Pasaules čempionāts biatlonā: Rastorgujevs starp kandidātiem uz augstu sasniegumu

Pasaules čempionāts biatlonā: Rastorgujevs starp kandidātiem uz augstu sasniegumu

No 7. līdz pat 18. februārim Čehijas Nove Mesto trasē gaidāms sezonas nozīmīgākās sacensības biatlonā – pasaules čempionāts. Tajā startēs arī vairāki Latvijas biatlonisti ar Andreju Rastorgujevu priekšgalā. Vēlies veikt derības uz pasaules čempionāta notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt prognozes!

Svarīgākā informācija par pasaules čempionātu biatlonā

Pasaules čempionāts biatlonā tiek rīkots kopš 1958. gada. Šobrīd tas notiek katru gadu, izņemot olimpisko spēļu gadā, tām esot par sezonas svarīgākajām sacensībām. Līdz šim pasaules čempionāts organizēts tādās valstīs kā Austrijā, Itālijā, Zviedrijā, Somijā, Vācijā, Polijā, ASV, Baltkrievijā, Norvēģijā, Francijā, Bulgārijā, Kanādā, Slovākijā, Slovēnijā, Krievijā, Dienvidkorejā un Čehijā. 2024. gadā otro reizi čempionāta vēsturē sacensības notiks Čehijas Nove Mesto trasē. Pēc gada pirmo reizi sacensību vēsturē biatlonisti dosies uz Šveices Lenzerheides trasi, bet 2027. gadā pirmo reizi nozīmīgas sacensības uzņems kāda Baltijas valsts – Igaunijas trase Otepe.

Čempionāta vēsturē visvairāk godalgas izcīnījuši norvēģu biatlonisti – kopskaitā 235 (89 zelta, 77 sudraba un 69 bronzas). 154 medaļas tikušas Vācijas biatlonistiem, no kurām 64 zelta, 54 sudraba un 36 bronzas. Trešā titulētākā valsts ar 117 medaļām ir Francija. Latvijas biatlonisti līdz šim ieguvuši divas bronzas medaļas. Titulētākais čempionāta sportists ir Ūle Einārs Bjerndālens, kuram 45 medaļas (20 zelta, 14 sudraba un 11 bronzas). Viņa tautietis Johaness Tinjess Bē ticis pie 31 medaļas, bet francūzis Martēns Furkads pie 28.

2023.gada čempionātā dominēja Norvēģijas biatlonisti

Pagājušajā gadā čempionāts biatlonā notika Vācijas Oberhofas trasē un tajā dominēja biatlonisti no Norvēģijas. 20 km klasikā vīriešu konkurencē uzvarēja Johanness Tinjess Bē, kurš kļuva par čempionu arī 10 km sprintā, 12.5 kilometru iedzīšanā. Masu startā par čempionu kļuva zviedrs Sebastians Sāmuelsons, bet 4×7.5 kilometru stafetē par labāko izlasi kļuva Francijas sportisti.

Dāmām 15 km klasikas sacensībās par čempioni kļuva zviedriete Hanna Ēberja, 7.5 km sprintā par čempioni tika kronēta vāciete Denīze Hermane-Vika, Žulī Simona uzvarēja 10 km iedzīšanas sacensībās, bet jau minētā Ēberja otro zelta godalgu izcīnīja 12.5 km masu startā. Par čempionēm 4×6 km stafetē kļuva Itālijas sportistes. Jauktajā stafetē (divi vīrieši, divas sievietes) triumfēja Norvēģijas biatlonisti, kuri zelta godalgas ieguva arī individuāli jauktajā stafetē.

No Latvijas pārstāvjiem augstvērtīgākos rezultātus izcīnīja Andrejs Rastorgujevs. 10 kilometru sprintā Rastorgujevs ar perfektu šaušanu ierindojās septītajā vietā, no bronzas medaļas atpaliekot par 22 sekundēm. Ar divām kļūdām šaušanā Rastorgujevs noturējās labāko desmitniekā arī iedzīšanā, finišējot devītais. Tikmēr augstāko vietu viņš ieguva masu startā, kurā ar trim kļūdām ugunslīnijā viņam piektā vieta. No bronzas gan Rastorgujevs atpalika par gandrīz 30 sekundēm.

Pasaules čempionāta biatlonā Latvija dosies uz startu ar Rastorgujevu priekšgalā

Lielākās cerības 2024. gada pasaules čempionātā biatlonā var saistīt ar vīriešu biatlonistiem. Andrejam Rastorgujevam šajā sezonā pievienojies Renārs Birkentāls, kurš vairākos Pasaules kausa posmos piedalījies iedzīšanās sacensībās. Vīriešu konkurencē pēc aizvadītajiem pirmajiem Pasaules kausa posmiem kopvērtējuma līderis ar 806 punktiem bija Johanness Tinjess Bē, kam sekoja Johanness Dāle ar 714 punktiem un Tarjei Bē ar 708 punktiem. Rastorgujevs ar 280 punktiem ieņēma augsto 18. vietu, kas ļauj viņu ierindot starp vienu no kandidātiem uz augstu sasniegumu arī šī gada pasaules čempionātā. Renāram Birkentālam 33 punkti un 55. vieta, kas ir viņa labākais sniegums karjerā. No Latvijas starp kungiem čempionātā var startēt arī Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise.

Ne tik pozitīvs skats ir sieviešu konkurencē. Baiba Bendika atgriezās pēc bērna nākšanas pasaulē, taču nav izcēlusies ar pašiem augstākajiem sasniegumiem. Pēc veiksmīga pirmā posma slimība tālāko sezonu iedragāja Sandrai Buliņai, bet Sanita Buliņa ar Anniju Sabule nav spējušas tikt augstāk par lejasgala vietām. Sieviešu konkurencē par medaļām visdrīzāk cīnīsies citu valstu pārstāves, bet kādas no latvietes iekļūšana starp desmit labākajām jebkurā no disciplīnām tiks uztverts kā augsts sasniegums.

Pasaules čempionāta biatlonā kalendārs

2024. gada pasaules čempionāts biatlonā sāksies 7. februārī ar jaukto stafeti. 9. februārī sāksies starti individuālajā distancē, kā pirmā būs 7.5 km sprints dāmām. Dienu vēlāk 10 km sprintu aizvadīs kungi, kam sekos iedzīšanas sacensības gan dāmām, gan kungiem 11. februārī.

Pēc vienas dienas brīvdienas čempionāts atsāksies 13. februārī ar 15 km startu dāmu individuālajā distancē jeb klasikā. Dienu vēlāk, 14. februārī, tādu veiks arī kungi, bet 20 km distancē. 15. februārī gaidāma individuāli jauktā stafete (pāru stafete), bet 17. februārī stafetes gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Čempionāts noslēgsies ar masu startiem vīriešiem un sievietēm 18. februārī.

Likmes uz Pasaules čempionātu biatlonā ar LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt likmes uz rezultātiem katrā no disciplīnām pasaules čempionātā biatlonā. Tev būs iespēja noteikt, kuri no sarakstā esošajiem sportistiem vai valstīm kļūs par sacensību uzvarētājiem. Individuālajās distancēs likmes var tikt piedāvātas arī uz Andreju Rastorgujevu, kurš aizvada kārtējo veiksmīgo sezonu. Starp sacensību favorītiem var minēt Vācijas, Norvēģijas, Zviedrijas un Itālijas sportistus.

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionātu biatlonā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Biatlons”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz biatlonu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem. Visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *