Itālijas Superkauss futbolā: ”Inter” cīņā par titula nosargāšanu

Itālijas Superkauss futbolā: ”Inter” cīņā par titula nosargāšanu

No šī gada 18. līdz 22. janvārim četras komandas – ”Napoli”, ”Fiorentina”, ”Inter” un ”Lazio” cīnīsies par to, kura no tām tiks kronēta par jauno Itālijas Superkausa ieguvēju. Iepriekšējā gadā to izcīnīja ”Inter”, kas tādējādi nozīmīgo titulu var izcīnīt jau trešo gadu pēc kārtas. Vēlies veikt likmes uz Itālijas Superkausa spēlēm? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar derību iespējām un veic likmes!

Svarīgākā informācija par Itālijas Superkausu

Pirmo reizi Itālijas Superkauss tika rīkots tālajā 1988. gadā un līdz pat šim gadam tā izspēlē piedalījās divas komandas – A sērijas un Itālijas kausa čempiones. Šogad formāts nedaudz paplašināts, un par šī turnīra kausu cīnās četras komandas – A sērijas čempione un otrās vietas ieguvēja, kā arī Itālijas kausa čempione un fināliste.

Līdz šim visvairāk reižu par Itālijas Superkausa ieguvēju kļuvusi Turīnas ”Juventus” – šī vienība šo kausu izcīnījusi veselas deviņas reizes, turklāt vēl astoņas tā spēlējusi par šo kausu, taču zaudējusi. Pēdējo reizi ”Juventus” par Superkausa ieguvēju kļuvusi 2020. gadā. Pēdējos divus gadus titulu ieguvusi Milānas ”Inter” – 2021. gadā papildlaikā ar 2:1 tika apspēlēta jau minētā ”Juventus”, bet pirms gada ar 3:0 pārliecinoši sakauta ”Milan”. Toreiz vārtus guva tādi futbolisti kā Federiko Dimarko, Edins Džeko un Lautaro Martiness.

Vēl septiņas reizes par šī kausa uzvarētājiem kļuvusi ”Milan”, bet bez jau trim minētajām komandām Itālijas Superkausu ieguvušas arī tādas komandas kā Romas ”Lazio” (piecas reizes), ”Roma” (divas reizes), ”Napoli” (divas reizes), ”Sampdoria”, ”Parma” un ”Fiorentina” (visas – vienu reizi). Finālā vēl spēlējušas ”Torino” un ”Vicenza”, abām vienīgajā piegājienā zaudējot.

Itālijas Superkauss – dalībnieki

Par 2023. gada Itālijas Superkausu cīnīsies četras komandas – pagājušās sezonas A sērijas čempione ”Napoli”, otrās vietas īpašniece ”Lazio”, kā arī abas Itālijas kausa finālistes – čempione ”Inter”, kas pagājušā gada finālā apspēlēja ”Fiorentina”.

Noteikts, ka pusfinālā vienā pārī spēlēs A sērijas esošā čempione ”Napoli” pret Itālijas kausa finālisti ”Fiorentina”, bet Itālijas kausa turētāja ”Inter” pusfinālā cīnīsies pret A sērijas sudraba medaļnieci ”Lazio”. Gan pusfinālā, gan finālā viss noskaidrosies vienā spēlē. Ja pēc pamatlaika jeb 90 minūtēm neviena no komandām nebūs izcīnījusi uzvaru, sekos divi papildlaiki 15 minūšu garumā katrs. Ja arī tad uzvarētājs noskaidrots netiks, sekos 11 metru pēcspēles sitienu sērija.

Itālijas Superkausa spēļu grafiks

2023.gada Itālijas Superkauss norisināsies Saūda Arābijā un šī kļūs par otro reizi pēc kārtas, kad Superkausa čempions tiek noteikts šajā Āzijas valstī. Spēles gaidāmas Rijādā, KSU stadionā, kura ietilpība ir 25 tūkstoši skatītāju vietas. Stadions uzbūvēts no 2011. līdz 2014. gadam, bet atvērts 2015. gadā. Ikdienā šeit Saūda Arābijas profesionālās līgas komanda ”Al-Nassr”, kuru pārstāv portugālis Krištianu Ronaldu.

Superkausa izspēles grafiks paredz, ka 18. janvārī plkst. 21:00 pēc Latvijas laika ”Napoli” pret ”Fiorentina” aizvadīs pirmo pusfinālu, bet 19. janvārī plkst. 21:00 otrajā pusfinālā spēkosies ”Inter” pret ”Lazio”. Itālijas Superkausa jaunais ieguvējs tiks noteikts 22. janvārī plkkst. 21:00 pēc Latvijas laika, kad savstarpēji spēkosies abu pusfinālu uzvarētājas.

Itālijas Superkausa favorīti

Bukmeikeri uzskata, ka pārī starp ”Napoli” un ”Fiorentina” nelielas favorītes statuss atvēlēts A sērijas čempionei, kuras iekļūšana finālā prognozēta ar koeficientu 1.6. ”Fiorentina” dots koeficients 2.35, kas nozīmē, ka arī šīs komandas uzvara netiks uzskatīta par lielu pārsteigumu. A sērijas čempione jauno sezonu sākusi nepārliecinoši. Kopvērtējumā ”Fiorentina” ir par pieciem punktiem vairāk kā tās pusfināla pretiniecei (33 pret 28), un šī komanda ieņem ceturto vietu, bet ”Napoli” tikai astoto vietu turnīra tabulā. Šī gan bija pozīcija, sākot 2024. gadu.

Otrā pārī favorītes statuss atvēlēts Milānas ”Inter”. Tās kvalificēšanās finālam noteikta ar koeficientu 1.35. Savukārt ”Lazio” uzvara pusfinālā un iekļūšana finālā novērtēta ar koeficientu 3.20. Tieši ”Inter” ir šī brīža A sērijas līdere. 2024. gadu tā sagaidīja ar 45 punktiem 18 spēlēs, kas bija par diviem vairāk nekā ”Juventus” un par 18 vairāk kā tās pusfināla pretiniecei ”Lazio”. Romas klubs sezonu sācis ar 27 punktiem 18 spēlēs un tikai devīto vietu A sērijā. Vienā spēlē gan var uzvarēt jebkura no komandām, taču visdrīzāk tieši Milānas ”Inter” jāsauc par četrinieka favorīti.

Itālijas Superkausa likmes LV BET sporta totalizatorā

Ja tevi interesē veikt derības uz Itālijas Superkausa spēlēm, tad LV BET sporta totalizators ir īstā vieta, kur to darīt. Piedāvājumā būs ne tikai iespēja veikt derības uz spēles uzvarētāju, bet arī daudziem citiem ar spēli saistītiem aspektiem – mača handikapu, uzvarētāju katrā no puslaikiem, gūtajiem vārtiem puslaikos, kopā un katrai komandai atsevišķi, kā arī daudziem statistikas datiem (auti, pārkāpumi, kartiņas, sitieni, un citi). Tāpat vari prognozēt precīzu rezultātu, vārtu guvējus un daudz ko citu.

Ja vēlies izdarīt sporta likmes uz Itālijas futbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *