UEFA Čempionu līgas pusfināla spēles: kuri klubi iekļūs finālā?

UEFA Čempionu līgas pusfināla spēles: kuri klubi iekļūs finālā?

No 9. līdz 17. maijam UEFA Čempionu līgas turnīrā tiks noskaidroti 2022./2023. gada sezonas finālistes. Vienā pusfināla pārī otro sezonu pēc kārtas savstarpēji spēkosies Madrides ”Real” pret Mančestras ”City”, kamēr citā vietu finālā noskaidros divas Itālijas komandas – ”Milan” un ”Inter”. Vai vēlies vairāk uzzināt par Eirokausiem? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par UEFA Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Čempionu līgas izspēle sākās 2022. gada rudenī, bet pašlaik, maijā, jau ir noskaidrotas četras vienības, kuras no 9. līdz 17. maijam cīnīsies par vietu finālā. Kopumā visās izslēgšanas cīņu fāzēs līdz pat finālam tiek spēlētas divas spēles – viena katras komandas laukumā. Tā vienība, kas uzvar divu spēļu summā, tiek tālāk. Ja pēc otrās spēles pamatlaika ir neizšķirts divu spēļu summā, komandas spēlē papildlaiku un potenciāli vēlāk uzvarētāju noskaidro 11 metru soda sitienu sērijā.

UEFA Čempionu līga tiek organizēta kopš 1955. gada un līdz šim visvairāk reižu triumfējusi tieši ”Real” komanda – 14 reizes. Septiņi tituli ir ”Milan”, seši ”Liverpool” un Minhenes ”Bayern”, kamēr pieci ”Barcelona”. Titulētā ”Real” bez 14 tituliem vēl trīs reizes zaudējusi finālā 1962., 1964. un 1981. gadā.

UEFA Čempionu līgas pusfināla dalībnieces

Titula aizstāvēšanu turpinās Madrides ”Real”, kas 2021./2022. gada turnīra finālā ar 1:0 pārspēja ”Liverpool”. Šīs sezonas izslēgšanas cīņas madridieši sāka tieši pret pagājušās sezonas finālisti, to uzvarot divu spēļu summā ar 6:2. Savukārt šī gada aprīlī tā tika galā ar cita Premjerlīgas kluba ”Chelsea” pretestību (4:0).

Otro gadu pēc kārtas UEFA Čempionu līgas pusfinālā ”Real” spēkosies pret Mančestras ”City”. Pepa Gvardiolas trenētā vienība astotdaļfinālā ar 8:1 pārspēja ”Leipzig”, bet ceturtdaļfināla ietvaros tika galā ar Minhenes ”Bayern” (4:1). Pirms gada ”City” bija tuvu, lai izslēgtu ”Real”, taču otrā mača galotnē ielaida vārtus, kas ļāva panākt papildlaiku un vēlāk arī madridiešu uzvaru divu spēļu summā (6:5). ”City” vēl nekad nav triumfējis Čempionu līgas turnīrā, vienīgo reizi finālā spēlējot pirms divām sezonām. Toreiz 11 metru soda sitienu sērijā klubs piekāpās Londonas ”Chelsea”.

Otrā pusfināla pārī gaidāms Itālijas A sērijas duelis, pie tam, plānots derbijs – ”Milan” pret ”Inter”. Pagājušās sezonas A sērijas čempione ”Milan” astotdaļfinālā apspēlēja ”Tottenhem” (1:0), bet ceturtdaļfināla ietvaros ”Napoli” (2:1). Savukārt ”Inter” futbolisti vispirms tika galā ar ”Porto” (1:0), bet vēlāk ar ”Benfica” (5:3). Pēdējo reizi kāds itāļu klubs finālā spēlēja 2016./2017. gada sezonā (”Juventus”). ”Milan” pēdējo reizi UEFA Čempionu līgas turnīrā triumfēja 2006./2007. gada turnīrā, bet ”Inter” 2009./2010. gada.

Pusfināla spēļu grafiks

Eiropas spēcīgākajā futbola turnīrā pusfināli tiks izspēlēti no 9. līdz 17. maijam. Kā pirmie laukumā dosies ”Real” pret ”City”, kuriem gan arīdzan gaidāma noslēdzošā spēle pusfināla ciklā – 17. maijā. Pa vidu divas spēles aizvadīs Itālijas klubi ”Milan” un ”Inter” – vispirms 10. maijā, bet vēlāk arī 16. maijā. Jāpiezīmē, ka abas komandas mājo vienā stadionā ”San Siro”, tāpēc gaidāms tiešām aizraujošs duelis un lielisks derbijs uz Eiropas augstākās skatuves.

UEFA Čempionu līgas pusfināla favorīti

Pirmo spēļu griezumā par nelielām, bet favorītēm uzskata ”City” un Milānas ”Inter” komandas. To koeficientu uz uzvaru 9. un 10. maijā plānotajos mačos noteikti ar koeficientiem 2.15 un 2.50, kamēr pretinieku uzvaras vērtētas ar 3.4 (”Real”) un 3.20. Jāmin, ka ”City” bīstama ir visās līnijās, bet jo īpaši uzbrukumā, kur tās rezultatīvākais spēlētājs ir norvēģis Ērlings Holanns. Viņš šajā sezonā vairākos mačos izcēlies ar ”hat-trick”, un jau pirmā gada laikā ir pārspējis vienā sezonā gūto vārtu rekordu Premjerlīgā. Atkarībā no pirmā pusfināla rezultātiem visdrīzāk var tikt koriģēts, kura no komandām būs favorīte katrā no pāriem. Neatkarīgi no tā, sagaidāmas spraigas cīņas un nevar pārliecinoši prognozēt, kuras divas iekļūs finālā.

Kurš, visticamāk, uzvarēs UEFA Čempionu līgā?

Pagaidām par galveno favorīti uz UEFA Čempionu līgas titula iegūšanu min Anglijas Premjerlīgas čempionu ”City” (koeficients 1.70). Otrs labākais koeficients piešķirts tās pretiniecei pusfinālā ”Real” (4.75). Savukārt itāļu komandai lielas izredzes atvēlētas netiek – ”Inter” dots koeficients 7.00, bet ”Milan” 9.00. Tas arī nozīmē, ka pēc bukmeikeru domām turnīrā uzvarēs tā vienība, kura būs labāka ”Real” pret ”City” pusfināla pārī. 2022./2023. gada fināls 10. jūnijā notiks Turcijas pilsētā Stambulā.

Likmes uz UEFA Čempionu līgas pusfinālu

Ja vēlies izdarīt likmes uz UEFA Čempionu līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas šīs valsts futbola mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz futbola mačiem uz jebkuru no Eirokausa spēlēm ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Futbola un UEFA Čempionu līgas derības LV BET

Uz UEFA Čempionu līgas mačiem sporta totalizators LV BET piedāvā plašu likmju iespējas uz jebkuru no mačiem un ceturtdaļfināla cīņas nebūs izņēmums. Iecienītākā izvēle ir derēt uz spēles uzvarētāja noteikšanu, tāpat kā ”virs/zem” iespēju, handikapu, abu komandu vārtu gūšanu un veikt likmi bez neizšķirta. Pastāv gan arī iespējas derēt uz likmē, kuras saistītas ar handikapu, koeficientiem, 1. un 2. puslaiku, vārtiem, katras komandas sniegumu, kā arī daudz ko citu. Piemēram, ja tev patīk riskantākas likmes, vari veikt likmes uz precīzu rezultātu, nu, piemēram, 1:0 vai 3:2. Sezonas griezumā ik pa laikam Eiropas līgas un arī Čempionu līgas mači noslēdzas ar jau pieminētajiem rezultātiem. Pirms katras spēles ieskaties, kura no komandām tiek uzskatīta par favorīti, un labākā vieta, kur to paveikt, ir LV BET Sporta totalizators!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *