3x3 olympic games qualifiers tournament in Hongkong | LV BET Blog

OLIMPISKĀS SPĒLES: FIBA 3X3 KVALIFIKĀCIJAS TURNĪRS HONKONGĀ

No 12. līdz 14. aprīlim Ķīnas autonomajā rajonā Honkongā notiks pirmais no trijiem 3×3 basketbola olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem. Tajā piedalīsies arī Latvijas vīriešu 3×3 basketbola komanda, kas centīsies ar pirmo piegājienu iekļūt starp olimpisko spēļu dalībniekiem, kur aizstāvētu Tokijā izcīnīto zeltu. Vēlies veikt derības uz 3×3 basketbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar pieejamajām likmēm un veic derības.

3X3 BASKETBOLA VĒSTURE OLIMPISKAJĀS SPĒLĒS: LATVIJA KĀ PIRMĀ ČEMPIONE

3x3 olympic games qualifiers tournament in Hongkong | LV BET BlogPirmo reizi 3×3 basketbola turnīrs olimpiskajās spēlēs tika iekļauts 2020. gada vasaras spēlēs, kas notika Japānas pilsētā Tokijā. Covid-19 pandēmijas dēļ spēles pārcēla par gadu un reāli notika 2021. gadā. Tobrīd 3×3, kura jumtorganizācija ir Starptautiskā basketbola federācija jeb FIBA, kā sporta veids bija vēl tikai savā attīstības sākumā. Tobrīd šajā sporta veidā lēma spēlēt tie basketbolisti, kuriem neizdevās sevi līdz galam pierādīt klasiskajā zāles basketbolā, līdz ar to pārsvarā 3×3 sākotnēji pārstāvēja amatieri.

Izmantot situāciju izdevās Latvijas vīriešu komandai, kas kļuva par pirmajiem olimpisko spēļu zelta medaļniekiem. Nauris Miezis, Agnis Čavars, Kārlis Lasmanis un Edgars Krūmiņš izcīnīja zeltu, izšķirošajā mačā pieveicot Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāvjus, kas pārsteidzoši iepriekš no turnīra izslēdza galvenos favorītus serbus. Uzvaras grozus Kārļa Lasmaņa kontā. Sieviešu konkurencē par olimpisko spēļu čempionēm kļuva ASV, kas finālā ar 18:15 apspēlēja Krievijas Olimpiskās komitejas spēlētājas.

Trīs gadus vēlāk 3×3 basketbolā redzama attīstība. Tajā arvien vairāk iesaistās profesionāli basketbolisti, kuri mēģina apvienot 3×3 sporta veidu ar klasisko basketbolu. Tā dara arī divi Latvijas 3×3 spēlētāji – 2023./2024. gada sezonu Latvijas – Igaunijas līgas basketbola komandā Rīgas ”Zeļļi” sāka Francis Lācis un Zigmārs Raimo, kas, sākoties 2024. gadam, lēma doties palīgā 3×3 komandai un tādējādi uz laiku pameta ”Zeļļu” komandu.

KVALIFIKĀCIJAS TURNĪRS HONKONGĀ: PIRMĀ IESPĒJA KVALIFICĒTIES OLIMPISKAJĀM SPĒLĒM

Kopumā 64 komandām vīriešu un sieviešu konkurencē trijās atlasēs būs iespējams kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm. Pirmajā turnīrā, kas no 12. līdz 14. aprīlim notiks Ķīnas autonomajā provincē Hongkongā vīriešu konkurencē savstarpēji spēkosies Latvija, Austrija, Šveice, Jaunzēlande, Mongolija, Nīderlande un Hongkonga, bet sieviešu konkurencē Hongkonga, Ungārija, Nīderlande, Azerbaidžāna, Polija, Ēģipte, Mongolija un Čīle.

No 3. līdz 5. maijam notiks otrais kvalifikācijas turnīrs. Papildus nosauktajām komandām cīņu par olimpisko sapni sāks arī Puertoriko, Ēģipte, Lietuva, Japāna, Francija un Brazīlija vīriešiem, kā arī Kenija, Brazīlija, Austrālija, Japāna, Vācija, Kanāda un Austrija sievietēm. Pēdējā iespēja kvalificēties olimpiskajām spēlēm būs no 16. līdz 19. maijam Ungārijas pilsētā Debrecenā. No nenosauktajām izlasēm tajā spēlēs Ungārija, Madagaskara, Beļģija un Polija vīriešiem, kā arī Ungārija, Tunisija, Čīle, Spānija, Lietuva, Čehija un Izraēla sievietēm.

Latvijas vīriešu izlase Hongkongā spēlēs vienā grupā pret Mongoliju, Ēģipti un Jaunzēlandi, Japānā pret Lietuva, Puertoriko un Brazīliju, bet Debrecenā pret Franciju, Kanādu un Ēģipti. No Hongkongas un Japānas kvalifikācijas turnīriem uz olimpiskajām spēlēm tiks tikai to uzvarētājas, bet no Debrecenas turnīra kvalificēsies pirmo trīs vietu ieguvējas. Tas nozīmē, ka, ja Latvija uzvar vai nu Hongkongā vai Japānā, nākamajos vai nākamajā kvalifikācijas turnīrā tā vairs nepiedalīsies. Šobrīd zināms, ka pēc ranga olimpiskajās spēlēs piedalīsies ASV un Serbija, kā arī Ķīna.

LATVIJAS VĪRIEŠU 3X3 IZLASE: AR VETERĀNIEM UN JAUNĀM SEJĀM

Latvijas 3×3 komandā Raimonda Feldmaņa vadībā laika gaitā notikušas atsevišķas izmaiņas personālijās. 3×3 basketbolā veiksmīgi ienākuši Francis Lācis un Zigmārs Raimo, kuri var veiksmīgi papildināt līdzšinējo 3×3 komandas līderus Nauri Miezi un Kārli Lasmani. Par vietu sastāvā cīnās arī veterāni Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš. Pagaidām nav zināms, kāds būs Latvijas izlases sastāvs kvalifikācijas turnīrā Hongkongā, kurā tā cīnīsies par kāroto ceļazīmi, taču sagaidāms, ka tie varētu būt tieši Miezis, Lasmanis, Lācis un Raimo. Lielākas izšķiršanās trenerim varētu būt brīdī, kad Latvijas izlases kvalificēsies spēlēm, jo publiski savus iebildumus par došanos uz tām krievu un baltkrievu sportistu pielaišanas dēļ izteikušies Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis un Agnis Čavars. Lasmanis gan pēc vienīgā sava izteikuma publiski šajā tēmā vairs nav izteicies.

PILNS OLIMPISKĀS SPĒĻU KVALIFIKĀCIJAS TURNĪRU GRAFIKS

Pirmais turnīrs Hongkongā gaidāms no 12. līdz 14. aprīlim, otrais kvalifikācijas turnīrs Japānā no 3. līdz 5. maijam, bet trešais kvalifikācijas turnīrs Ungārijas pilsētā Debrecenā no 16. līdz 19. maijam. Francijas galvaspilsētā Parīzē olimpiskais turnīrs gaidāms no 30. jūlija līdz 5. augustam. Sieviešu un vīriešu konkurencē piedalīsies astoņas komandas.

FIBA 3X3 KVALIFIKĀCIJAS TURNĪRU FAVORĪTI

Latvijas izlasi var saukt par vienu no favorītēm katrā no kvalifikācijas turnīriem. Rangā tā ieņem devīto vietu un no neiekļuvušajām valstīm augstāk tajā ir Nīderlande (5), Francija (6), Mongolija (7), Lietuva (3), Beļģija (8). Hongkongas turnīrā Latvija varētu būt galvenā favorīte par uzvaru tajā. Sīvāko pretestību varētu sagādāt Nīderlande, kas gan ir apspēlēta iepriekš. Japānas turnīrā spēcīgas būs Lietuvas un Francijas izlases, bet Debrecenā jau Latvijas izlases izredzes var tikt vērtētas ļoti augstas iekļūšanai labāko trijniekā. Kopumā Latvijas 3×3 basketbolam būtu jābūt pārstāvētam olimpiskajās spēlēs.

3X3 BASKETBOLA LIKMES LV BET SPORTA TOTALIZATORĀ

LV BET sporta totalizatorā būs iespējams veikt likmes uz 3×3 olimpiskās kvalifikācijas turnīriem. Katrā no spēlēm būs iespēja paredzēt uzvarētāju, gūto punktu skaitu, handikapu un citas opcijas. Ar visām pieejamajām likmēm iepazīsties mūsu mājaslapā.

Ja vēlies izdarīt likmes uz 3×3 basketbola kvalifikācijas turnīriem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”3×3 Basketbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz 3×3 basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām 3×3 basketbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *