NBA regular season ends | LV BET Blog

PORZIŅĢIS NBA LĪDERĒ, DĀVIS SEZONU PABEIDZ AR LABĀKO STATISTIKU PĒDĒJOS GADOS

Naktī uz 15. aprīlī noslēdzās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas izspēle. Gan Austrumu, gan Rietumu konferencē noskaidrojās sešas komandas, kas automātiski spēlēs izslēgšanas spēlēs, un četras, kuras par pēdējām divām vietām cīnīsies ”play-in” fāzē. NBA līderē sezonu pavadījis latvietis Kristaps Porziņģis, bet sezonas laikā aizmainīts tika Dāvis Bertāns, kurš ”Hornets” sastāvā izmantoja sev doto iespēju. Vēlies veikt derības uz NBA spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvājumu un veic likmes!

AUSTRUMU KONFERENCE: AR LĪGAS LĪDERI UN ATSEVIŠĶIEM PĀRSTEIGUMIEM

NBA regular season ends | LV BET BlogRegulārajā sezonā katrai NBA komandai jāaizvada 82 spēles. Pēc tam tiek noteikts, kuras sešas no katras konferences automātiski tiek izslēgšanas spēlēs un kuras četras turpina cīņu ”play-in”. 2023./2024. gada sezonā Austrumu konferencē spēlēja spēcīgākā komanda līgā – Bostonas ”Celtics”, kas iekrāja bilanci 64-18 un kļuva par regulārās sezonas uzvarētāju. Tas nozīmē, ka visās izslēgšanas spēļu sērijās klubam būs sava laukuma priekšrocības. ”Celtics” aizvadīja labāko regulāro sezonu kopš 2007./2008. gada sezonas, kad tika izcīnītas 66 uzvaras un turklāt vēlāk arī izcīnīts NBA tituls.

Labāko sešiniekā bija redzami atsevišķi pārsteigumi. Augsto otro vietu izcīnīja Ņujorkas ”Knicks”, kuras rindās augstu individuālo sniegumu demonstrēja Džeilens Bransons. Atlikušo sezonu klubam gan nāksies spēlēt bez viena no līderiem Džūliusa Rendla. Labāko sešinieku sasniedza arī Milvoki ”Bucks” un Klīvlendas ”Cavaliers”, bet izslēgšanas spēlēs atgriezusies Orlando ”Magic”. Klubs nebija spēlējis izslēgšanas mačos kopš 2019./2020. gada sezonas, bet 47 izcīnītās uzvaras regulārās sezonas laikā ir labākais sniegums kopš 2010./2011. gada, kad tika gūtas 52 uzvaras. Pēc trīs sezonu izlaišanas ”play-off” atgriezusies arī Indiānas ”Pacers”, kas izveidojusi sabalansētu sastāvu ar Tairīsu Halibērtonu un Paskālu Siakamu priekšgalā.

”Play-in” spēlēs pagājušās sezonas fināliste Maiami ”Heat”, Filadelfijas ”76ers”, kuras sezonu ietekmēja Džoela Embīda trauma, kā arī Atlantas ”Hawks” un Čikāgas ”Bulls”. Bruklinas ”Nets”, Šarlotas ”Hornets”, Toronto ”Raptors”, Detroitas ”Pistons” un Vašingtonas ”Wizards” beigušas sezonu pēc 14. aprīļa.

KRISTAPS PORZIŅĢIS VIENS NO BOSTONAS LIETDERĪGĀKAJIEM SPĒLĒTĀJIEM

Pēc veiksmīgās 2022./2023. gada sezonas vasarā Kristaps Porziņģis tika aizmainīts uz vienu no NBA vadošajām komandām Bostonas ”Celtics”, kas starpsezonā pastiprinājās arī ar Drū Holideju. Savā pirmajā sezonā Bostonas sastāvā Porziņģis pierādīja savu lietderību titula tīkotājā, vidēji gūstot 20.1 punktu, izcīnot 7.2 atlēkušās bumbas, atdodot divas piespēles un bloķējot 1.9 pretinieku metienus. Bloķētajos metienos Kristaps uzrādījis labāko statistiku kopš 2019./2020. gada sezonas, kad pārstāvēja Dalasas ”Mavericks”. Laukumā viņš devās 57 spēlēs, un tajās Bostonai izdevās izcīnīt 43 uzvaras, bet Porziņģis sakrāja 13 ”double-double”. Porziņģis ar savu spēles arsenālu uzbrukumā dažādo ”Celtics” iespējas – viņš var spēlēt ar muguru pret grozu, trāpīt tālmetienu pēc piespēles un uzlikta bloka, kā arī prot pats sev izkārtot metienu, pēc māņkustības metot no distances vai dodoties caurgājienā. Aizsardzībā viņš cementē ”Celtics” groza apakšu.

DĀVIS BERTĀNS IZMANTO SAVU IESPĒJU ŠARLOTĀ

Dāvis Bertāns aizvadīja savu astoto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu. Tās laikā viņu no Oklahomsitijas ”Thunder” aizmainīja uz vienu no līgas vājākajām komandām – Šarlotas ”Hornets”. Tajā Bertānam tika dota iespēja un latvietis to izmantoja. Uzbrucējs iekrāja labāko statistiku kādas komandas sastāvā kopš 2019./2020. gada sezonas, kad spēlēja Vašingtonas ”Wizards”. Aizvadītajās 28 spēlēs ”Hornets” sastāvā viņam 20.8 minūtes laukumā, 8.8 punkti, 1.8 atlēkušās bumbas, 0.9 piespēles un 37.5 % precizitāte no tālmetienu līnijas. Pēc sezonas Dāvis var atteikties no pēdējā līguma gada, kurā ir garantēti 5.25 miljoni dolāru un kļūt par brīvo aģentu.

RIETUMU KONFERENCĒ SĪVA CĪŅA PAR PIRMO VIETU

Līdz pat pēdējai spēļu kārtai noritēja cīņa par to, kura komanda kļūs par uzvarētāju Rietumu konferencē. Par šo godu cīnījās trīs komandas – Oklahomsitijas ”Thunder”, Denveras ”Nuggets” un Minesotas ”Timberwolves”. Uzvarot pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas, pirmo vietu Rietumos ieguva ”Thunder”, otrie bija čempioni ”Nuggets”, bet trešie ”Timberwolves”. ”Thunder” aizvadīja labāko sezonu kopš 2013./2014. gada, kad tā izcīnīja 59 uzvaras – šoreiz par divām mazāk. Savukārt Minesotai šī kļuva par labāko sezonu kopš Kevina Gārneta laikiem (2003./2004. gada), kad klubs tika pie 58 uzvarām. ”Timberwolves” izslēgšanas spēlēs piedalīsies jau trešo sezonu pēc kārtas.

Pēc vienas sezonas izlaišanas NBA izslēgšanas spēlēs atgriezusies Dalasas ”Mavericks”, kuru uz priekšu dzen Luka Dončičs un Kairijs Ērvings. Klubs ierindojās sestajā vietā. Pēdējo vietu sešiniekā izcīnīja Fīniksas ”Suns”, bet ceturtie palika Losandželosas ”Clippers”. Savukārt ”play-in” fāzē sezonu turpinās Ņūorleānas ”Pelicans”, Losandželosas ”Lakers”, Sakramento ”Kings” un Goldensteitas ”Warriors”. Sezona beigusies Hjūstonas ”Rockets”, traumu māktajai Memfisas ”Grizzlies”, Jūtas ”Jazz”, jauneklīgajai Sanantonio ”Spurs” un Portlendas ”TrailBlazers”.

NBA REGULĀRĀS SEZONAS STATISTIKA 2023./2024. GADA SEZONĀ

Par NBA regulārās sezonas rezultatīvāko basketbolistu kļuva slovēnis Luka Dončičs, kurš vidēji mačā meta 33.9 punktus. Viņš aiz sevis atstāja Janni Adetokunbo (30.4 punkti) un Šeju Gildžesu-Aleksandru (30.1 punkts). Labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām kļuva lietuvietis Domants Sabonis, kurš spēlē krāja 13.7 bumbas zem groziem. Otrais labākais bija francūzis Rudī Gobērs (12.9 bumbas), bet trešais – Entonijs Deiviss (12.6 bumbas). Par regulārās sezonas labāko piespēlētāju kļuva Indiānas ”Pacers” līderis Tairīss Halibērtons, kurš vidēji spēlē atdeva 10.9 piespēles. Lukam Dončičam 9.8 piespēles, bet Nikolam Jokičam – 9.0 piespēles. Par labāko bloķētāju kļuva francūzis Viktors Vembanjamā (3.6 bloki spēlē), bet visvairāk tālmetienus realizēja Stefens Karijs (357).

NBA PLAY-IN FĀZE SĀKSIES 16. APRĪLĪ, IZSLĒGŠANAS SPĒLES – 20. APRĪLĪ

PLAY-IN IZSPĒLE

Play-in fāzē piedalīsies četras komandas no katras konferences. Pirmajā duelī katras konferences septītās un astotās, kā arī devītās un desmitās vietas īpašnieces aizvadīs mačus. Septītās un astotās vietas uzvarētāja kļūs par septītās vietas ieguvēju un tiks izslēgšanas spēlēs, bet šī pāra zaudētājai būs vēl viena iespēja tikt ”play-off”, spēkojoties pret devītās un desmitās vietas pāra uzvarētāju. Šīs spēles uzvarētāja kļūs par pēdējo play-off dalībniece katrā no konferencēm.

PLAY-OFF IZSPĒLE

Lai kļūtu par NBA čempioni, jāuzvar četrās sērijās – trijās savā konferencē un vienā pret otras konferences čempioni. Katra sērija ilgst līdz kādas komandas četrām uzvarām. Tas nozīmē, ka maksimums iespējamas septiņas spēles. 2023./2024. gada NBA čempions tiks noskaidrots jūnijā.

LIKMES UZ NBA SPĒLĒM LV BET SPORTA TOTALIZATORĀ

LV BET piedāvā plašu likmju klāstu uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēm. Bez jau ierastajām izvēlēm par mača uzvarētāju, kopā gūtajiem punktiem un handikapu, pieejamas arī spēlētāju īpašās likmes, kuru ir vairāk nekā spēj iedomāties. Tāpat LV BET var atrast akciju piedāvājumu uz NBA spēlēm. Ja vēlies ar to iepazīties, ieskaties LV BET mājaslapā, meklējot sporta totalizatoru.

Ja vēlies izdarīt likmes uz NBA spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Basketbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz NBA spēlēm ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *