2023. gada Stenlija kausa fināls: vai Bļugera vārdu iegravēs nozīmīgajā trofejā?

2023. gada Stenlija kausa fināls: vai Bļugera vārdu iegravēs nozīmīgajā trofejā?

Jau no jūnija sākuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona nonākusi tās karstākajā punktā – Stenlija kausa finālā. Tajā spēkojas Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas ”Golden Knights”, kas par savu pirmo trofeju cīnās pret Floridas ”Panthers”. Vai vēlies vairāk uzzināt par Stenlija kausa finālu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par Stenlija kausa izcīņu

Stenlija kausa izcīņas laikā tiek noteikta tā komanda, kura uzvarēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) turnīrā. Iepriekšējā sezonā divu gadu Tampabejas ”Lightning” valdīšanu apstādināja Kolorādo ”Avalanche”, taču aizstāvēt titulu tai neizdevās, izstājoties no izslēgšanas spēlēm jau pirmajā kārtā, ar 3-4 piekāpjoties Sietlas ”Kraken”.

Austrumu konferences ietvaros visus pārsteidza regulārajā turnīrā astoto vietu ieguvusī Floridas ”Panthers”. Stenlija kausa izcīņu tā sāka ar septiņu spēļu sēriju pret regulārās sezonas rekordisti Bostonas ”Bruins”, to uzvarot ar 4-3. Otrajā kārtā ”Panthers” jau bija krietni pārliecinošāka, piecās spēlēs tiekot galā ar Toronto ”Maple Leafs” pārākumu (4-1). Savukārt Austrumu konferences finālā Floridas ”Panthers”, kas netika uzskatīta par favorīti, ar 4-0 pārspēja Karolīnas ”Hurricanes”. Jāmin, ka Florida Stenlija kausa finālā spēlēs pirmo reizi kopš 1995./1996. gada sezonas, kad piekāpās toreiz Sanda Ozoliņa pārstāvētajai Kolorādo ”Avalanche”.

Lasvegasas ”Golden Knights” komanda bija viena no Rietumu konferences favorītēm, jo regulāro sezonu pabeidza kā pirmās vietas ieguvēja. Uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā komanda Stenlija kausa izcīņā ceļā uz finālu apspēlēja Vinipegas ”Jets” (4-2), Edmontonas ”Oilers” (4-2), bet Rietumu konferences finālā tika galā ar Dalasas ”Stars” pretestību (4-2). ”Golden Knights” sasniegusi otro Stenlija kausa finālu kluba vēsturē, pirmajā 2017./2018. gada sezonā zaudējot.

Jāatgādina, ka šobrīd titulētākā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda ir Monreālas ”Canadiens”, kam no 34 fināliem 24 izdevies uzvarēt. Pēdējo reizi gan tas noticis ļoti sen – 1992./1993. gada sezonā. Otrā titulētākā NHL komanda ir Toronto ”Maple Leafs” ar 13 izcīnītiem Stenlija kausiem, bet trešā ar 11 ir Detroitas ”Red Wings”. Pēdējās četrās sezonās par NHL uzvarētājām kļuvušas Sentluisas ”Blues” (2019. gadā), Tampabejas ”Lightning” (2020. un 2021. gadā), kā arī Kolorādo ”Avalanche” (2022. gadā).

Stenlija kausa spēļu grafiks

Divas spēles Stenlija kausa finālā jau ir aizvadītas un abās uzvaras izcīnīja Lasvegasas ”Golden Knights”, kas tādējādi sērijā izvirzījusies vadībā ar 2-0. Jāmin, ka fināls norit līdz četrām uzvarām. Naktī uz 4. jūniju ”Golden Knights” bija pārāka ar 5:2, bet naktī uz otrdienu, 6. jūniju, tā bija pārāka ar vēl pārliecinošāku rezultātu (7:2).

Naktī uz 9. jūniju pēc Latvijas laika sērija pārcelsies uz Maiami štata Floridas pilsētu, tiekot aizvadītai trešajai spēlei. Sērijas ceturtā spēle gaidāma naktī uz 11. jūniju pēc Latvijas laika. Gadījumā, ja arī nākamās divas spēles uzvarēs ”Golden Knights”, tad Stenlija kausa finālā viss jau būs noskaidrojies minimālajās četrās spēlēs.

Ja gadījumā Floridas ”Panthers” kādu no spēlēm uzvarēs, tad piektā spēle, jau Lasvegasā, plānota naktī uz 14. jūniju pēc Latvijas laika. Ja arī tad vēl uzvarētājs nebūs zināms, sērija naktī uz 17. jūniju atgriezīsies Floridā, bet nepieciešamības gadījumā pēdējā, septītā spēle, notiks ”Golden Knights” laukumā naktī uz 20. jūniju pēc Latvijas laika.

Komandu raksturojums

Teodora Bļugera lielā iespēja

Stenlija kausa izcīņā Lasvegasas ”Golden Knights” pārstāv latvietis Teodors Bļugers, kurš uz to tika aizmainīts sezonas vidū no Pitsburgas ”Penguins”. Teorētiski Bļugers var kļūt par otro latvieti aiz Sanda Ozoliņa, kurš kļuvis par NHL čempioni un tādējādi iegravējis savu vāŗdu uz Stenlija kausa. Lai to paveiktu, nepieciešams realizēt vienu noteikumu – doties laukumā vismaz vienā finālspēlē. Pirmo divu spēļu laikā tas vēl nav noticis, jo jāmin, ka ”Golden Knights” izveidots sabalansēts sastāvs, kurā ir augsta konkurence. Bļugers laukumā devies Rietumu konferences pusfināla un fināla spēlēs, sešos mačos tiekot pie vieniem vārtiem un vienas rezultatīvās piespēles. Jāmin, ka viņš ir piektais latvietis aiz Sanda Ozoliņa, Artūra Irbes, Kaspara Daugaviņa un Oskara Bārtuļa, kura komanda spēlē Stenlija kausa finālā.

Kuru var saukt par favorīti cīņā par titulu?

Par galveno favorīti tiek uzskatīta Bļugera pārstāvētā Vegasas ”Golden Knights”, kuras uzvara finālā tiek vērtēta ar aptuveno koeficientu 1.20. Krietni mazākas cerības atvēlētas ”Panthers” triumfam un tās koeficients ir ap 5.00. Pagaidām vēl nav skaidrības tajā, cik ilgi sērija varētu ilgt – gan varbūtībā, ka tā noslēgsies līdz piecām spēlēm, gan aizspēlēšanās līdz sestajai vai pat septītajai cīņai novērtēta ar vienādu varbūtību – 1.7. Jāmin, ka par 2023. gada čempioni kļūs tā komanda, kura pirmā izcīnīs četras uzvaras.

Likmes uz NHL finālu LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju klāstu uz NHL Stenlija kausa finālu. Sākot ar spēles uzvarētāja noskaidrošanu, beidzot ar dažādām papildus likmēm un precīza rezultāta noteikšanu – tas viss ir mūsu piedāvājumā. Tāpat vari noteikt, kura komanda būs vadībā sērijā pēc noteiktām spēlēm sērijā, kā arī cik ilgi sērija ilgs. Vari derēt uz vārtu skaitu, notikumiem periodos, minūtēs, statistikas datiem, kā, piemēram, metieniem, vārtu guvējiem un daudz ko citu. Pie tam, pie īpašajām likmēm vari noteikt, kurš no spēlētājiem tiks atzīts par fināla vērtīgāko hokejistu. Žonatans Maršeso pagaidām tiek uzskatīts par galveno favorītu ar koeficientu 2.00, kam seko Džeks Aikels ar 5.00.

Likmes uz sportu LV BET – tagad arī mobilajā aplikācijā

Lai likmju veikšana būtu pēc iespējas ērtāka, tagad LV BET pieejama arī mobilā aplikācija. Tā, piemēram, Apple telefonos ”app store” vari meklēt ”LV BET” un atradīsi mūsu aplikāciju. Lejupielādē to, un tādējādi krietni ātrāk un ērtāk vari veikt likmes uz saviem saistošākajiem sporta notikumiem. Varēsi atrast arī piedāvājumā esošo NHL finālsērijas spēles, uz kurām varēsi izdarīt likmes tāpat kā datora versijā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *