Labākie Latvijas sporta treneri mūsdienu vēsturē

Labākie Latvijas sporta treneri mūsdienu vēsturē

Mūsdienu sporta vēsturē Latvijas sportistiem bijušas gan spilgtas uzvaras, gan arī rūgti zaudējumi. Nozīmīgākajos panākumos allaž izcelti treneri, neatkarīgi, vai tās būtu sporta komandas vai individuālais sports. LV BET Sporta blogs piedāvā uzzināt, kurus no treneriem var saukt par mūsdienu Latvijas sporta vēsturē labākajiem. Ja vēlies veikt derības uz sporta notikumiem, tad īstā vieta, kur to darīt, ir LV BET Sporta totalizatorā!

Labāko treneru saraksts

Aleksandrs Starkovs

Latvijas futbola izlase kopā ar Aleksandru Starkovu izcīnīja lielāko panākumu tās vēsturē, spēlējot 2004. gada Eiropas čempionātā. Latvijas izlases futbolā līdz tam vēl nekad nebija kvalificējušās tik nozīmīgam finālturnīram. Atlases ciklā Starkova vadītā valstsvienība izcīnīja otro vietu grupā, kas deva iespēju pārspēlēm. Tajās bija jāspēkojas pret Turciju, to uzvarot ar 1:0 mājās un spēlējot neizšķirti 2:2 izbraukumā. Divu spēļu summā tas deva uzvaru ar 3:2. Eiropas čempionātā grupu turnīrā Latvija spēkojās pret Čehiju, Vāciju un Nīderlandi. Vienīgo punktu tā ieguva pret titulēto Vāciju (0:0), kamēr čehiem un Nīderlandes futbolistiem zaudēja (1:2, 0:3). Starkovs vēlāk ieguva iespēju strādāt Krievijas slavenākajā komandā Maskavas ”Spartak”, ar kuru kļuva par šīs valsts Premjerlīgas vicečempionu. Tāpat viņa kontā daudz tituli Latvijas virslīgā ar ”Skonto”.

Ainars Zvirgzdiņš

Tieši Zvirgzdiņa vadībā Latvijas sieviešu basketbola izlase sasniedza labāko rezultātu Eiropas čempionātos, tiekot pie ceturtās vietas. Tas vēlāk palīdzēja pirmo reizi vēsturē piedalīties olimpiskajās spēlēs. 2008. gada Pekinas spēlēs Latvijas sieviešu izlase izcīnīja vienu uzvaru piecās spēlēs, pārspējot Brazīliju. Tā gan kļuva par pirmo sporta spēļu vienību, kura pēc neatkarības atgūšanas dodas pārstāvēt Latviju olimpiskajās spēlēs. Zvirgzdiņš trenera karjeras laikā trenējis citas nozīmīgas sieviešu komandas, bet pašlaik ir Latvijas izlases galvenā trenera asistents.

Valentīna Eiduka

Valentīnu Eiduku var saukt par Latvijas labāko šķēpmešanas treneri. To pierāda arī rezultāti. Viņas bijušie audzēkņi kā, piemēram, Vadims Vasiļevskis un Ainars Kovals pratuši izcīnīt medaļas olimpisko spēļu sacensībās. Abi tika pie sudraba medaļas – Vasiļevskis to izcīnīja 2004. gada Atēnu olimpiskajās spēlēs, bet Kovals četrus gadus vēlāk 2008. gadā. Cits viņas audzēknis Zigismunds Sirmais ir pašreizējais pasaules rekordists junioriem. Par ieguldījumu šķēpmešanā trenere saņēmusi Triju Zvaigžņu ordeni. Tāpat divas reizes viņa atzīta par gada treneri Latvijā, bet 2021. gadā ieguvusi labāko vieglatlētikas treneres balvu Eiropā.

Raimonds Feldmanis

Feldmani var saukt par 3×3 basketbola celmlauzi. Tieši viņš kopā ar izveidotās ”Riga” komandas kodolu 2020. gada olimpiskajās spēlēs jau kā Latvijas izlases pārstāvji izcīnīja zelta medaļu un tādējādi kļuva par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem šajā sporta veidā. Tāpat Feldmanis kopā ar sevis trenēto komandu izcīnījis daudzus citus titulus, kā arī ar ”Riga” uzvarējis Pasaules tūres kopvērtējumā. Šobrīd viņš jau veido nākamo komandu, kas varētu cīnīties 2024. gadā Parīzē.

Genādijs Samoilovs

Par vienu no pludmales volejbola aizsācējiem sauc Genādiju Samoilovu, pie kura trenējušies visi labākie šī sporta veida sportisti. Savu trenera karjeru Samoilovs sāka, kad izveidoja pāri ar savu dēlu Aleksandru un Mārtiņu Pļaviņu. Viņi abi kļuva par Eiropas čempioniem U20 un 23 kategorijās, kā arī pasaules čempioniem U21. Vēlāk gan šis pāris pajuka un Pļaviņš 2012. gada olimpiskajās spēlēs jau kopā ar Jāni Šmediņu kļuva par bronzas medaļu ieguvējiem. Tikmēr 2020. gada spēlēs Pļaviņš ar Toču ieguva ceturto vietu. Vairākus gadus Samoilovs trenēja arī dāmu labāko duetu – Tīnu Graudiņu un Anastasiju Samoilovu.

Ainars Bagatskis

Ainaru Bagatski var saukt par treneri, kurš atgrieza Latvijas vīriešu basketbola valstsvienību atpakaļ starp Eiropas labākajiem. Kopā ar viņu 2017. gadā tika izcīnīta piektā vieta, kas ir mūsdienu augstākais vīriešu izlases sasniegums. Tieši pēc tam Bagatskis arī beidza trenēt valstsvienību, vēlāk strādājot ar Ukrainas komandām un arī šīs valsts izlasi. Tāpat viņš trenējis nozīmīgas Eiropas komandas, kā, piemēram, Telavivas ”Maccabi”, Kauņas ”Žalgiris”, Kijivas ”Budyvelnik”, Brose ”Bamberg”, bet šobrīd viņš strādā Rumānijā.

Ivo Lakučs

Latvijas sporta vēsturē savu vārdu ierakstījis arī Ivo Lakučs, kurš attīstījis BMX riteņbraukšanas sportu. Par viņa slavenāko audzēkni kļuvis Māris Štrombergs, kurš ir vienīgais latvietis kā divkārtējais olimpiskais čempions. Šādus godus viņš izpelnījās 2008. gada olimpiskajās spēlēs un arī četrus gadus vēlāk Londonā. Bez tituliem olimpiādē Štrombergam ticis arī trīs reizes Eiropas čempiona titulus un pasaules čempiona gods divas reizes. Lakučs joprojām strādā ar talantīgākajiem šī sporta veida pārstāvjiem, taču paralēli arī iesaistījies citos sporta veidos, kā, piemēram, futbolā, esot ”Valmieras” fiziskās sagatavotības trenerim.

Harijs Vītoliņš

Šī brīža Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš iepriekš hokejista karjerā bijis tās kapteinis un piedzīvojis daudzus skaistus brīžus, tostarp savu līdzjutēju priekšā Rīgas sporta pilī. Sākotnējā trenera karjerā Vītoliņš vairāk bija sava kolēģa Oļega Znaroka ēnā, jo bija viņa asistents. Abi izcīnīja vairākus Gagarina kausus KHL, bet nu jau kādu laiku Vītoliņš strādā Latvijā un ved uz priekšu hokeja izlasi. Lai arī kā galvenais viņš vēl nav sasniedzis augstvērtīgus rezultātus, šajā sarakstā iekļauts, jo to paveicis kā asistents, kā arī strādā ar viena no populārākā sporta veida izlasēm.

Sporta likmes LV BET

Ja vēlies likt likmes uz jebkura no sporta veidos notiekošajiem mačiem vai svarīgākajiem notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē sporta veidu, kurš tevi visvairāk uzrunā vai kuram pastiprināti seko līdz. Pavisam noteikti viņš atradīsies arī mūsu sporta totalizatora piedāvājumā.

Likt likmes uz sporta notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Sporta totalizatori LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā plašas derību iespējas uz visdažādākajiem sporta veidiem. Komandu spēļu veidos ir iespējams veikt derības uz spēles uzvarētāju, handikapu, gūto punktu vai vārtu kopskaitu, kā arī par daudz citām iespējām. Individuālajos sporta veidos var noteikt, kurš no sarakstā esošajiem sportistiem uzvarēs un kāds būs viņa handikaps. Iespējamas daudz un dažādas likmes. Kopā ar LV BET sporta totalizatoru būs iespējams izbaudīt tava iemīļotā sporta veida un komandas spēles. Ienāc un pārbaudi savas sporta zināšanas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *