Eiropas spēles 2023

No šī gada 21. jūnija līdz pat 2. jūlijam Polijas pilsētā Krakovā un Malopolskas reģionā notiks trešās Eiropas spēles. Tajās 48 valstu pārstāvji sacentīsies 26 sporta veidos, cīnoties par augstākajām godalgām. Vēlies vairāk uzzināt par Eiropas spēlēm? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Eiropas spēlēm

Eiropas spēles var saukt par kontinenta multisporta pasākumu, kurā dažādos sporta veidos sportisti cīnās par godalgām. Tās tiek rīkotas līdzvērtīgi tam, kā norit olimpiskās spēles, un spēles organizē Eiropas Olimpiskā komiteja. Šīs kļuvušas par piektajām kontinentālajām spēlēm, kuras tiek rīkotas pēc olimpisko spēļu tradīcijām. Vēl tādas tiek rīkotas arī Āzijā, Āfrikā, Ziemeļamerikā un Klusā okeāna valstu starpā.

Pirmās Eiropas spēles tika rīkotas 2015. gadā Azerbaidžānas pilsētā Baku. Pirms tām tika nolemts, ka sacensības organizēs reizi četros gados un šis princips palicis nemainīgs vēl joprojām. Četrus gadus vēlāk Eiropas spēles devās uz Baltkrievijas pilsētu Minsku, bet vēl četrus gadus vēlāk zināma cita valsts, kas uzņems šīs sacensības. Tās ietvaros piedalās 48 valstis – pārsvarā Eiropas, taču dažas arī starpkontinentālās.

Pirmās divas Eiropas spēles, kas notika Baku un Minskā, pulcēja 50 valstu pārstāvjus un četrus līdz sešus tūkstošus sportistu. Pagaidām visvairāk medaļu šo sacensību ieskaitē izcīnījuši krievi – 273 (123 zelta, 64 sudraba un 86 bronzas). Baltkrieviem ir 111 izcīnītas medaļas, bet Ukrainas 98. Nedz krievi, nedz baltkrievi nepiedalīsies šī gada Eiropas spēlēs, jo tās piedalās invāzijā pret Ukrainu.

Kur notiks 2023. gada Eiropas spēles?

Pirmo reizi Eiropas spēles uzņems vairākas pilsētas. Šoreiz tās rīkos Polijā, Malpoloski reģionā, kur lielākā tās pilsēta ir Krakova. Pirmo Eiropas spēļu laikā, 2015. gadā, interesi par šī gada sacensību rīkošanu izrādīja Anglija, taču tā pazuda pēc tam, kad saņēma 2018. gada Eiropas čempionāta rīkošanu un 2022. gada Nāciju Sadraudzības spēļu organizēšanu. Vēlāk kā vienīgā kandidāte pieteicās Polija ar Krakovu un Malpoloski reģionu un šī kandidatūra tika apstiprināta 2019. gada 22. jūnijā. Sagaidāms, ka šogad Eiropas spēles Polijas pilsētas uzņems no 21. jūnija līdz pat 2. jūlijam.

Valstis, kas piedalīsies Eiropas spēlēs

Šī gada Eiropas spēlēs piedalīsies 48 valstu pārstāvji, tostarp arī Latvijas sportisti. Bez tiem vēl uz Poliju ceļos sportisti no tādām valstīm kā Albānijas, Andoras, Armēnijas, Austrijas, Azerbaidžānas, Beļģijas, Bosnijas un Hercegovinas, Bulgārijas, Horvātijas, Kipras, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Gruzijas, Vācijas, Lielbritānijas, Grieķijas, Ungārijas, Islandes, Itālijas, Īrijas, Izraēlas, Kosovas, Lihtenšteinas, Lietuvas, Luksemburgas, Maltas, Moldovas, Monako, Melnkalnes, Nīderlandes, Ziemeļmaķedonijas, Norvēģijas, Portugāles, Rumānijas, Sanmarīno, Serbijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Zviedrijas, Šveices, Turcijas un Ukrainas. Savukārt mājnieku statusu varētu izbaudīt poļu sportisti.

Kādos sporta veidos startē sportisti?

Šī gada Eiropas spēļu programmā tiks aptverti dažādi sporta veidi. Sportisti no 48 valstīm startēs tādās disciplīnās kā mākslas peldēšanā, lēkšanā no tramplīna, loka šaušanā, vieglatlētikā, badmintonā, 3×3 basketbolā, pludmales handbolā, pludmales futbolā, boksā, ielas dejās, kanoe slalomā un sprintā, bmx un kalnu riteņbraukšanā, paukošanā, džudo, karatē, kikboksā, modernajā pieccīņā, taizemiešu boksā, padelā, regbijā, šaušanā, tramplīnlēkšanā, klinšu kāpšanā, galda tenisā, taekvondo, teqball un triatlonā.

Pirmo reizi Eiropas spēles sportisti sacentīsies tādos sporta veidos kā pludmales handbolā, ielu dejās, tramplīnlēkšanā, taizemiešu boksā, padelā, regbijā, klinšu kāpšanā un teqball. Eiropas spēļu programmā vairs nav tādu sporta veidu kā peldēšanas, ūdenspolo, šosejas un treka riteņbraukšanas, mākslas vingrošanas, pludmales volejbola, klasiskā volejbola un arī vrestlinga.

Latvijas sportisti 2019. gadā tika pie vairākām medaļām. Toreiz no Latvijas startēja 13 sporta veidos – Ieva Pope (badmintons), Mihails Pavlovs, Genādijs Merkulovs, Evanders Servuts (bokss), Anastasija Grigorjeva, Karalina Tjapko, Dmitrijs Mihailovs (cīņās sports), Jevgēņijs Borodavko (džudo), Maruta Aldiņa, Aleksejs Rumjancevs, Roberts Lagzdiņš, Aivis Tints, Gatis Prankts (kanoe), Kalvis Kalniņš (karatē), Jānis Bružis (loka šaušana), Māris Bogdanovičs, Aleksejs Saramotins, Andris Vosekalns, Kristers Ansons (riteņbraukšana), Viktors Reško (sambo), Agate Rašmane, Lauris Strautmanis (šaušana), Sindija Bukša, Paula Sprudzāne, Madara Palameika, Lauma Grīva, Patrīcija Sarmule, Marija Medvedeva, Līga Velvera, Gunta Vaičule, Elvijs Misāns, Kristaps Sietiņš, Rihards Bremze, Austris Karpinskis, Aleksandrs Kucs, Dmitrijs Jurkevičs, Jānis Leitis, Ilona Dramačonoka, Daniels Bambāns, Iļja Petrušenko, Reinirs Krēgers, Anna Ševčenko, Patrīcija Cīrule (vieglatlētika), Elina Vihrova (vingrošana), Armands Seņkāns, Armands Ginters, Mārtiņš Šteinbergs, Roberts Pāže (3×3 basketbols)

No 2019. gada spēlēm Latvijas sportisti mājās pārbrauca sešām medaļām – divām zelta, divām sudraba un divām bronzām.

2023. gada Eiropas spēļu kalendārs

Katram sporta veidam noteikts savs grafiks, lai jau laicīgi visi sportisti varētu plānot savu ierašanos. Mākslas peldēšanā sacensības noritēs no 22. līdz 25. jūnijam, lēkšanā no tramplīna no 21. līdz 28. jūnijam, loka šaušanā no 23. līdz 29. jūnijam, vieglatlētikā no 20. līdz 25. jūnijam, badmintonā no 26. jūnija līdz 2. jūlijam, 3×3 basketbolā no 21. līdz 24. jūnijam, pludmales handbolā no 20. līdz 22. jūnijam, pludmales futbolā no 27. jūnija līdz 1. jūlijam, boksā no 23. jūnija līdz 2. jūlijam, ielu dejās no 29. jūnija līdz 2. jūlijam, kanoe no 21. līdz 24. jūlijam, riteņbraukšanā no 21. līdz 22. jūnijam, paukošanā no 25. līdz 30. jūnijam, bet džudo viss norisināsies 1. jūlijā. Karatē medaļas sadalīs no 22. līdz 23. jūnijam, kikboksā no 30. jūnija līdz 2. jūlijam, modernajā pieccīņā no 25. jūnija līdz 1. jūlijam, taizemiešu boksā no 25. līdz 27. jūnijam, padelā no 21. līdz 25. jūnijam, regbijā no 25. līdz 27. jūnijam, šaušanā no 22. jūnija līdz 2. jūlijam, tramplīnlēkšanā no 27. jūnija līdz 2. jūlijam, klinšu kāpšanā no 22. līdz 25. jūnijam, galda tenisā no 23. jūnija līdz 2. jūlijam, taekvondo no 23. līdz 26. jūnijam, teqball no 28. jūnija līdz 1. jūlijam, bet triatlonā no 27. jūnija līdz 1. jūlijam.

Likmes uz 2023. gada Eiropas spēlēm

Ja vēlies izdarīt likmes uz Eiropas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē kādu no sporta veidiem, kurā notiek sacensības. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošos notikumus, uz kuriem iespējams likt likmes. Mūsu totalizators piedāvā derības uz visām Eiropas spēļu sacensībām.

Likt likmes uz Eiropas spēlēm ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Pirms sāc veikt likmes, ienāc LV BET sporta totalizatorā un iepazīsties ar piedāvāto likmju iespējām. Izvērtējot tās, arī veic labākās derības! Tieši pie mums atradīsi labākos piedāvājumus uz Eiropas spēlēm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *