U20 pasaules čempionāta kopsavilkums. Latvijas izlase otro reizi iekļuva ceturtdaļfinālā

U20 pasaules čempionāta kopsavilkums. Latvijas izlase otro reizi iekļuva ceturtdaļfinālā

Šī gada sākumā ar ASV triumfu noslēdzās U20 pasaules junioru čempionāts. Tajā piedalījās arī Latvijas U20 izlase, kas otro reizi vēsturē prata izkļūt no grupas un tikt labāko astoņu komandu pulkā. Vēlies sekot līdz hokeja notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības!

ASV hokejisti sesto reizi triumfē pasaules junioru čempionātā

Pēc trim gadiem Kanādā 2024. gada pasaules junioru čempionāts tika organizēts Zviedrijā, Gēteborgā. Šajā Zviedrijas pilsētā turnīra norisi bija gaidāma pirmo reizi vēsturē. Kā čempioni to sagaidīja Kanāda, taču pēc triumfēšanas divos turnīros pēc kārtas šoreiz tiem nācās nolikt čempionu pilnvaras pēc ceturtdaļfināla cīņas, kurā dramatiskā galotnē tika piedzīvots zaudējums pret Čehiju.

Vispārliecinošāk pasaules čempionātu aizvadīja ASV hokejisti, kuri nezaudēja ne spēlē un tādējādi sesto reizi valsts vēsturē kļuva par čempioniem. Tas notika arī otro reizi pēdējo četro gadu laikā. 2021. gada čempionātā amerikāņi finālā apspēlēja Kanādu, bet šī gada izšķirošajā mačā tika galā ar Zviedrijas pretestību. Zviedri 12. reizi valsts vēsturē tika pie sudraba, bet otro gadu pēc kārtas junioru pasaules čempionātu ar medaļu noslēdza Čehija. Ja pirms gada čehiem sudrabs, tad šogad bronzas godalgas, kas tika izcīnītas, pateicoties izcili aizvadītām spēles beigām bronzas mačā pret Somiju.

Ik gadu viena izlase no čempionāta izkrīt un šogad par tiem kļuva Norvēģijas hokejisti. Viņi neuzvarēja nevienā no piecām spēlēm, bet izšķirošajā cīņā par palikšanu papildlaikā ar 4:5 piekāpās Vācijas izlasei. 2025. gada čempionātā norvēģu vietu augstākajā divīzijā ieņems Kazahstāna.

Pietiek ar vienu lielisku spēli: Latvijas izlase U20 pasaules čempionāta iekļūst ceturtdaļfinālā

Arta Ābola trenētā Latvijas izlase U20 pasaules čempionātā spēlēja trešo gadu pēc kārtas. Viņa vadībā otro reizi valsts vēsturē izdevās sasniegt turnīra ceturtdaļfinālu. Latvija pirms turnīra netika saukta par faovrīti, taču tās talants uzbrukumā ar Danu Ločmeli un Sandi Vilmanu priekšgalā tika novērtēts kā pienācīgs cīņā par ceturtdaļfinālu.

Pirmās trīs spēles nesa zināmu vilšanās sajūta, jo tika iekrāta vārtu bilance 0:20. Latviju pārliecinoši apspēlēja Zviedrija (6:0), Kanāda (10:0) un Somija (4:0). 30. decembra vakarā junioru izlasei bija gaidāma izšķirošā cīņa pret Vāciju, kas bija pirms tam apspēlējusi Somiju. Spēle tika sākta vareni – ar pirmajiem vārtiem turnīrā Pēteris Bulāns izvirzīja Latviju vadībā, vēlāk ātri vien tika panākta vadība 3:0, pārsvaram netiekot izlaistam. 6:2 uzvara un vieta ceturtdaļfinālā.

Labāko astotniekā pretī stājās nākamā čempione ASV. Latvijas hokejisti cīnījās, taču nespēja tikt līdz ātrajiem amerikāņiem. Divi vārti Dana Ločmeļa kontā, kas kļuva par latviešu vienīgajiem, kamēr pretinieku Latvijas vārtos sabēra septiņus golus.

Ar pieciem rezultativitātes punktiem par Latvijas rezultatīvāko hokejistu kļuva Dans Ločmelis – viņam divi vārti un trīs piespēles. Četrus rezultativitātes punktus ar diviem vārtiem un divām piespēlēm nopelnīja Sandis Vilmanis. Starp aizsargiem vieni vārti un viena rezultatīva piespēle gan Nikam Feņenko, gan Pēterim Bulānam. Latvijas pirmais vārtsargs vārtos bija Deivs Rolovs, kuram 4.75 ielaisti vārti spēlē un atvairīti 86.62 % pretinieku metieni. Savu momentu realizācijā Latvija turnīru noslēdza kā sliktākā komanda (realizēti astoņi metieni no 118), komandai bija devītais labākais vairākums (16.67 % realizēti) un astotais labākais mazākums (57.14 % izturēti).

2025.gada čempionāts hokejā junioriem atgriezīsies Kanādā. Sagaidāms, ka Latvija spēlēs vienā grupā ar ASV, Somijas, Kanādas un Vācijas izlasēm, bet citā grupā atradīsies Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija un Kazahstāna.

Likmes uz hokeja spēlēm LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvā veikt derības uz dažādām hokeja līgām – no NHL līdz Eiropas zemākajām. Tāpat ir iespēja veikt derības uz visām izlašu spēlēm – gan pieaugušo, gan arī junioru un 2025. gada pasaules čempionāts hokejā junioriem nebūs izņēmums.

Derību iespējas ir visplašākas. Vari paredzēt rezultātu, dubultiespēju, handikapus, periodu rezultātus, komandas gūto vārtu skaitu, kopā gūto vārtu skaitu spēlē, vārtu guvējus, precīzu rezultātu un daudz ko citu. Ar visām pieejamajām sporta likmēm uz hokeju ienāc un iepazīsties mūsu sporta totalizatorā, kurā varēsi atrast arī dažādas akcijas un iepazīšanās bonusos. Potenciāli var atrast arī akciju, kas būs domāta tieši hokejam.

Ja vēlies veikt informētas likmes, tad pirms to izdarīšanas iepazīsties ar katras komandas sniegumu, iepriekšējo pāris spēļu rezultātiem, labākajiem hokejistiem un vai nav kādi iztrūkumi traumu dēļ. Papētīt, kā komandām veicies vienai pret otru iepriekšējos savstarpējos mačos arī nenāktu par ļaunu.

Ja vēlies izdarīt likmes uz hokeja spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”hokejs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem. Visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *