas, bet viena Spānijas, Šveices un Itālijas skrējējiem. Visvairāk godalgu gan ir Francijas skrējējām – 15, jo bez trim uzvarām iegūtas arī trīs otrās vietas un deviņas trešās. 13 godalgas ir Spānijai, bet desmit jau minētajai ASV. 2022. gadā pirmo reizi karjerā par sacensību uzvarētāju kļuva amerikāniete Keitija Šide.

Kas ir ultramaratons?

Par ultramaratonu sauc jebkuru skriešanas distanci, kas ir garāka par maratonu jeb 42 kilometriem. Pārsvarā ultramaratonus skrien divos dažādos formātos – kilometru jeb distanču, kā arī laika ultramaratonos. Distanču sacensībās ir jāpieveic konkrēts kilometru skaits, piemēram, 50 vai 100 kilometri, kamēr laika sacensībās noteiktā laikā (piemēram, 24 stundās) jānoskrien pēc iespējas vairāk. Starptautiskā Vieglatlētikas savienība par oficiālo ultramaratona distanci noteikusi 100 kilometrus, kuros tad arī fiksē pasaules rekordus. Pašreiz 100 kilometru distancē pasaules rekordists vīriešiem ir japānis Takahiro Sunada ar rezultātu sešas stundas 13 minūtes un 33 sekundes.

Kad un kur notiks Ultra-Trail du Mont-Blanc?

Ultra Trail du Mont-Blanc ikgadēji norisinās Francijas dienvidaustrumos, pilsētā Šamonī, kas atrodas Alpu kalnu ietvarā. Tieši Šamonī tika organizētas pirmās ziemas olimpiskās spēles. Ultramaratons, kurā sportistiem būs jāveic 100 jūdzes jeb 160 kilometru gara distance, 2023. gadā norisināsies no šī gada 28. augusta līdz pat 3. septembrim.

Ultra-Trail du Mont-Blanc skrējiena maršruts

Jau minēts, ka Ultra Trail du Mont Blanc skrējiens norisinās Alpu kalnos, līdz ar to skrējējiem jābūt gataviem diezgan grūtai distancei. Tā sāksies Šamonī, un sportisti arī finišēs Šamonī. Lai nonāktu atpakaļ Šamonī tie izskries cauri tādiem punktiem kā Col de Voza, Les Contamines, Croix du Bonhomme, Les Chapieux, Col de la Seigne, Mont-Favre, Courmayeur, Refuge Bertone, Arnuva, Grand Col Ferret, Praz de Fort, La Fouly, Champex d’en Bras, Bovine, Les Tseppes, Trient, Vallorcine, Argentiere. Sacensību laikā sportisti ieskries Itālijā, kurā aizvadīs nozīmīgu posmu, kā arī skries netālu no Itālijas – Šveices robežas. Šveicē gan 160 kilometru garā skrējiena laikā viņi neieskries.

Ultra-Trail du Mont-Blanc dalībnieki

Dalībnieku sastāvs nekur nav publicēts. Visdrīzāk uz starta dosies visi nozīmīgākie favorīti no iepriekšējo gadu sacensībām. Vīriešu konkurencē labākie sportisti bijuši no Francijas, Spānijas, Itālijas, Šveices, Nepālas un Lielbritānijas, kamēr dāmu konkurencē spēcīgākās bijušas ASV skrējējas, bet vēl starp labākajām bijušas arī Francijas, Spānijas, Itālijas un Šveices skrējējas. Jāmin, ka arī šoreiz katru valsti Ultra Trail du Mont Blanc pārstāvēs noteikts skaits skrējēju, kas cīnīsies par uzvaru.

Ultra-Trail du Mont-Blanc derības uz LV BET

Ja vēlies likt likmi uz ultramaratona notikumiem, tostarp Ultra trail du Mont-Blanc, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’vieglatlētika”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās sacensības.

Likt likmes uz vieglatlētikas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem, tostarp vienu no slavenākajiem Lielbritānijas daudzdienu velobraucieniem. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likmes uz ultramaratoniem LV BET

Nez vai sporta totalizatori būs naski uz likmju piedāvāšanu ultramaratona sakarā. Šīs ir nišas sporta veida sacensības, kuras negūst lielu ievērību sporta pasaulē, izņemot, ja kāds no sportistiem sasniedz ievērojamu rezultātu. Sacensību formāts ir nežēlīgs – tās var risināties par 24 stundas, kuru laikā sportistiem jāveic ļoti garas distances. Gadījumā, ja sporta totalizatori, tostarp LV BET, piedāvā šīs sacensības, tad visdrīzāk daudz opciju likmju sakarā nebūs. Viena no tām – derēt no sarakstā esošajiem sportistiem saistībā ar uzvaru sacensībās. Ja tevi interesē veikt likmes uz ultramaratona sacensībām, tad ienāc LV BET sporta blogā un meklē vieglatlētikas sadaļu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *