World championship in hockey: group A, group B, favourites to win title | LV BET Blog

HOKEJA PASAULES ČEMPIONĀTS: LATVIJAS IZLASEI SPĒLES B GRUPĀ UN OSTRAVĀ

No 10. līdz 26. maijam Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā gaidāms gada lielākais hokeja turnīrs pieaugušo izlasēm – pasaules čempionāts. To kā trešā planētas labākā hokeja nācija sāks Latvijas izlase, kas pirms gada pārsteidza pasauli un izcīnīja bronzu. 2024. gada turnīru Harija Vītoliņa vadītā izlase sāks ar cīņām Ostravā un B grupā, kurā būs jāspēkojas pret Polijas, Kazahstānas, Vācijas, Francijas, Slovākijas, Zviedrijas un ASV izlasēm. Vēlies veikt derības uz hokeja spēlēm? Ieskaties LV BET sporta totalizatora piedāvātajās derībās un veic likmes!

PASAULES ČEMPIONĀTA HOKEJĀ VĒSTURE UN 2024. GADA GRUPAS

Pasaules čempionāts hokejā tiek rīkots kopš 1920. gada. Šobrīd tajā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās par astoņām katrā. Pēc apļa grupu turnīra četras labākās no katras tiek ceturtdaļfinālā, bet pēdējo vietu īpašnieces izkrīt divīziju zemāk. Ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā pēc izslēgšanas metodes tiek noskaidrots čempions. Ja pamatlaikā uzvarētājs netiek noskaidrots, seko papildlaiks un nepieciešamības gadījumā pēcspēles metieni.

Titulētākā pasaules valsts hokejā ir Kanāda – tā par pasaules čempioni kļuvusi veselas 28 reizes, tostarp 2023. gada pasaules čempionātā, kad finālā apspēlēja Vāciju. 47 godalgas un no tiem 11 tituli tikuši Zviedrijas hokejistiem, bet 20 godalgas ASV hokejistiem. Kopumā medaļas pasaules čempionātos izcīnījušas 12 valstis – vēl arī Krievija, Čehija, Somija, Lielbritānija, Slovākija, Šveice, Vācija, Austrija un arī Latvijas izlases.

A GRUPA: ČETRAS MEDAĻU PRETENDENTES

A grupa redzams, ka ir četras izteiktas favorītes un visas no tām var saukt par turnīra medaļu pretendentēm. Šajā grupā, kas spēles aizvadīs Čehijas galvaspilsētā Prāgā, piedalīsies pasaules čempione Kanāda, 2022. gada čempione Somija, mājiniece Čehija, pēdējo gadu viena no favorītēm Šveice, kā arī četras komandas, kas mēģinās pārsteigt favorītes – Dānija, Austrija, Lielbritānija un Norvēģija. Vistuvāk vadošo kvartetam pēdējos gados bijuši dāņi, kas ik pa laikam pratuši uzvarēt kādu no lielajām komandām. Austrija un Lielbritānija varētu tikt uzskatītas par grupas vājākajām komandām.

B GRUPA: LATVIJAS CĪŅA PAR OTRO CE TURTDAĻFINĀLU PĒC KĀRTAS

2024.gada pasaules čempionāta B grupā redzams, ka ir divas izteiktas favorītes – ASV un Zviedrija, kamēr Latvijas, Slovākijas un Vācijas izlases cīnīsies par trešo līdz piekto vietu jeb divām pārējām vietām uz ceturtdaļfinālu. Trio izjaukt vēlēsies Polija, Francija un Kazahstāna. Ne tik sen Latvijas izlase ir zaudējusi kazahiem pasaules čempionāta ietvaros, ir bijušas grūtības apspēlēt arī Franciju, bet pret poļiem nav bieži spēlēts, jo šī izlase atgriezīsies elites divīzijā pēc ilgāka pārtraukuma. Spēles starp vismaz piecām izlasēm solās būt spraigas.

IIHF RANGĀ LĪDERE IR PASAULES ČEMPIONE KANĀDA

Kā jau pasaules čempionei ierasts, šobrīd Starptautiskās Ledus hokeja federācijas izplatītajā rangā līdere ir Kanāda. Otrajā vietā ir Somija, trešajā Krievija, kas invāzijas dēļ Ukrainā, nestartēs jau trešajā pasaules čempionātā pēc kārtas, bet ceturtā ir ASV. Latvijas izlase IIHF rangā ierindojusies desmitajā vietā. Izcīnītā bronza ļāva pakāpties par vienu vietu, apsteidzot Dāniju.

LATVIJAS IZLASES REZULTĀTI PASAULES ČEMPIONĀTOS

Elites divīzijā Latvijas izlase startē kopš 1997. gada. Un līdz šim brīdim to nav pametusi. Pārsvarā Latvijas izlases rezultāti bijuši starp 9. un 13. vietu, taču atsevišķās reizēs izdevies iekļūt ceturtdaļfinālā. Īpašs bija 2023. gads, kad pirmo reizi izdevās tikt līdz pusfinālam un vēlāk arī uzvarēt bronzas mačā pret ASV.

Latvijas hokeja izlase ceturtdaļfinālā spēlējusi sešas reizes – 1997., 2000., 2004., 2009., 2018. un jau minētajā 2023. gadā. Vienu no reizēm ceturtdaļfināls – 2004. gadā sasniegts, kad pasaules čempionāts hokejā tika rīkots Čehijā. 2024. gadā iespēja septīto reizi sasniegt ceturtdaļfinālu un otro reizi to paveikt valstī, kurā hokejs ir augstu cienīts. Turklāt ceturtdaļfināla sasniegšanas gadījumā Latvijas izlase ierakstīs savu vārdu vēl vienā vēstures annālē, to izdarot pirmo reizi divus gadus pēc kārtas. Vairāk par Latvijas izlases sniegumu pasaules čempionātos lasi ŠEIT.

GALVENIE FAVORĪTI KANĀDA, SOMIJA UN ZVIEDRIJA

Pēc bukmeikeru domām šobrīd kā galvenā favorīte uz zeltu tiek minēta esošā čempione Kanāda. Tās iekļūšana ”top3” vērtēta ar koeficientu 1.40. Starp favorītēm min arī Somiju (1.57), Zviedriju (1.82), Čehiju (2.1), ASV (2.6) un Šveici (3.0). Tas nozīmē, ka pēc bukmeikeru domām varētu notikt sīva spēkošanās par to, kuras izlases iegūs medaļas. Latvijas iespēja izcīnīt otro medaļu pēc kārtas novērtēta ar koeficientu 13.00.

Pēc bukmeikeru domām A grupā uzvarēs Kanāda (koeficients 2.6), kam sekos Somija (koeficients 3.0), Čehija (koeficients 4.0) un Šveice (koeficients 6.00). Citām komandām neatvēl lielas cerības iekļūt starp labākajām četrām izlasēm. B grupā bukmeikeri uzvaru laurus atdod Zviedrijai (koeficients 2.00), kam seko ASV (2.85), Vācija (7.00) un Slovākija (12.00). Latvijai ir piektās labākās izredzes (15.00) un tai nāksies pierādīt, ka tā var pārsteigt vēl vienu reizi.

DERĪBU PADOMI UN DERĪBAS UZ 2024. GADA ELITES PASAULES ČEMPIONĀTU

LV BET sporta totalizators būs parūpējies, lai būtu iespējas veikt plašāko likmju klāstu uz visām pasaules čempionāta spēlēm. Pirms veic likmes ieskaties piedāvātajās ”outrights” jeb turnīra favorītos, iepriekšējo spēļu reuzltātos un sastāvos, ar kādu komandas atbraukušas. Ne vienmēr uz pasaules čempionātiem tās ierodas stiprākajos sastāvos. Savukārt Kanādas un ASV izlases pirmajās spēlēs vēl var būt savas spēles meklējumos. Veikt likmes būs iespējams ne tikai uz populārajām spēles uzvarētāja, dubultlikmes, kopā gūtajiem vārtiem un katras komandas gūtajiem vārtiem, bet vēl daudzām citām iespējām. Ar visām no tām iepazīsties mājaslapā.

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionātu hokejā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Hokejs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

MEKLĒ ĪPAŠĀS LIKMES UZ LATVIJAS IZLASI

Ja it īpaši ir vēlme veikt likmes par Latvijas izlases sniegumu, tad LV BET sporta totalizatorā līdz turnīra sākumam būs iespēja atrast īpašās likmes. Tajā šobrīd var prognozēt to, cik daudz uzvaras Latvija izcīnīs grupā – vai nu pamatlaikā vai ieskaitot papildlaiku. Vari izvēlēties no divām līdz pat piecām uzvarām. 2023. gadā Latvijas izlase grupā tika pie veselām piecām uzvarām. Līdz turnīra sākumam īpašo likmju klāsts tiks palielināts un būs iespēja prognozēt arī spēlētāju sniegumu un statistiku par Latvijas izlasi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *