2024. gada Eiropas čempionāts handbolā vīriešiem: Zviedrija sāks titula aizstāvību

2024. gada Eiropas čempionāts handbolā vīriešiem: Zviedrija sāks titula aizstāvību

No 10. līdz pat 28. janvārim Vācijā norisinās viens no svarīgākajiem turnīriem handbolā – 2024. gada Eiropas čempionāts. To kā čempioni sagaida Zviedrijas handbolisti, kuriem konkurenci sastādīs citas spēcīgākās kontinenta valstsvienības, ieskaitot mājinieci Vāciju. Vēlies veikt likmes uz handbola notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvātajās likmēs un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par 2024. gada Eiropas čempionātu handbolā vīriešiem

Eiropas čempionāts handbolā tiek organizēts kopš 1994. gada. Līdz šim visvairāk reižu par uzvarētāju kļuvusi Zviedrija, kas kontinenta titulu ieguvusi piecas reizes, tostarp pēdējā no čempionātiem. 2022. gadā, kad Eiropas čempionāts norisinājās Slovēnijā un Ungārijā, zviedri finālā ar vienu vārtu pārsvaru apspēlēja Spāniju. Vēl par Eiropas čempioniem kļuvuši Francijas (3), Spānijas (2), Dānijas (2), Vācijas (2) un Krievijas (1) handbolisti.

2024.gada Eiropas čempionāta izspēle tika piešķirta Vācijai. Balsojumā ar organizēšanas tiesību iegūšanu Vācija apsteidza kopīgo Dānijas un Šveices kandidatūru, kamēr nevienu balsi nesaņēma Ungārijas un Slovēnijas kandidatūra, kas gan ieguva iepriekšējā turnīra rīkošanas tiesības. Par Vāciju nobalsoja 27 balsotāji, bet par Dāniju un Šveici 19. Spēles gaidāmas sešās pilsētās – Berlīnē, Minhenē, Manheimā, Diseldorfā, Ķelnē un Hamburgā.

2024.gada Eiropas čempionāta ietvaros piedalīsies 24 komandas, kuras vietu turnīrā pārsvarā iegūst caur kvalifikācijas izspēli. Kā rīkotāja Vācija ieguva automātisku dalību turnīrā, bet 2022. gada čempionāta pirmo trīs vietu ieguvējas – Zviedrija, Dānija un Spānija arī ieguva automātiskas tiesības spēlēt šī gada finālturnīrā. Pārējās 20 vietas tika noskaidrotas EHF Euro 2024 čempionāta kvalifikācijas ciklā, kurā piedalījās 36 komandas.

Galvenajā kvalifikācijā startēja 32 komandas, kuras bija sadalītas astoņās grupās par četrām komandām katrā. Izspēle noteica, ka uz Eiropas čempionātu iekļūs katras apakšgrupas divas labākās, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas. Kvalifikācijas spēlēs piedalījās arī Latvijas vīriešu handbola izlase, kas gan nespēja otro reizi Latvijas handbola vēsturē kvalificēties čempionātam. Priekškvalifikācijas kārtā Latvijas izlases spēlētāji apspēlēja Bulgāriju divu spēļu summā ar 72:55, bet vēlāk astotajā kvalifikācijas grupā nespēja izcīnīt uzvaru nevienā no sešām spēlēm, piedzīvojot divas reizes zaudējumus pret spēcīgo Franciju, Poliju un Itāliju.

Eiropas čempionāts handbolā vīriešiem: sadalījums grupās

Kvalifikācijas spēlēs tika noskaidrots, ka bez Vācijas, Dānijas, Zviedrijas un Spānijas 2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificējušās arī tādas valstsvienības kā Austrija, Francija, Ungārija, Portugāle, Slovēnija, Horvātija, Norvēģija, Serbija, Islande, Čehija, Šveice, Polija, Ziemeļmaķedonija, Rumānija, Nīderlande, Bosnija un Hercegovina, Melnkalne, Fēru salas, Grieķija un Gruzija. Debijas turnīrs šis kļūs Fēru salas, Grieķijas un Gruzijas handbolistiem, kamēr pārējās handbola izlases kontinenta meistarsacīkstēs jau ir piedalījušās.

Grupu izloze noteica, ka A grupā spēlēs Vācija, Francija, Šveice un Ziemeļmaķedonija, B grupā spēlēs Horvātija, Austrija, Spānija un Rumānija, C grupā Ungārija, Islande, Serbija un Melnkalne, D grupā Slovēnija, Norvēģija, Polija un Fēru salas, E grupā Zviedrija, Nīderlande, Gruzija un Bosnija un Hercegovina, bet F grupā Dānija, Portugāle, Čehija un Grieķija. No katras apakšgrupas divas labākās iekļūst nākamajā grupu kārtā, kur notiek cīņa par iekļūšanu pusfinālā.

Spēļu grafiks

Šī gada Eiropas čempionāta izspēles grafiks paredz, ka no 10. līdz 16. janvārim tiek izspēlēta pirmā grupu kārta, kur katrai komandai gaidāmas trīs spēles. No katras apakšgrupas divas labākās komandas tiek uz nākamo grupu kārtu, kur 12 komandas izveido divas grupas – I grupā piedalās A, B un C labākās, bet II grupā D, E un F grupas labākās. Katra no komandām līdz ņems bilanci no jau aizvadītajām spēlēm pret savas grupas komandām.

Cīņā par pusfinālu tiks aizvadītas četras spēles pret pārējo grupu komandām. No I un II grupas divas labākās iekļūs pusfinālā. I un II grupu spēles paredzētas no 17. līdz 24. janvārim. Abi pusfināli notiks 26. janvārī, kamēr cīņa par bronzu un zeltu čempionāta noslēdzošajā dienā – 28. janvārī.

Favorīti – kam ir galvenā iespēja kļūt par čempionu?

Pēc bukmeikeru domām par galveno favorītu sauc Dānijas izlasi, kuras koeficients kļūšanā par čempioni novērtēts ar 1.90. Vēl starp favorītēm min esošo čempioni Zviedriju (koeficients 5.00), Franciju (koeficients 8.00), mājinieci Vāciju (koeficients 9.00), bet Islandes izredzes novērtētas ar 14.00. Citu izlašu iespējas kļūt par Eiropas čempionēm netiek vērtētas pārāk augstu.

Tiek prognozēts, ka par čempioni kļūs komanda no F grupas (koeficients 1.90). A grupas komandas titula iegūšana novērtēta ar koeficientu 4.00, E grupas 5.00, B grupas 9.00, C grupas 14.00, bet mazākās izredzes uzvarēt ir kādai no D grupas komandām – 23.00.

Likmes uz Eiropas čempionātu handbolā vīriešiem

LV BET sporta totalizators piedāvā veikt likmes uz visām Eiropas čempionāta spēlēm. Bez uzvarētāja noteikšanas pastāv iespējas arī derēt uz vārtu handikapu, kopā gūtajiem vārtiem, katras komandas gūto vārtu skaitu, rezultatīvāko puslaiku, notikumiem katrā no puslaikiem un daudz ko citu. Iespējams, ka pieejamas būs arī dažas īpašās likmes, kā, piemēram, kāda no spēlētāja gūto vārtu skaita prognoze. Ar visām pieejamajām likmēm uz handbola čempionāta spēlēm iepazīsties mūsu mājaslapā.

Ja vēlies izdarīt sporta likmes uz Eiropas čempionāta spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Handbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz handbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām handbola spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *